• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Preț vită adultă. Cât se plătește la abator și în ferme

  Roxana Dobre -

  Preț carne de vită adultă. Ce preț primesc la abatoare fermierii care vând vite adulte, în diverse regiuni ale țării. Lunile de toamnă sunt cele mai ”aglomerate” la abatoare și pe piața vânzărilor de vite pentru că fermierii decid cu ce efective intră în iarnă și ce nu mai pot ține. Totuși, până la 30 septembrie nu toți crescătorii pot vinde din cauza datei de retenție pentru subvenții.

  Crescătorii de animale se interesează pe grupurile creștere a vacilor de pe Facebook cu cât se vinde kilogramul de vită adultă în diverse zone ale țării. Potrivit mai multor răspunsuri, în prezent crescătorii primesc între 14 lei și chiar 60 de lei pe kilogramul de carcasă vită adultă și 18 lei și 23 de lei în viu.

  Citiți și: Prețul pe care îl va avea laptele la poarta fermei în această toamnă

  Prețul la carnea de vită în luna septembrie

  Preț carne de vită în viu la abator 

  Fermierii sunt sfătuiți pe grupurile de crescători de animale să vândă direct la abator animalele care sunt de sacrificat și nu samsarilor care sau prețuri mici vând mai departe cu sume mult mai mari. Iată care sunt prețurile pe care fermierii le primesc la abator:

  – Preț vită adultă la un abator în Suceava: 21 de lei pe kilogram;
  – Preț vită adultă la un abator în Iași: 23 de lei pe kilogram;
  – Preț vită adultă la un abator în Botoșani: 18 – 20 de lei pe kilogram.

  Citiți și: Preț carne vițel în viu și carcasă. Cât se plătește la abator pentru un vițel de 300 kg

  Preț carne de vită carcasă, direct din fermă 

  Fermierii care nu au abatoare în zonă sau acestea sunt la distanță mult prea mare ca să merite drumul sunt dezamăgiți că se văd nevoiți să vândă animalele samsarilor la preț mic. ”Abator în zonă nu avem și atunci le dăm la băieții deștepți care câștigă cel puțin 1.000 de lei pe animal .Prețul la noi este undeva la 20 de lei carcasa”, a comentat dezamăgit un fermier din județul Timiș.

  Pentru rasele de carne prețurile la carnea carcasă poate ajunge și la 60 de lei, conform anunțurilor de pe site-urile de specialitate.

  – Preț vită carcasă în Bistrița: 14 – 16 lei kilogramul vită adultă;
  – Preț vită carcasă în Suceava: 24 – 26 de lei kilogramul taur adult;
  – Preț vită carcasă în Iași: 26 de lei kilogramul vită adultă;
  – Preț vită carcasă în Botoșani: 28 de lei kilogramul de vită adultă;
  – Preț vită carcasă în Mureș: 30 de lei kilogramul de vită adultă;
  – Preț vită carcasă în Timiș: 60 de lei kilogramul vită adultă din rasa Angus;
  – Preț vită carcasă în Prahova: 25 – 30 de lei kilogramul de vită adultă;
  – Preț vită carcasă în Constanța: 30 de lei kilogramul de vită adultă.

  Vacile care sunt trecute la subvenție nu pot fi vândute până la 30 septembrie 

  Perioada de reținere a animalelor în ferme este o regulă importantă pentru eligibilitatea la subvenții, fiind și unul dintre criteriile care este verificat dacă fermierii pică la control. În intervalul stabilit în regulile pentru subvenții fermierii nu au voie să vândă sau să înstrăineze animalele din exploatație, excepție făcând doar mutarea animalelor la pășune sau în tabere de vară.

  Data de retenție se aplică pentru fermele de oi, capre, vaci de lapte sau carne care au solicitat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvenții pe cap de animal.

  În cazul vacilor de lapte și de carne, perioada de retenție pentru APIA este de 4 luni și se calculează de la ultima zi de depunere a cererii unice. Termenul limită pentru menținerea bovinelor în fermă este 30 septembrie.


  Te-ar mai putea interesa

  Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți. Ministrul Barbu: Cuantum între 200 și 250 euro/ha Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe Tomata care nu se descompune: ”Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele”

  Ultimele știri

  Mici fermieri care irigă – reclamați la poliție de vecinii deranjați de zgomotul pompelor Alertă meteo de furtuni și vijelii în jumătate de țară. Temperaturi sufocante și caniculă până joi Fermierii din AAC – mesaj pentru partidele politice: Susțineți la Bruxelles prioritățile agriculturii românești!