• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Simpozionul științific ”Soluții inovatoare pentru agricultură”, ediție aniversară. Romchim Protect a anunțat lansarea unei noi linii de fertilizanți lichizi

    Oana Timar -

    Simpozionul științific ”Soluții inovatoare pentru agricultură”, ajuns la cea de-a zecea ediție aniversară, a reunit numeroși fermieri și reprezentanți ai presei. Organizatorul tradițional al evenimentului, uzina Romchim Protect din Filipești, județul Bacău, și-a deschis porțile fabricii de îngrășăminte, anunțând și lansarea unor produse noi, fertilizanți produși în România.

    Ediția din acest an a Simpozionului științific ”Soluții inovatoare pentru agricultură” a fost organizat pentru a răspunde interesului invitaților și participanților. Astfel, punctul forte al evenimentului a fost reprezentat de vizita uzinei de îngrășăminte, urmată de o sesiune de prezentări științifice și de discuții utile pentru fermieri.

    Vizită la uzina Romchim Protect

    Vizita la fabrica de îngrășăminte Romchim Protect din Filipești, județul Bacău, a beneficiat de prezența președintelui companiei, Ion Neculcea, care le-a prezentat invitaților atât istoricul uzinei, cât și proiectele aflate în curs de lansare sau la care lucrează echipa tehnică a companiei.

    Astfel, au fost trecute în revistă atât capacitățile de producție istorice ale companiei, în speță capacitățile de microdozare a ingredientelor (în special oligoelementele), de realizare a biostimulatorilor, cu precădere cei bazați pe moleculă proprietară de auxină cunoscută sub numele comercial de ASFAC BCO-4, de sinteză și formulare a fertilizantilor foliari lichizi, de realizare a gelurilor de nutriție vegetală de înalta densitate, precum și secția de îngrășăminte solide complexe granulate.

    Ion Neculcea le-a făcut invitaților turul fabricii Romchim Protect

    Noi proiecte la uzina Romchim Protect din Filipești

    La uzina Romchim Protect din Filipești au fost vizitate și noile proiecte de dezvoltare aflate în plin proces de implementare. Astfel, compania a implementant o linie de producție de mare capacitate pentru aditivul AdBlue, fiind fiind cea mai mare și automatizată linie de producție de acest fel din România, dar lucrează activ și la o linie nouă de fertilizanți lichizi, de asemenea cea mai mare din România și care va fi gata în curând, cu o capacitate de stocare primară de 30.000 de metri cubi, necesară pentru a putea răspunde comenzilor în creștere, dar și necesității de a industrializa în mod economic, făcând economii de scară, cu impact direct în ameliorarea competitivității prețului către clientul final, fermierul român.

    Cu ocazia vizitei în fabrică, Ion Neculcea a punctat necesitatea de a aplica în fermele românești o nutriție vegetală bazată pe nevoile concrete ale fiecărei ferme, privilegiind calitatea, hidro-solubilitatea și disponibilitatea efectivă a macro și micro-elementelor pentru plantă. El a invitat agricultorii români să se conecteze la tehnologiile concepute și fabricate în România pentru a da valoare adăugată locală recoltelor lor.

    Simpozionul științific ”Soluții inovatoare pentru agricultură” a avut loc la Bacău

    Sesiune de comunicări științifice

    Vizita în fabrica Romchim Protect din Filipești a fost urmată de o sesiune de comunicări științifice derulate în salonul ultra-modern de evenimente al complexului hotelier «Podu’ cu lanțuri» din Bacău, divizia de HORECA a grupului de firme fondat de Ion Neculcea.

