• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Preț oi reformă. Cât costă o oaie reformă în viu și în carcasă

    Angelica Lefter -

    Preț oi reformă. Cât costă o oaie reformă este subiectul dezbătut de crescătorii de animale care în prag de iarnă își evaluează animalele și decid ce efective sunt păstrate și la care renunță.

    Prețul oilor reformă reprezintă o temă pe care crescătorii de animale au adus-o în discuție în această perioadă, mai ales în mediul online. Anunțurile de vânzare și cumpărare care apar pe grupurile de crescători de ovine au stârnit diverse reacții, mai ales când vine vorba despre cât ar trebui să coste o oaie reformă sau un kilogram de carne provenit de la un asemenea animal.

    Oierii se consultă cu privire la bursa cărnii de oaie, iar părerile sunt împărțite. Cei care au răspuns la întrebarea ”Cu cât se mai cumpără oile reforme?”, lansată pe pagina de Facebook ”Grupul Ciobanilor Adevărați” spun că prețul de producție a crescut considerabil, deci și cel al cărnii ar trebui să fie pe măsură.

    Cât costă o oaie reformă

    Prețul oilor reformă înainte de intrarea în iarnă

    Dacă ne raportăm la o medie a celor transmise de crescători, un preț pe kilogram la carnea de oaie reformă se distinge în funcție de cantitate. Dacă sunt vândute mai multe ovine, prețul cerut ar putea fi mai scăzut, pornind de la 4,80 lei, așa cum a spus un crescător din Timișoara, altfel, prețul pe kilogramul de carne de oaie reformă poate urca până la 30 de lei/kg de carcasă, așa cum a scris un crescător din județul Vâlcea.

    Preț oaie reformă în diferite județe ale țării:

    ”În Timișoara, 4,80 lei pe kilogram”, a scris un crescător. La Brașov, prețul variază între 7 lei pe kilogram și 22 de lei pe kilogramul de carne de oaie reformă: ”Brașov, 7 lei pe kilogram” sau ”Am vândut la carcasă cu 22 de lei kilogramul, la Brașov”.

    Un oier din Făgăraș, județul Brașov, a transmis că vinde oaia reformă cu un preț pornind de la 200 de lei. ”De la 200 de RON în sus, depinde de cele două părți și de fiecare cât își apreciază munca. Depinde de oi, de greutate, de bune, nu-i nimic sigur”, a transmis crescătorul de ovine.

    La Bistrița-Năsăud, o oaie reformă se vinde în funcție de kilogram, iar media poate ajunge la 9 lei/kg: ”Poți da oaie de 40 kg cu 500 de lei, dar și dacă o dai cu 9 lei/ kg și tot nu face 500 de lei”

    Pe de altă parte, internauții spun că oile reformă se vând cu ”7 lei la Sălaj și banii la 30 de zile”.

    La Vâlcea, în Țara Loviștei, crescătorii de ovine spun că au clienții deja formați, iar prețul poate ajunge și la 30 de lei pe kilogramul de carcasă.

    ”Eu am clienți de ani buni, formați la piață, acum 30 de lei carcasa, dar se cumpără maxim 1/4, pe bucăți după buget, câte 2-3 pe săptămână, din iulie până în decembrie termin reformele, încet încet. Se mai ia și jumătate pentru ce au sau câte una întreagă pentru diverse ocazii”, a menționat un crescător de ovine vâlcean.

    În Vrancea kilogramul de carcasă de oaie reformă se vinde, de asemenea, cu 30 de lei: ”30 lei/kg carcasă, 500/buc, depinde și de cum arată.

    Un crescător din Călărași a menționat, pe același grup de Facebook, că vinde kilogramul de carne cu 7 lei: ”Am dat cu 7 lei, la Călărași”.

    Perioada de retenție pentru ovine și caprine s-a încheiat pe 8 septembrie

    Crescătorii de ovine și de caprine își pot vinde animalele fără a le fi afectate subvențiile APIA.

    Fermierii care au solicitat subvenția pe cap de animal pot vinde de pe 9 septembrie, din efectivele pe care le au declarate în cererea unică depusă în acest an la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită de retenție a efectivelor eligibile în ferme a expirta pe 8 septembrie.

    Citiți și: Subvenții APIA oi și capre. De astăzi fermierii pot vinde din animale fără a pierde subvenția


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români