• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pierderile suferite de fermierii români – o problemă ridicată de ministrul Barbu la Bruxelles!

    Roxana Dobre -

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, va prezenta oficialilor europeni informații referitoare la efectele asupra fermierilor români a războiului din Ucraina, ale condițiilor meteorologice nefavorabile și ale prețurilor ridicate ale factorilor de producție. Șeful MADR va participa la discuții importante care vor avea loc mâine la Bruxelles.

    Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu, participă mâine, marți – 25 iulie, la Consiliul Agricultură și Pescuit, care are loc la Bruxelles, a anunțat MADR printr-un comunicat de presă.

    Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a reuniunii se vor regăsi teme de interes major pentru fermierii români, astfel: situația pieței în contextul războiului de agresiune al Rusiei asupra Ucrainei, securitatea alimentară și accesibilitatea prețurilor alimentelor, utilizarea durabilă a pesticidelor, noi tehnici genomice.

    Citiți și: Ministrul Florin Barbu anunță noi măsuri de sprijin pentru fermierii care au avut pierderi

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu

    Florin Barbu va furniza date privind pierderile suferite de fermierii români

    MADR informează că în cadrul reuniunii, ministrul Florin Barbu va furniza Consiliului informații referitoare la efectele războiului din Ucraina, ale condițiilor meteorologice nefavorabile și ale prețurilor ridicate ale factorilor de producție asupra fermierilor români. Totodată, Polonia va informa miniștrii, în numele Bulgariei, Ungariei, României și Slovaciei cu privire la impactul persistent al importurilor ucrainene asupra piețelor lor agricole, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

    Comisia va comunica miniștrilor principalele rezultate ale conferinței ministeriale desfășurate la 30 iunie la Roma, a cărei temă centrală a fost „Sistemele alimentare reziliente și lanțuri valorice agricole durabile”. De asemenea, oficialii europeni vor primi informații din partea Comisiei cu privire la noua propunere de regulament referitoare la producerea și comercializarea materialului de reproducere a plantelor și a materialului forestier de reproducere.

    În deschiderea reuniunii, președinția spaniolă va face o prezentare a programului său de lucru și va trasa principalele sale priorități pentru agricultură și pescuit în următorul semestru.

    Miniștrii vor discuta despre situația pieței și vor face un bilanț al diferitelor evoluții care afectează sectorul agroalimentar al UE în general.

    Citiți și: Document-cheie semnat la Varșovia de ministrul Florin Barbu. Ce prevede pentru fermierii români!

    Schimb de opinii referitor la utilizarea durabilă a pesticidelor

    Referitor la utilizarea durabilă a pesticidelor, pe baza informațiilor furnizate de Comisie, miniștrii vor desfășura un schimb de opinii cu privire la studiul care completează evaluarea consecințelor propunerii.

    Reprezentanții statelor membre vor realiza dezbateri ce vizează proiectul legislativ al Comisiei referitor la regulamentul privind plantele obținute prin anumite tehnici genomice noi și produsele destinate alimentației umane sau animale.

    MADR reamintește că Spania a preluat la data de 1 iulie președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene.


    Te-ar mai putea interesa

    Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere Urări de Paşte 2024. Felicitări şi mesaje frumoase de Învierea Domnului Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit!

    Ultimele știri

    Analist: Producția de porumb din Europa va crește în acest an Apa de orez – beneficii. Preparare și utilizare la legume și pomi Soții Nicoleta și Dan Vasile au renunțat la viața corporatistă pentru propria pepinieră de flori