• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Opt produse din fermă care se vând mai bine în Postul Crăciunului

    agrointeligenta.ro -

    Postul Crăciunului a început pe 14 noiembrie și deja, în piețe, se remarcă un interes mult mai mare pentru produsele de origine vegetală, în timp ce vânzările de carne, ouă, lapte și brânză au început să scadă ușor. În ultimii ani, numărul românilor care respectă tradiția creștină și țin post a crescut considerabil, iar fermierii sunt și ei pregătiți să facă față cererii de produse specifice.

    Legumele din câmp și din solar

    Postul Crăciunului este perioada când legumicultorii români înregistrează vânzări bune și foarte bune. De la legumele de sezon – varză, sfeclă, fasole boabe sau cartofi, până la cele care le găsim tot anul – roșii, ceapă sau castraveți, toate au căutare în piețe. Pentru fermierii care au sere și solarii, acum este timpul să facă ultimele vânzări importante înainte ca vremea să se răcească și producția să fie trasă de dreapta până în primăvară. Cei mai curajoși investesc însă în sisteme de încălzire, continuând să aprovizioneze piețele cu legume proaspete până aproape de Crăciun.

    Recomandare: Un fost comandor român în Irak a transformat un hectar de pârloagă într-o fermă profitabilă de legume bio

     

    Mierea

    Produs de post cu beneficii recunoscute pentru sănătate, mierea devine aliatul celor care țin post pentru că le întărește imunitatea și le oferă ”portița” la dulcele de care nu se pot lipsi. De altfel, vânzările la miere cresc atât către consumatorii direcți, cât și către patiserii, spre exemplu, unde specialitățile cu miere și nucă au mare căutare în aceste ultime luni ale anului.

    Recomandare: De la funcționari în bancă, la apicultori full-time: Soții Stavarache au lăsat în urmă stresul muncii de birou pentru a fi proprii șefi în stupină

    Conservele

    În ultimii ani, tot mai multe familii de producători au început să prelucreze legumele rămase nevândute. Transformate în zacuscă, sosuri, murături sau zarzavat pentru ciorbe și tocănițe, recoltele din grădină și solar sunt comercializate la borcan cu profit mai mare. Mai mult, vânzările de conserve de casă merg bine toată iarna, oferind fermierilor șansa de a putea avea câștiguri chiar și după Sărbători.

    Recomandare: Nimic nu se aruncă, totul se conservă: În prag de iarnă, familia Mărăcineanu face profit din legumele nevândute în piaţă

    Fructele uscate

    Prunele uscate sunt o sursă de venit pentru pomicultorii care nu au reușit să vândă toate fructele culese. Fie că au apucat să fie deshidratate la soare, dar mai frecvent în uscătorii, la foc de lemne, perjele au revenit în piețe și se bucură de o clientelă fidelă. Ele sunt apreciate mai ales pentru efectele benefice pe care le au pentru digestie.

    Recomandare: Prunele uscate din Leleasca – între tradiție și business. Cum a dezvoltat un director de școală o afacere agricolă profitabilă cu prunele din grădină

    Plantele aromatice

    Mâncarea de post are un gust mai bun dacă este condimentată cu frunze de busuioc, de tarhon sau de coriandru. Așa se face că plantele aromatice sunt și ele pe lista de cumpărături a celor care țin post. O legătură de plante proaspete sau uscate pornește de la 2-3 lei, dar poate urca în funcție de dimensiunea ”buchetului”.

    Recomandare: Idee de afacere care încolțește frumos: Ghivecele bio cu plante medicinale și aromatice

    Ciupercile

    Toamna este cel mai profitabil sezon pentru afacerile cu ciuperci, nu doar din cauza creșterii cererii pe piață, dar și pentru că acum este cel mai ușor să se mențină temperatura optimă în ciupercării. De la ciupercile Champignon, la Pleurotus sau chiar Shiitake, ciupercarii sunt pregătiți să facă față celei mai aglomerate perioade pentru comenzile și consumul de ciuperci la români.

    Recomandare: Afacerile cu ciuperci intră în epoca Pleurotus. Consultant: Sunt mai ușor de cultivat decât ciupercile Champignon. Bussines-ul poate fi pornit cu doar 500 de euro

    Plantele medicinale

    Fără a avea o legătură directă cu Postul, ci mai mult cu răcirea vremii, plantele medicinale se vând și ele bine în aceste luni. Începând cu menta, teiul, mușețelui sau măceșele, până la cătină, salvie sau echinaceea, ”doctorii” naturali sunt cu atât mai apreciați cu cât sunt baza infuziilor fierbinți și sănătoase. Pentru cultivatorii de plante medicinale, preferința românilor de a consuma ceaiuri naturale, preparate doar din frunze și flori uscate și mărunțite, înseamnă profit sigur.

    Recomandare: Cultivarea plantelor medicinale, afacere agricolă pe suprafețe mici. Cum a reușit un învățător de țară să facă profit pe câteva sute de metri pătrați de grădină

    Uleiurile vegetale

    Cu un consum mai mare de salate, cererea de uleiuri vegetale crește, iar în preferințele consumatorilor își fac loc și sortimente deosebite, precum: uleiul de in, uleiul de rapiță sau uleiul de cânepă. Un pic mai scumpe, ele sunt presate la rece și oferă o aromă deosebită mâncărurilor de post.

    Recomandare: Uleiuri presate la rece: Familia Tulai arată că nu e nevoie de o ditamai fabrica pentru a avea succes


    Foto: www.pemptousia.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți APIA astăzi în conturi. Se achită subvenția de 100 euro/ha! Pesta oilor bate în retragere. Document obligatoriu pentru scoaterea animalelor din fermă Șef APIA: După 18 ani de când se dau subvenții, proprietarii de terenuri își mai atribuie încă banii!

    Ultimele știri

    Raportul USDA: Producția de porumb a României, redusă la 7,8 milioane de tone O companie care are fabrică în România va livra 15.700 tone de ulei de floarea-soarelui în Egipt Noi alerte de ploi în județele unde inundațiile au făcut prăpăd. Cantități de apă de 40-60 l/mp!