• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Reduceri la impozitul pe teren pentru fermierii care donează sânge

    Violina Gorcinschi -

    Fermierii care donează sânge vor putea beneficia de reduceri la plata impozitului pe teren, potrivit unui proiect legislativ depus în Parlament. Mai mulți deputați propun ca pentru cetățenii care fac donații de sânge să se poată acorda, la nivel local, reduceri la impozitul pe teren și clădiri.

    Șase deputați de la diferite formațiuni politice au depus în Parlament o inițiativă legislativă cu modificări și completări la Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, prin care s-ar oferi reduceri la impozitul pe teren și clădiri pentru proprietarii, persoane fizice, care fac dovada că au efectuat cel puțin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic. Potrivit proiectului de lege, reducerea de impozit s-ar aplica începând cu 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative, iar decizia acordării reducerii aparține Consiliilor Locale.

    „În scopul creșterii numărului de donatori de sânge și componente sanguine din România, înaintăm prezenta propunere legislativă de modificare și completare a legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, prin care ne dorim instituirea cadrului legal adecvat, astfel încât autoritățile deliberative locale să poată acorda o reducere a impozitului pe clădiri și teren pentru donatorii de sânge și componente sanguine umane”, au punctat inițiatorii.

    Pentru a obține reducerea la impozit, fermierii trebuie să doneze sânge de minim trei ori pe an

    Reduceri la impozitul pe teren pentru donatorii de sânge

    Persoanele fizice care dețin în proprietate terenuri și clădiri pe teritoriul României ar putea primi reduceri fiscale dacă fac dovada că au donat sânge de trei ori pe parcursul unui an calendaristic, în cazul în care se va adopta propunerea depusă recent în Senat pentru modificarea legii ce reglementează Codul Fiscal.

    „Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei, stabilită conform alin. (2) – (22), se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative”, se precizează în proiectul de lege.

    Consiliile locale ar fi cele care ar hotărî să acorde aceste reduceri procentuale al impozitului pe clătiri pentru persoanele fizice. Aceste beneficii fiscale s-ar cumula cu bonificația de 10% stabilită prin hotărârea consiliului local, acordată pentru plata cu anticipație a impozitului pentru întregul an de către contribuabili.

    „Fiecare autoritate deliberativă locală este liberă să decidă acordarea acestei reduceri pentru promovarea donării de sânge. De asemenea, reducerea se poate cumula cu bonificația de 10% stabilită prin hotărârea consiliului local, acordată pentru plata cu anticipație a impozitului pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv și este distinctă de aceasta. Reducerea se aplică diferenței rezultate în urma scăderii bonificației din impozitul datorat”, s-a arătat în motivarea proiectului propus în Senat.

    Donarea de sânge se poate realiza, potrivit reglementărilor în vigoare, atât în cadrul centrelor de transfuzie sanguină judeţene şi al municipiului București, cât și în cadrul unităților mobile aparținând centrelor de recoltare de sânge, dotate corespunzător, care se deplasează în vederea recoltării de sânge de la potențialii donatori.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe Start cereri la APIA pentru ajutorul de 200 de lei/bovină și 70 de lei/ovină Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații