• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Noutățile toamnei, pentru fermieri iscusiți, le găsiți de joi, la standul ALCEDO din cadrul MoldAgro EXPO!

    Violina Gorcinschi -

    Compania Alcedo, distribuitor național de inputuri, servicii și echipamente pentru agricultură, va participa cu un stand la Târgul MoldAgro Expo ce se va desfășura în intervalul 21-24 septembrie, de joi până duminică inclusiv, între orele 09:00 și 17:00, în localitatea Roman, județul Neamț, pe platforma MARSAT. Pe lângă portofoliul de produse pentru protecția plantelor, semințe și îngrășăminte, Alcedo vine cu servicii pentru analiza solului și bilanțului de carbon: MyAlcedoSoil, MyAlcedoLAB și MyAlcedoCarbon.

    În perioada 21-24 septembrie, de joi până duminică, inclusiv, în intervalul orar 9:00 – 17:00, va avea loc MOLDOVA AGRICOLĂ EXPO – MOLDAGRO EXPO 2023, Târgul de agricultură dedicat fermierilor din zona Moldovei. Evenimentul are loc pe platforma MARSAT din localitatea Roman, județul Neamț, unde va participa și compania Alcedo, cu produse și servicii de calitate pentru agricultori.

    „Pe lângă prezentarea PORTOFOLIULUI ISCUSIT de produse pentru protecția plantelor, semințe și îngrășăminte, noutățile cu care Alcedo va participa la târg sunt reprezentate de serviciile dedicate analizei solului si apei și bilanțului de carbon: MyAlcedoSoil powered by Ogor, MyAlcedoLAB si MyAlcedoCarbon. Avem un portofoliu robust de produse și servicii dedicate agriculturii moderne și care aduc valoare adăugată în orice fermă, Alcedo fiind una din primele alegeri ale fermierilor români”, a transmis Gabriela Rizescu, președinte Alcedo.

    o persoana intr-un laborator folosind un calculator
    MyAlcedoLab – analize de sol și apă

    Alcedo la MoldAgro EXPO: MyAlcedo Lab

    Alcedo a mai făcut un pas spre agricultura de precizie și a finalizat anul acesta investițiile în noul laborator de analize de sol și apă, MyAlcedoLab, oferind fermierilor cele mai complete analize de apă și sol din piață.

    „Anul acesta am finalizat investițiile în noul laborator de analize de sol MyAlcedoLab – iar împreună cu compania românească de soft Ogor, am automatizat procesul „comandă – prelevare – rezultate” analize de sol. Astfel, în laboratorul MyAlcedoLab, punem la dispoziția fermierilor cele mai complete analize de sol și apă din piață. Analizăm 17 parametri pentru sol și 30 de parametri pentru apă. Avem o experiență de peste 10 ani în analize sol și o echipă de profesioniști, pentru a face față provocărilor agriculturii moderne”, a transmis, pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO, dr. Emilian Tudor, șef laborator agrochimie MyAlcedoLab.

    Alcedo la MoldAgro EXPO: MyAlcedoSoil, analize de sol și soluții

    Programul MyAlcedoSoil powered by OGOR se poate accesa pe site-ul Alcedo, la secțiunea MyAlcedoSoil. Prin crearea unui cont GOLD:

    -se pot plasa online comenzi pentru analizele de sol în mai puțin de 10 minute;
    -fermierii pot avea acces la imagini satelitare, date meteo și evoluția culturilor pe parcusul sezonului și nu numai.

    „Prelevarea de probe geolocalizate se poate face prin intermediul aplicației mobile MyAlcedoSoil – disponibilă în Google play, iar rezultatele se vor trimite disponibile în format PDF, dar și sub formă de hărți digitale. Pe lângă rezultatele analizelor, este important de reținut că transmitem fermierilor și un plan de fertilizare personalizat, dar și un memoriu tehnic”, au spus cei de la Alcedo.

    un afis cu MyAlcedoCarbon
    MyAlcedoCarbon – oferă fermierilor bilanțul de carbon

    Alcedo la MoldAgro EXPO: MyAlcedoCarbon

    În același timp, Alcedo oferă fermierilor un program pentru monitorizarea bilanțului de carbon al fermei MyAlcedoCarbon. Acesta este primul pas înainte de înscrierea într-un program de carbon. MyAlcedoCarbon are 2 variante: BASIC și PREMIUM.

    În funcție de opțiunea fermierului, după efectuarea auditului, acesta va primi:

    -un raport bilanț carbon;
    -un program de tranziție personalizat;
    -vizite ale specialiștilor în fermă.


    Te-ar mai putea interesa

    Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!