• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Primar „săltat” de DIICOT în cazul de înșelăciune cu cereale de 5,5 milioane de euro

    Marian Buhociu -

    Procurorii DIICOT l-au săltat pe primarul comunei Găneasa, Ilfov, Raul Gabriel Niculae. El ar fi implicat într-un megadosar de înșelăciune după ce au „țepuit” un om de afaceri egiptean cu cereale și utilaje agricole în valoare de 28 milioane de lei. Alături de primar, susținut de liberali, a fost adus la audieri și un consilier local din partea PNL. Primarul Niculae a fost susținut politic să candideze de către președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

    La Găneasa primarul nu a fost de găsit. Am reușit să vorbim cu viceprimarul care ne-a transmis că nu ne poate răspunde la întrebarea dacă primarul a fost „săltat” de DIICOT.

    Raul Gabriel Niculae, girat politic la primărie de liderul PNL Hubert Thuma

    Primarul nu și-a depus declarație de avere din 2021, când a candidat pentru post. Pe atunci era sărac lipit. Nicio proprietate, niciun cont, doar salariu de 26.000 de lei pe an ca șofer al primăriei.

    23 de percheziții domiciliare în județul Ilfov și București

    Potrivit unui comunicat, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au făcut 23 de percheziții domiciliare pe raza județului Ilfov și a municipiului București, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave și tăinuire.

    „În cursul anului 2021, asociatul unic al unei societăți comerciale, cetățean străin, împreună cu alte trei persoane, au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat alți trei membri, în scopul prejudicierii unei alte societăți comerciale, prin crearea unor false relații comerciale, prejudiciul adus victimei, un cetățean egiptean, ridicându-se la aproximativ 28.000.000 de lei”, se arată în comunicatul procurorilor.

    În acest sens, liderul grupului infracțional, tot un cetățean din Egipt, i-a prezentat conaționaului, pe o parte din membrii grupului, ca fiind persoane influente în mediul de afaceri, cu contracte încheiate cu instituții ale statutului, în scopul de a o determina să încheie contracte cu societatea sa. Pentru a întări convingerea celui păgubit că relația comercială va fi benefică pentru ambele părți, membrii grupării au contractat aproximativ 2.500 tone de produse agricole care s-au livrat parțial (1.150 tone), iar pentru inducerea în eroare a persoanei vătămate, au fost emise bilete la ordin pentru restul cantității.

    Următorul contract, având ca obiect 220 de autovehicule de transport, a fost prezentat tot ca o achiziție destinată unei instituții publice, ce urma să fie achitată tot cu bilete la ordin, egipteanul livrând 80 de astfel de camionete, pe care membrii grupului le-au depozitat în diverse locații, în vederea vânzării Primarul ar fi ascuns aceste autovehicule prin diverse locați și nu a anunțat autoritățile.

    La data scadentă, egipteanul a constatat că biletele la ordin emise pentru ambele contracte nu aveau acoperire.

    Audierea suspecților, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, se va desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene!

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură