• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei de agricultură: ”Am avut parte de o mare bucurie, să petrec o zi plină cu fermierii prezenți la prima ediție a evenimentului HORTISHOW”

  Oana Timar -

  Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei de agricultură din Camera Deputaților, a răspuns invitației Asociației Forța Fermierilor de la participa la prima ediție HORTISHOW, eveniment organizat în Ferma Radu din Obârșia, județul Olt. La finalul întâlnirii cu legumicultorii, fostul ministru al Agriculturii a transmis un mesaj de susținere a legumiculturii și a măsurilor menite să sprijine producătorii români.

  ”Am avut parte de o mare bucurie, să petrec o zi plină cu fermierii prezenți la prima ediție a evenimentului HORTISHOW organizat de Asociația Forța Fermierilor în comuna Obârșia, județul Olt, la ferma horticolă a lui Ionuț Radu. Ionuț este un tânăr atât de dedicat legumiculturii încât este de ajuns să îl auzi o singură dată vorbind despre asta și te hotărăști pe loc să te apuci și tu de treabă! Un exemplu de urmat pentru că s-a întors din Scoția în 2016 și împreună cu soția, cu întreaga familie și cei 12 angajați pe care îi au acum în ferma lor de peste 1,5 ha de spații protejate, cultivă legume super gustoase și sănătoase pentru clienții lor numeroși din toată țara!”, a transmis Adrian Chesnoiu după participarea sa la HORTISHOW, eveniment în cadrul căruia a fost organizată și prima ediție a Conferinței Naționale a Legumicultorilor.

  Adrian Chesnoiu a arătat că a apreciat întâlnirea și discuțiile avute cu legumicultori, procesatori și furnizori de soluții tehnologice cu care a putut purta ”un dialog concret despre provocările prezentului și viitorului pentru horticultura românească”.

  ”Împreună cu domnul ministru al agriculturii, Florin Barbu, ne-am bucurat să revedem la târg fermieri, furnizori de inputuri dar și producători de echipamente pentru irigații care perseverează și totodată performează, ceea ce mă încurajează să cred că direcțiile pe care noi, echipa Partidului Social Democrat le-am gândit pentru relansarea agriculturii românești, dau roade”, a spus Chesnoiu.

  În cadrul Conferinței Naționale a Legumiculturii, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților a subliniat importanța programelor dedicate legumiculturii, dar și a continuității lor. ”Programul Tomata, investițiile în noi spații de depozitare și ambalare a legumelor, oportunitățile oferite de accesarea fondurilor europene dar și aspectele legate de problemele pe care fermierii le întâmpină în relația cu autoritățile au fost subiectele care au ținut agenda discuțiilor la prima ediție a Conferinței Naționale a Legumicultorilor”, a precizat Adrian Chesnoiu.

  În finalul mesajului său, acesta a transmis aprecierea sa pentru continuarea, la nivelul MADR a inițiativelor care sprijină fermierii români. ”Apreciez inițiativele domnului ministru al Agriculturii, Florin Barbu, de continuare a programului Tomata, investițiile în extinderea sistemelor de irigații, construirea centrelor integrate de colectare a legumelor și acordarea Casei de Comerț Unirea a rolului de integrator, așa cum ar trebui de fapt să funcționeze și să sprijine sectoarele cu potențial din agricultura românească”, a conchis Adrian Chesnoiu mesajul său în urma participării la HORTISHOW 2023.


  Te-ar mai putea interesa

  Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie Apicultor disperat: Ni s-a otrăvit stupina cu 150 de familii de albine, unica noastră sursă de venit! Fermieri sunați de APIA să își deschidă conturi noi pentru a încasa cei 100 euro/ha A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament

  Ultimele știri

  Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu Dacian Cioloș va transmite la Bruxelles un set de propuneri pentru Politica Agricolă Comună (PAC)