• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Avans subvenții 2023. APIA: În momentul de față nicio plată nu este întârziată

  Roxana Dobre -

  Plata subvențiilor în avans nu este întâziată în acest moment, a anunțat Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Agenția a răspuns astfel fermierilor care s-au plâns că în alți ani la această dată aveau deja banii în conturi pentru plățile care au început la 16 octombrie.

  Plățile APIA nu sunt întârziate în momentul de față, susține APIA într-un răspuns oferit pe pagina de Facebook a instituției chiar unei fermiere care reproșează agenției că în perioada similiară din 2022 banii erau deja în conturile multor beneficiari.

  ”Intervalul legal în care se fac plățile îl știm de ani de zile! Anul trecut pe vremea asta aproape jumătate din fermieri aveau banii în conturi. Lucrul aceasta îl întreabă toată lumea când încep să intre banii în conturi, nu perioada legală de plată pe care o știm! De ce nu ne spuneți adevărul, de ce sunt întârziate plățile?”, a comentat o agricultoare pe pagina APIA.

  Citiți și: Avans APIA 2023. Ordinea în care se fac plățile în conturile fermierilor

  Fermierii se plâng că avansul APIA a ajuns mai repede anul trecut în conturi

  APIA: În momentul de față nicio plată nu este întârziată

  În replica oferită pentru fermiera nemulțumită APIA a subliniat că în momentul de față nicio plată nu este întâziată, termenul limită pentru finalizarea avansului fiind 30 noiembrie.

  ”În momentul de față nicio plată nu este întârziată. Autorizările pentru plată și plățile ulterioare autorizării se vor efectua în intervalul 16 octombrie – 30 noiembrie pentru toți fermierii ale căror dosare vor trece de fluxul de autorizare până la finalul lunii noiembrie. Pentru informații referitoare la stadiul dosarului dumneavoastră, vă puteți adresa centrului local APIA care vă gestionează cererea unică sau puteți transmite o solicitare scrisă pe adresa oficială de e-mail: relatii.cu.publicul@apia.org.ro”, au transmis reprezentanții APIA.

  Citiți și: Start plăți subvenții animale. APIA poate plăti avansul la bovine, ovine și caprine- cuantumuri

  Lista completă a cuantumurilor pe hectar și cap de animal care intră la plata avansului

  APIA a stabilit deja toate cuantumurile pe hectar și cap de animal pentru intervențiile care intră la plata avansului. Sumele ajung în conturile fermierilor în lei, la cursul 4,9735 lei/euro. Iată care sunt subvențiile care intră la plata avansului, și sumele stabilite pentru fiecare intervenție:

  Plăți avans APIA – sume la hectar

  – PD-01 – Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității BISS: 97,57 euro/ha adică 485,264 lei/ha, subvenția integrală în 2023.

  – PD-02 – Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității CRISS: 51,13 euro/ha adică 178,006 lei/ha, subvenția integrală în 2023.

  – PD-03 – Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri CIS-YF 46,00 euro/ha adică 228,781 lei/ha, subvenția integrală în 2023.

  Plăți avans APIA – sume pe cap de animal

  – PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte: 338,00 euro/cap de animal adică 1.681,043 lei/cap subvenția integrală în 2023.

  – PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită: 279,00 euro/cap de animal adică 1.387,606 lei/cap subvenția integrală în 2023.

  – PD-23 Sprijin cuplat pentru venit — bivolițe de lapte: 169,19 euro/cap de animal adică 841,466 lei/cap subvenția integrală în 2023.

  – PD-24 Sprijin cuplat pentru venit ovine—caprine: 16,9448 euro/cap de animal adică 84,2749 lei/cap de oaie sau de capră subvenția integrală în 2023.

  Citiți și: Tranșa a doua din subvenția APIA. Primii fermieri care intră la plată


  Te-ar mai putea interesa

  Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

  Ultimele știri

  Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA