• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Animalele cu crotalii mai vechi de 7 ani nu vor mai primi subvenții APIA

    Angelica Lefter -

    Crotaliile mai vechi de 7 ani vor fi trecute într-o bază inactivă de date, iar fermierii cu animalele mai vechi de 7 ani nu vor mai primi subvenții pe cap de animal, a anunțat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu. Mai mult, ministrul de resort a spus că are și alte planuri ambițioase de susținere a agriculturii românești.

    Ministrul Florin Barbu a explicat ieri, sâmbătă – 14 octombrie, cu ocazia Zilei Recoltei, marcată la Slatina, în județul Olt, că acele crotalii mai vechi de 7 ani din fermele românești, vor fi inactive, iar fermierii care dețin animale mai bătrâne de 7 ani, nu vor mai primi subvenții, potrivit Adevarul.ro.

    Citește și: Avans APIA 2023 pe cap de animal. Plata minimă care se achită la primă tranșă

    Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu

    Unul dintre punctele esențiale ale planului este subvenționarea animalelor tinere care ajung în ferme pentru a crește efectivele. Pe de altă parte, crotaliile mai vechi de șapte ani vor trece într-o bază inactivă, a spus ministrul de resort.

    ”Am discutat cu toate asociațiile, atât în sectorul bovin și ovin, am luat decizia și nu mă pot abate de la această decizie că acele crotalii care sunt mai vechi de 7 ani vor trece într-o bază inactivă, pentru că ne dorim să avem creștere de efective de animale, ne dorim să avem o genetică bună și practic acele animale nu vor mai fi subvenționate începând de anul următor”, a spus ministrul Barbu.

    Florin Barbu: ”Cât avem zootehnie, nu mai trebuie să exportăm cereale din România”

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a subliniat importanța integrării producției autohtone de cereale în zootehnie, îndeosebi pentru crescătorii de vite. În acest scop, se va acorda o subvenție de 460 de euro pe hectar.

    În opinia șefului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), acest lucru reprezintă o strategie pentru reducerea importului de lapte și carne de vită și pentru creșterea producției interne.

    ”Așa se va întâmpla și la junincile atât de carne, cât și de lapte, pentru că rolul nostru este să creștem partea de zootehnie și efectivele de animale în România. Vă spun un lucru: atâta timp cât avem zootehnie, nu mai trebuie să exportăm cereale din România, pentru că România produce cantități enorme de cereale și nu mai trebuie să plece la export, ele trebuie integrate în zootehnie și mi se pare un lucru foarte important pentru crescătorii de vacă de lapte și pentru crescătorii de vacă de carne”, a spus Florin Barbu.

    Aceste măsuri au fost conturate în vederea consolidării industriei zootehnice din țară și susținerii crescătorilor de animale, a mai punctat ministrul.

    ”Este pentru prima oară în România când proiectele pe fonduri europene au fost schițate, astfel încât cine vrea să facă zootehnie pe parte de suine are fonduri alocate separat, pe bovine separat, ovine și păsări separat”, a declarat ministrul, prezent sâmbătă la Slatina, la Ziua Recoltei.

    Scopul acestor măsuri îl reprezintă consolidarea sectorului zootehnic, ci și reducerea importurilor de produse lactate și carne de vită, având în vedere că, în ultimii doi ani, exportul de carne de vită a crescut de trei ori.

    Ministrul Florin Barbu a mai subliniat faptul că aceste politici au fost negociate și aprobate la nivel european și vor sprijini în mod semnificativ dezvoltarea sectorului agricol din România.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români