• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Conferința NATUREVO-OMYA la Oxford. Mihai Rezeanu, fermier: ”După revenirea din Anglia am o altă percepție asupra solului, un alt respect”

    Daniel Befu -

    Fermierii români au avut acces la informații la cel mai înalt nivel, direct de la cercetători și academicieni, în cadrul unui eveniment cu concept unic pentru agricultura românească: Conferința ”Ziua Sănătății Solului”, organizat în perioada 6-8 septembrie, în cadrul Universității Oxford din Anglia, de către NATUREVO în colaborare cu compania OMYA.

    Știința, cunoștințele practice și studiile în domeniul sănătății solului și-au dat mâna în cadrul unui eveniment care i-a impresionat pe fermierii români ce au fost invitația de companiile NATUREVO și OMYA la o conferință care s-a desfășurat la început de septembrie în Anglia. Mihai Rezeanu (44 de ani), fermier din Teleorman care lucrează 2.500 de hectare din care 700 la irigat, face agricultură de 20 de ani. Acesta a fost unul dintre producătorii agricoli care au participat la inedita conferință de la Oxford și se declară impresionat de informațiile pe care le-a aflat în cadrul evenimentului.

    Citiți și: Schimbările climatice, una dintre marile provocări ale Planetei Pământ – NATUREVO, un partener de nădejde pentru menținerea curată a Planetei

    Fermierul Mihai Rezeanu a participat la zeci poate chiar sute de conferințe în cei 20 de ani de când face agricultură dar niciun un eveniment nu s-a comparat cu cel organizat de NATUREVO și compania OMYA, după cum chiar producătorul agricol a mărturisit pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

    ”A fost un eveniment unic ca și mediu, ambient, mă refer la structura aceasta academică. Eu personal nu am mai participat la o astfel de conferință. Am găsit reunite în același loc prestigiul, cunoștințele și cercetarea. Informațiile pe care le-am primit de la speakerii conferinței au fost mult elaborate, studiile se bazau pe cercetări aprofundate. Eu am rămas impresionat de toate expunerile dar în mod deosebit de prezentarea profesorului pakistanez, Sajjad Awan. Un lucru este cert: când mergi la Oxford, într-un cadru atât de prestigios, nu poți să primești informații de simpozion clasic din câmp. Informațiile au fost peste așteptările noastre”, a împărtășit Mihai Rezeanu impresiile cu care a rămas după Conferința ”Ziua Sănătății Solului”.

    Citiți și: Naturevo și Patria Bank au lansat cardul AgroPatriot cu dobândă fixă de 1% pe lună pentru fermieri

    Mihai Rezeanu: Pentru prima dată am învățat că nu trebuie să muncesc eu solul ci solul trebuie să muncească pentru noi

    În mod deosebit, după cum mărturisește Mihai Rezeanu, a fost absorbit de informațiile legate de pH-ul solului și modul de cercetare, reglare și viața microbiană din acesta. ”Toate prezentările privind testarea, proiectele derulate de cercetători au fost de asemenea foarte interesante. Aș fi vrut să particip și eu la realizarea proiectului ca să văd care este viața microbiană din solul meu”, a mai spus fermierul.

    Acesta a completat că după experiența trăită în Anglia a învățat un lucru important: că nu trebuie să muncească el solul, ci solul trebuie să muncească pentru fermieri.

    ”Sincer după revenirea din Anglia am o altă percepție asupra solului, un alt respect și pentru prima dată am învățat un lucru important: că nu trebuie să muncesc eu solul, ci solul trebuie să muncească pentru noi. Și putem să schimbăm acest lucru. Adică solul, dacă ai grijă de el, o să muncească pentru tine. Până acum aveam o idee fixă: fermierul trebuie să muncească solul! Dar dacă îl respecți, solul poate să muncească el pentru tine. M-am simțit ca Harry Potter la Hogwarts, în Țara Magiei”, a mai spus Mihai Rezeanu.

    Mai mulți fermieri români au avut ocaziua de a participa la o conferință inedită organizată la Universitatea Oxford, în Anglia

    Vă reamintim că în perioada 6-8 septembrie, companiile NATUREVO și OMYA au organizat, în premieră, la Universitatea de la Oxford, Marea Britanie, Conferința ”Ziua Sănătății Solului”. Evenimentul a fost dedicat fermierilor români preocupați de problematica ameliorării solului și a avut drept speakeri principali, cercetători independenți din Elveția și Marea Britanie, cu rezultate recunoscute în câmpul lor de activitate.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor Praful saharian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit!

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură