• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Legea pentru restaurarea naturii a fost adoptată de Parlamentul European

    Roxana Dobre -

    Europarlamentarii au votat în favoarea unei legi a UE revizuite privind restaurarea naturii în timpul unei sesiuni plenare a Parlamentului European care a avut loc la Strasbourg.

    Parlamentarii europeni au votat astăzi, miercuri – 12 iulie, în favoarea Nature Restoration Law (Legea privind refacerea naturii). Au fost înregistrate 336 de voturi pentru, 300 împotrivă și 13 abțineri.

    Potrivit unui comunicat al Parlamentului European (PE), UE trebuie să aibă în vigoare măsuri de restaurare până în 2030 care să acopere cel puțin 20% din suprafețele sale terestre și maritime.

    În urma unei dezbateri de marți, Parlamentul și-a adoptat poziția cu privire la legea UE de restaurare a naturii cu 336 de voturi pentru, 300 împotrivă și 13 abțineri. Un vot de respingere a propunerii Comisiei nu a trecut (312 voturi pentru, 324 împotrivă și 12 abțineri).

    Deputații subliniază că restabilirea ecosistemului este esențială pentru combaterea schimbărilor climatice și a pierderii biodiversității și reduce riscurile la adresa securității alimentare. Aceștia subliniază că proiectul de lege nu impune crearea de noi arii protejate în UE și nici nu blochează noi infrastructuri de energie regenerabilă, deoarece au adăugat un nou articol subliniind că astfel de instalații sunt în mare parte în interesul public.

    Vot pentru proiectul Comisiei Europene privind refacerea naturii

    Citiți și: Regulamentul privind refacerea naturii: Europarlamentarii decid miercuri dacă resping propunerea Comisiei Europene

    Obiective de restaurare a naturii pentru 2030

    Parlamentul subliniază că noua lege trebuie să contribuie la îndeplinirea angajamentelor internaționale ale UE, în special cadrul ONU pentru biodiversitatea globală Kunming-Montreal. Deputații susțin propunerea Comisiei de a pune în aplicare măsuri de restaurare până în 2030 care să acopere cel puțin 20% din toate zonele terestre și maritime din UE.

    Parlamentul spune că legea se va aplica doar atunci când Comisia va furniza date privind condițiile necesare pentru a garanta securitatea alimentară pe termen lung și atunci când țările UE au cuantificat suprafața care trebuie restabilită pentru a atinge obiectivele de restaurare pentru fiecare tip de habitat. Parlamentul prevede, de asemenea, posibilitatea de a amâna obiectivele sub consecințe socioeconomice excepționale.

    În termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentului regulament, Comisia ar trebui să evalueze orice decalaj între nevoile financiare de restabilire și finanțarea disponibilă a UE și să caute soluții pentru a reduce o astfel de decalaj, în special printr-un instrument dedicat al UE.

    După vot, raportorul spaniol César Luena (SD, ES), a declarat că legea privind restaurarea naturii este o piesă esențială a Pactului verde european și urmează consensul științific și recomandările pentru refacerea ecosistemelor europene. ”Fermierii și pescarii vor beneficia de pe urma ei. asigură un pământ locuibil pentru generațiile viitoare. Poziția noastră adoptată astăzi transmite un mesaj clar. Acum trebuie să continuăm munca bună, să ne apărăm terenul în timpul negocierilor cu statele membre și să ajungem la un acord înainte de sfârșitul mandatului acestui Parlament pentru adoptarea primului regulament privind restaurarea naturii în istoria UE”, a spus eurodeputatul spaniol.

    Citiți și: Dan Motreanu: Legea privind restaurarea naturii, schimbată radical în urma opoziției PPE. Fermierii, salvați de la faliment!

    Vot în Parlament

    Pașii următori. Ce este Legea privind refacerea naturii

    Parlamentul este acum pregătit să înceapă negocierile cu Consiliul privind forma finală a legislației.

    Peste 80% din habitatele europene sunt în stare proastă. La 22 iunie 2022, Comisia a propus un regulament privind refacerea naturii pentru a contribui la refacerea pe termen lung a naturii deteriorate în zonele terestre și maritime ale UE și pentru a atinge obiectivele UE în materie de climă și biodiversitate. Potrivit Comisiei, noua lege ar aduce beneficii economice semnificative, deoarece fiecare euro investit ar avea ca rezultat beneficii de cel puțin 8 euro.


    Te-ar mai putea interesa

    Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Cel mai puternic utilaj agricol din lume – la semănat în ferma Terracult din județul Arad

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului