• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Dan Motreanu, eurodeputat: Vot care vizează 80.000 de ferme din UE, în Parlamentul European

  agrointeligenta.ro -

  Vot important pentru datele din peste 80.000 de ferme din UE. Eurodeputatul român, Dan Motreanu, a anunțat că urmează să fie votat Regulamentul privind Rețeaua de Date privind Durabilitatea Agricolă (FSDN).

  Regulamentul privind Rețeaua de Date privind Durabilitatea Agricolă (FSDN) va contribui la creșterea sustenabilității sistemelor alimentare în UE printr-un proces îmbunătățit de colectare a datelor, potrivit eurodeputatului român, Dan Motreanu. Acesta a anunțat că documentul va fi votat în perioada următoare.

  Vot pentru colectarea datelor din ferme

  Regulamentul, pentru care Dan Motreanu a fost responsabil din partea Grupului PPE în Comisia AGRI din Parlamentul European și al cărui acord cu Consiliul va fi votat în a doua sesiune plenară din octombrie, va prevedea colectarea de date sociale și de mediu, în plus față de datele microeconomice și contabile care sunt deja colectate în cadrul Rețelei de Informații Contabile Agricole (RICA).

  RICA este o bază de date ce cuprinde date microeconomice și contabile colectate în fiecare an, de la un eșantion de peste 80.000 de ferme din UE, în mod voluntar.

  Astfel, noua rețea va include toate cele trei dimensiuni ale sustenabilității: economică, socială și de mediu. Datele colectate, comparabile între statele membre, regiuni, tipuri de ferme și dimensiuni ale fermelor, vor fi utilizate pentru cercetare și pentru elaborarea de politici atât la nivelul UE cât și pe plan național.

  Citiți și: Dan Motreanu: Pas important pentru transformarea RICA în rețeaua privind Durabilitatea Agricolă

  Europarlamentarul român, Dan Motreanu (foto: Facebook/Dan Motreanu

  Stimulente financiare pentru fermieri

  Fermierii vor putea participa la rețea pe bază voluntară, putând fi încurajați conform unui plan de stimulente elaborat de fiecare stat membru în parte, care poate include serviciile de consiliere personalizată sau stimulente financiare.

  Printre punctele importante pentru PPE pe acest dosar a fost menținerea participării voluntare a fermierilor la anchete. ”Am negociat acest aspect cu Consiliul și Comisia, reușind să eliminăm penalizările obligatorii propuse de grupuri de stânga, pentru neparticiparea fermierilor, și să promovăm, în schimb, participarea prin acordarea de stimulente”, a arătat Dan Motreanu.

  Nu în ultimul rând, PPE a susținut o abordare orientată spre viitor pentru colectarea de date, care respectă principiul colectării unice și a utilizării multiple. Noua FSDN va fi interconectată cu alte baze de date relevante la nivel de stat membru și va reduce sarcina administrativă pentru autorități și fermieri. De asemenea, datele agricultorilor vor fi protejate mai bine, PPE reușind să impună o protecție mai strictă a datelor decât propunerea inițială a Comisiei.


  Te-ar mai putea interesa

  Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie Subvenții APIA 2024. Ce s-a decis azi la MADR pentru condițiile la GAEC 8 și ecoschema PD-04 Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe Ministerul Agriculturii: APIA a început plata subvențiilor ANT! Primele sume care intră în conturi Apicultor disperat: Ni s-a otrăvit stupina cu 150 de familii de albine, unica noastră sursă de venit!

  Ultimele știri

  Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu Dacian Cioloș va transmite la Bruxelles un set de propuneri pentru Politica Agricolă Comună (PAC)