• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenții APIA 2024. Noi reguli pentru banii fermierilor

  Roxana Dobre -

  Subvenții APIA 2024 – modificările pentru subvențiile fermierilor, pe masa Comisiei Europene (CE). Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a transmis către CE propunerile agreate cu reprezentanții fermierilor pentru Planul Național Strategic (PNS), după cum a declarat Daniela Rebega, Director General al Autorității de Management din cadrul MADR.

  Daniela Rebega, Director General al Autorității de Management din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a declarat miercuri, 27 septembrie, în cadrul emisiunii AgroStrategia de pe TVR 1 că funcționarii care răspund de subvenții și fonduri europene se află în dialog continuu cu CE pe tema modificărilor la Planul Național Strategic.

  Citiți și: Se schimbă subvenția APIA la ovine! Fără condiția de 1 berbec la 35 de oi și mutarea banilor de ANTZ – propuneri care vor merge la Bruxelles

  Modificări pentru subvențiile fermierilor

  Daniela Rebega a anunțat în premieră pentru emisiunea AgroStrategia, o coproducție Agrointeligența-AGROINTEL.RO și TVR 1 că propunerile pentru schimbările din PNS au fost trimise Comisiei Europene dar până în prezent nu a fost primit nimic răspuns. În schimb, funcționarii MADR sunt în dialog permanent cu CE și răspund tuturor solicitărilor de clarificare pentru schimbările din PNS pe partea de subvenții.

  ”Suntem în dialog continuu cu Comisia Europeană (CE), am încercat și am propus mai multe modificări și reglaje astfel încât pentru campania de anul viitor să funcționeze lucrurile din ce în ce mai bine. Pentru că fiind primul an din acest exercițiu financiar și o serie de noutăți la nivelul Politicii Agricole Comune (PAC) și ne referim în principal la condiționalități car au dat bătăi de cap încă de la negocierea acestora cu statele membre în Consiliul de miniștri. Și atunci pentru a asigura o funcționare cât mai bună, am propus Comisiei Europene niște reglaje și suntem într-un dialog continuu cu ei, astfel încât să cădem să vedem la o soluție bună și pentru noi și pentru ei”, a explicat Daniela Rebega pentru AgroStrategia. 

  Citiți și: Controale APIA în fermele de animale. Termen-limită pentru inspecțiile în teren

  Modificările pentru subvenții au fost discutate cu asociațiile de fermieri 

  Directorul General al Autorității de Management din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a informat prin intermediul emisiunii AgroStrategia de pe TVR 1 că modificările care au fost transmise la Bruxelles au fost discutate în prealabil cu asociațiile de fermieri.

  ”Până la urmă, orice proces de modificare a Planului Strategic, așa cum am avut exercițiul cu modificările Programului Național de Dezvoltare Rurală, necesită această acest dialog și această negociere, pentru că nu toate lucrurile sunt foarte bine cunoscute și atunci trebuie explicate în amănunt toate probleme cu care se confruntă fermierii. Și reprezentanții Comisiei Europene au nevoie de acest dialog și aceste explicații din partea noastră. Pe tot parcursul acestui proces, noi am discutat cu asociațiile, am avut feedback din partea lor încă din momentul în care am început elaborarea propunerilor de modificare și continuăm această consultare și dialog și cu asociațiile, să avem cea mai bună soluție pentru ei, că practic fermierii sunt cei care implementează măsurile”, a mai adus lămuriri Daniela Rebega.

  Emisiunea AgroStrategia se difuzează de luni până joi, pe TVR 1, de la ora 10:00 și este o coproducție TVR și Agrointeligența – www.agrointel.ro.

  Agrostrategia – TVR 1. Invitat: Daniela Rebega, MADR (27.09.2023)


  Te-ar mai putea interesa

  Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți. Ministrul Barbu: Cuantum între 200 și 250 euro/ha Fermă închisă de DSVSA. Decizia a fost contestată în instanță O familie de legumicultori și-a găsit solarii tăiate și toți ardeii furați

  Ultimele știri

  Mici fermieri care irigă – reclamați la poliție de vecinii deranjați de zgomotul pompelor Alertă meteo de furtuni și vijelii în jumătate de țară. Temperaturi sufocante și caniculă până joi Fermierii din AAC – mesaj pentru partidele politice: Susțineți la Bruxelles prioritățile agriculturii românești!