    Programul sesiunii științifice a cuprins următoarele trei intervenții:

    ►Focus pe optimizarea nutriției plantelor prin cercetare și noi tehnologii: gama Agrisol și inovația booster-ului Nutricharge, prezentat de Ion Neculcea, Președinte Romchim Protect. În cadrul acestei comunicări, s-au reliefat valențele unice ale soluției Nutricharge, importată exclusiv în România din SUA de către Romchim Protect și folosită pe scară largă în invelirea granulelor de îngrășământ clasic, uree sau îngrășăminte complexe, proprietățile fizico-chimice ale acestei tehnologii patentate fiind de natură să mobilizeze în principal fosforul blocat din sol, dar și să potențeze o mai bună utilizare a azotului de către plantele de cultură.
    ►Provocări în fitotehnia românească, pe fondul schimbărilor climatice din ultima vreme, prezentate de Maria Toader, Profesor conferențiar pentru agro-fitotehnie și agricultură ecologică la USAMV București. Prezentarea a reprezentat o pledoarie interactivă pentru adaptarea practicilor fitotehnice și a parcursului cultural clasic la provocările pedoclimatice instalate la noi în țară în ultima vreme, dar și o invitație adresată agricultorilor prezenți de a considera oportunitatea agriculturii ecologice în fermele lor.
    ►Managementul fermei, de la o agricultură a oportunității venitului, la o agricultură a planificării și a gestiunii riscurilor și costurilor, prezentat de Florin Constantin, Formator certificat, Agxecutive.

    În cadrul simpozionului au mai luat cuvântul, în susținerea celor prezentate, Alexandru Baciu, fermier din județul Ialomița, utilizator fidel al soluțiilor de fertilizare Agrisol, brandul de nutriție vegetală al Romchim Protect: el a explicat cum a fost convins să aplice o cantitate mai mică de fertilizanti la hectar, dar de o calitate mai bună și cum rezultatele sale agronomice s-au îmbunătăți substanțial urmând consilierea de specialitate primită de la Romchim.

    A intervenit și Dan Grădinatu, fermier de cultură mare, dar și avicultor, din județul Neamț, care împreună cu Ion Neculcea au conceput un nou fertilizant biologic din compost de dejecții de pasăre, Ideea Fertil. Dan Grădinaru a explicat provocările tehnice deosebite la care a trebuit să răspundă în concepția acestei soluții unice, în special atingerea unei valori nutriționale semnificative, comparabile cu cele ale fertilizanților de sinteză, cât și obținerea unei granularități sferice constante și a unei densități suficient de mari, cuprinsă între uree și îngrășămintele complexe, care să permită aplicarea cu utilajele deja existente în fermă. Soluția a obținut deja confirmarea unor exigențe testări din partea unor organisme de specialitate din Germania, dar și din țară.

    Nu în ultimul rând, în cadrul simpozionului a intervenit Nicolae Siatru, fermier din județul Ialomița și lider de opinie, care a explicat provocările cu care agricultorii români se confruntă în planificarea și valorificarea recoltelor într-un context de fluctuații bruște a cotațiilor materiilor prime.

    Sesiunea de comunicări științifice a fost urmată de un moment de networking și de o cină festivă punctată de momente de înaltă valoare artistică, fiind interpretate arii de operă și operetă de către o soprana originară din Bacău, Daniela Maria Dumitru, absolventă de conservator, Doctor în muzică, dar și un recital inedit al interpretei Ozana Barabancea, conținând lansarea în premieră a unei melodii dedicate evenimentului.

    Romchim Protect – societate cu capital integral românesc

    Simpozionul științific ”Soluții inovatoare pentru agricultură” a reunit peste 150 de invitați, fermieri cheie din toată țară, distribuitori de inputuri, furnizori, autorități locale, presă agricolă națională și cea generalistă regională, precum și angajați ai Romchim Protect.

    Romchim Protect este o societate cu capital integral românesc creată în 1998 și specializată în următoarele domenii: aeronautică, farmaceutice, construcții și agricultură, ultimul domeniu reprezentând peste 50% din activitatea curentă a companiei.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Rabla pentru Tractoare bate pasul pe loc. Ce șanse mai sunt să se dea finanțările anul acesta Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!