• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANSVSA anunță o nouă oportunitate pentru crescătorii de oi și vaci din România!

    Roxana Dobre -

    Inspecții în fermele crescătorilor de oi și vaci. Fermierii primesc o veste bună direct de la șeful ANSVSA, dr. Alexandru Bociu, care a anunțat că o nouă piață de export ar putea fi deschisă pentru exportul de carne kosher.

    Președintele Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Alexandru Bociu, a anunțat astăzi, joi – 13 iulie, pe pagina sa de socializare că în cursul zilei a primit vizita E.S. Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România. Scopul acestei întâlniri a fost prefațarea misiunii de audit desfășurată de experții israelieni, cu privire la sistemul nostru național de inspecție a cărnii de bovină și ovină.

    Citiți și: Alexandru Bociu, președinte ANSVSA: În prezent putem emite un buletin de analiză în maxim 24 de ore

    Președintele ANSVSA, dr. Alexandru Bociu, a primit vizita E. S. Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România

    Verificări în ferme pentru exportul de carne kosher

    Conform lui Alexandru Bociu, în perioada 16-21 iulie, specialiști israelieni vor efectua verificări detaliate în unitățile ANSVSA eligibile pentru exportul de carne kosher.

    ”Obiectivul principal al acestor evaluări este stabilirea unei echivalențe între sistemul de inspecție românesc și cel din Israel, asigurând astfel condițiile necesare pentru exportul de carne kosher în statul evreu. Suntem încrezători că verificările vor demonstra excelența sistemului nostru de inspecție și conformitatea cu rigorile kosher. Odată încheiat auditul, rezultatele vor contribui la întărirea colaborării noastre și vor deschide noi oportunități în domeniul exportului de carne între cele două țări”, a mai subliniat președintele ANSVSA.

    Citiți și: Premieră: Primul export de carne de mânzat Bălțată Românească în Qatar!

    Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România

    Producătorii români cuceresc piețele externe: SUA și Maroc, cele mai noi realizări ale ANSVSA

    România a înregistrat mai multe premiere privind exportul de produse din țara noastră pe piețe noi. Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor – ANSVSA, Alexandru Bociu, a dat vestea cea bună atât pentru crescătorii de oi și vaci cât și pentru producătorii de conserve sau alimente crud-uscate.

    Invitat în ediția de luni – 29 mai a emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție TVR și Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Alexandru Bociu, a anunțat în premieră că producătorii români de conserve și alimente crud-uscate își vor exporta produsele în Statele Unite ale Americii (SUA). La acea dată erau 5 firme care au fost auditate și ulterior agreate pentru export.

    ”ANSVSA este o instituție foarte importantă, dictonul nostru este: ”De la furcă la furculiță”. Și în tot acest lanț mă bucur să văd producători care vin cu produse din ce în ce mai calitative. Și ca să susțin ceea ce spun, vin cu un exemplu concret. În ultimele săptămâni am reușit să deschidem exportul cu Statele Unite ale Americii, o premieră pentru România pe produsele crud-uscate și conserve. Și ne bucurăm pentru că este o piață destul de riguroasă și pretențioasă, în ceea ce înseamnă calitate. Dar au venit, au auditat unitățile care sunt agreate. Sunt cinci unități care sunt agreate să exporte către Statele Unite ale Americii și ceea ce este o mare bucurie pentru noi ca țară”, a anunțat Alexandru Bociu pentru emisiunea Agrostrategia.

    Ovine vii, la export în Maroc cu zero zile de carantină

    Șeful ANSVSA a amintit o altă realizare importantă pe care a bifat-o ca președinte al ANSVSA. ”O a doua mare realizare a serviciilor veterinare din România este deschiderea către Maroc. Deschidem în premieră piața cu Marocul, pe ceea ce înseamnă ovine vii și un lucru măreț, îi spun eu, tot în premieră pentru România avem zero zile de carantină pentru animalele care merg în Maroc. Spre exemplu pentru Iordania avem 21 de zile de carantină iar pentru Maroc zero zile. E un mare, un mare avantaj și pentru exportatorii de ovine”, a mai spus șeful ANSVSA.

    Acesta a ținut să sublinieze că una dintre principalele sale obiective, prin funcția pe care o deține, este acela de a deschide noi piețe de export.

    ”Și se pare pas cu pas și reușim. Pe lângă exportul de ovine în perioada imediat următoare vom deschide și exportul de bovine și ce e foarte important, sunt discuții astăzi și se pare că vor agrea să exportăm și carcase de ovine și bovine în Maroc. Este o piață mare, cu mulți consumatori, vorbim de 37 de milioane ca și și populație”, a punctat Alexandru Bociu.

    Indonezia și Japonia, piețe vizate pentru export

    Exportul de produse sau animale din țara noastră nu se opresc doar la zonele arabe sau SUA. Președintele ANSVA a mai menționat că la nivel instituțional se derulează discuții privind exportul de animale în Indonezia sau alte produse în Japonia, țară cu care România are deja un protocol de export pentru miere.

    ”O nouă realizarea ar putea veni în perioada imediat imediat următoare, în sensul că avem discuții cu o altă piață de export importantă și anume în Indonezia, unde de asemenea sunt peste 270 de milioane de locuitori. Cam acestea ar fi cele mai noi realizări ale ANSVSA, în ultimele 30 de zile. Deci vorbim de exportul și de produse alimentare dar și animale vii, și în perioada următoare carcasă. S-a deschis piața spre Maroc, SUA după cum am spus, suntem în discuții cu Indonezia, săptămâna trecută am discutat cu ambasadorul Japoniei și ne-a asigurat de tot suportul în vederea deschiderii unor noi piețe pentru carnea de pasăre și carnea de bovine. În momentul de față exportăm către Japonia miere și sunt discuțiile foarte avansate pentru a perfecta noi noi protocoale pentru a ajunge și pe pe piața din Japonia”, a conchis Alexandru Bociu.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului