• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fonduri europene pentru fermieri. Când se lansează primele intervenții AFIR din acest an

    Roxana Dobre -

    Calendarul schemelor de ajutor de stat și fondurilor europene, pentru perioada următoare. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a comunicat care sunt datele care vor fi respectate pentru noi alocări pentru fermierii români și crescătorii de animale.

    Șeful de la Agricultură a comunicat în cadrul unui interviu acordat ieri, luni – 21 august, pentru emisiunea AgroStrategia de pe TVR 1 care va fi calendarul pentru perioada următoare, ce va fi respectat pentru fondurile europene dar și ajutoare de stat.

    Citiți și: Fonduri europene pentru fermieri! Ghiduri cu condițiile pentru a lua banii UE, publicate de MADR!

    Calendar pentru banii fermierilor

    Programe pentru procesare și independență energetică a fermelor, lansate în luna septembrie

    Florin Barbu a menționat că până pe 30 septembrie 2023 vor fi lansate mai multe programe pentru fermieri, atât pentru procesarea produselor agricole cât și pentru independență energetică în ferme.

    ”Până pe 30 septembrie vom lansa în România INVESTALIM partea de procesare, este schemă de ajutor de stat. Avem și independența energetică în ferme, practic sunt niște bani cu intensitate de 100% pentru independența fermelor în sistem energetic, pentru a-și achiziționa panouri fotovoltaice”, a anunțat Florin Barbu, în premieră pentru emisiunea AgroStrategia, o producție TVR 1 și Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

    Citiți și: Fonduri europene pentru crescătorii de animale – 2.000.000 euro/fermă. Condiții

    Fonduri europene prin PNS

    Intervențiile care vor fi lansate în luna septembrie

    Ministrul Agriculturii a comunicat că pe Programul Național Strategic (PNS) vor fi lansate în luna septembrie mai multe intervenții, pentru care Ghidurile Solicitantului au fost lansate în dezbatere publică.

    ”(…) Avem partea de zootehnie (DR 20 – Investiții în sectorul zootehnic n.r), Instalarea tânărului fermier (DR 30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri n.r) , sistemele de irigații (DR 25 – Modernizarea infrastructurii de irigații și DR 26 – Înființarea sistemelor de irigații n.r). Pentru irigații am făcut o deplasare și săptămâna trecută în Dâmbovița unde deja s-au început lucrările la o amenajare și am asigurări de la constructor că acesta va fi finalizată cu cel puțin 1 an, 1,5 ani înainte. Pe lângă partea de irigații în infrastructura principală prin care Organizațiile de Udători pot să acceseze 400 de milioane de euro, am pus o componentă de amenajări locale de 100 de milioane de euro pentru a merge în paralel, prin realizarea tronsonului de canal Siret Bărăgan, fermierii să aibă bani să poată să-și acceseze partea de infrastructură interioară prin avizele pe care Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare le va emite pentru ca acest canal pe care noi vrem să-l realizăm să aibă și eficiență, să ducă direct apa către plante, acolo unde este nevoie. Practic la sfârșitul lunii septembrie vor fi lansate toate aceste investiții, sunt investiții majore”, a dat asigurări Florin Barbu.

    Agrostrategia – TVR 1. Invitat: Florin Barbu, Ministru al Agriculturii (21.08.2023)


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!