• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Nou ghid publicat! Fonduri nerambursabile de până la 94 euro/zi/fermier

  Violina Gorcinschi -

  Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Ghidul solicitantului pentru accesarea finanțării acordate pentru cursuri de formare profesională, intervenția DR-37 – Transfer de cunoștințe din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027). Fondurile alocate sub forma unor costuri unitare standard vizează rambursarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor realizate de către furnizorii de formare profesională, care sunt beneficiarii direcți ai finanțării.

  Ghidul solicitantului pentru intervenția DR-37 – Transfer de cunoștințe din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027) a fost publicat pe pagina oficială de internet a AFIR, au transmis reprezentanții instituției într-un comunicat.

  doua persoane pe camp
  DR-37- Finanțare în domeniul formării profesionale în agricultură (foto: studypathways.co.nz)

  DR-37 – Transfer de cunoștințe – Beneficiari și cheltuieli

  Fondurile alocate prin intervenția DR-37 vin sub forma unor costuri unitare standard acordate pentru rambursarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor realizate de către furnizorii de formare profesională, beneficiarii direcți ai acestei finanțări.

  Furnizorii de formare profesională, care pot fi reprezentați de entități sau consorții publice sau private care activează în domeniul formării profesionale și care îndeplinesc toate condițiile de eligibilitate, trebuie să se înscrie online în Registrul furnizorilor eligibili de servicii de formare profesională (registrul va fi disponibil pe site-ul oficial AFIR, printr-o aplicație distinctă).

  În cadrul intervenției DR-37 sunt eligibile trei variante de Cost Unitar Standard (CUS), respectiv pentru:

  – Întâlniri față în față cu cazare (CUS – A), cu o valoare de 94 euro/ persoană/ zi;
  – Întâlniri față în față fără cazare (CUS – B), cu o valoare de 67 euro/ persoană/ zi și pentru
  – Întâlniri online (CUS – C), cu o valoare de 21 euro/ persoană/ zi.

  Aceste costuri includ, după caz, costul unitar standard pentru experții formatori, echipa de implementare, transport, cazare, masă, sală de conferințe, consumabile și materiale suport, cheltuieli indirecte.

  o persoana intr-o sera
  Formare profesională în protecția mediului în agricultură (foto: openmarketsinstitute.com)

  Formare profesională în Eco-Scheme și protecția mediului în agricultură

  Pentru primul apel de selecție lansat în cadrul acestei intervenții, cu un buget de 1,8 milioane euro, au fost propuse două domenii de formare profesională, respectiv:

  Aceste cursuri de formare profesională nu se supun prevederilor art. 21 din Ordonanța nr. 129/2000 privind autorizarea furnizorilor de formare profesională a adulților și vor avea o durată de 3 zile (24 ore) pentru domeniul „Eco-Scheme” și de 5 zile (40 ore) pentru ambele domenii de formare.

  Pentru întocmirea documentației necesare depunerii cererilor de finanțare, solicitanții au la dispoziție Ghidul solicitantului și anexele aferente acestuia.


  Te-ar mai putea interesa

  Guvernul a aprobat mecanismul prin care se împart fondurile UE pentru acvacultură și pescuit AFIR: Fonduri europene achitate în conturile fermierilor. Intervenții deschise acum AFIR a publicat Ghidul solicitantului pentru DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații Agenție de plăți: S-au epuizat banii pentru fermierii din zona montană! Fonduri europene pentru achiziția de utilaje prin DR-20: condiții, praguri de punctaj

  Ultimele știri

  Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu Dacian Cioloș va transmite la Bruxelles un set de propuneri pentru Politica Agricolă Comună (PAC)