• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Avans APIA bovine. Plata minimă și maximă ce se achită crescătorilor de vaci

  Roxana Dobre -

  Calcul avans APIA – bovine de lapte și carne. Agrointeligența – AGROINTEL.RO a calculat care este plata minimă și maximă care urmează să intre în conturile crescătorilor de animale pentru prima tranșă de subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a stabilit care sunt cele două cuantumuri integrale stabilite pentru campania 2023 pentru plata PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte și PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită, sume care au devenit oficiale prin publicarea lor în Monitorul Oficial.

  Citiți și: Subvenții APIA zootehnie: SCZ ovine/caprine – 16,94 euro/cap, SCZ vaci lapte – 338 euro/cap

  Crescătorii de vaci urmează să intre a APIA pe lista plăților în avans

  Plată avans vaci de lapte și carne: Cuantumuri integrale în lei pentru campania 2023

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat deja care sunt cuantumurile stabilite pentru sprijinul cuplat la vaci de lapte și carne. Sumele au fost stabilite în euro dar acestea intră în lei în conturile fermierilor, la cursul de 4,9735 lei pentru un euro, fixat pentru campania 2023. Subvențiile integrale pe cap de animal devin în 2023 astfel:

  PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte: 338,00 euro/cap de animal adică 1.681,043 lei/cap. Reamintim că vacile din rase de lapte au primit pentru campania 2022 un cuantum total pe cap de animal de 347 euro adică 1.717,30 lei, calculat la cursul de anul trecut.

  PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită: 279,00 euro/cap de animal adică 1.387,606 lei/cap. În cazul sprijinului cuplat în sectorul zootehnic la taurinele de carne acesta a avut un cuantum de 209,33 euro/cap de animal în 2022 adică 1.035,97 lei/cap de animal.

  Citiți și: Avans APIA 2023. Primele județe în care fermierii au anunțat că au banii în cont

  Avans APIA bovine. Calcul plată vaci de lapte

  APIA va achita crescătorilor în prima tranșă de plată un procent de 70% din cuantumul total stabilit pentru campania 2023. Astfel sumele pe care de animal, în lei, care intră în conturi la plata avansului sunt:

  Citiți și: Avans APIA ovine și caprine. Plata minimă și maximă ce se achită crescătorilor de animale

  Avans APIA bovine. Plata minimă pe fermă

  Crescătorii de vaci din rasele de lapte primesc plățile în avans pentru pentru un efectiv de minimum 10 capete/fermă și, respectiv 5 capete pentru zona montantă. Astfel suma minimă ce va intra direct în conturile crescătorilor pentru campania 2023 este următoarea:

  Pentru crescătorii de vaci de carne, efectivul minim pentru care se efectuează plata PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită este de 10 capete indiferent de zona geografică unde se află exploatația. Sumele care intră în conturile crescătorilor la prima tranșă sunt:

  Avans APIA bovine. Plata maximă pe fermă

  Crescătorii de animale primesc subvenție pentru un efectiv maxim de 250 de capete, animale care respectă regulile de eligibilitate. Astfel plata maximă care va intra direct în conturile fermierilor pentru campania 2023 este:

  De precizat că fermierii care sunt eligibili pentru SCZ vaci de lapte sau taurine de carne vor primi din ianuarie 2023 și plata pentru Ajutorul Naționale Tranzitoriu Zootehnic (ANTZ), subvenție care se achită în fiecare campania de plată în anul viitor celui în care s-a depus cererea unică, după aprobarea Bugetului de stat, aceasta fiind o subvenție suportată din bani naționali.


  Te-ar mai putea interesa

  ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

  Ultimele știri

  Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd