Semănatul grâului. Lecție nouă pentru Cristina la Școala Fermierilor
Adrian Radu -Semănatul grâului are un farmec aparte, cu câteva secrete care trebuie rezolvate, pentru ca producția să fie reușită. Grâul este o cultură iubită de agricultorii din țara noastră, iar Rodbun vine în sprijinul acestora nu doar cu semințe de calitate, ci și cu lecții grupate în cadrul Școlii Fermierilor.
În 2022, România a fost al patrulea producător de grâu din Uniunea Europeană, după Franța, Germania și Polonia. 6.5% din totalul producțiilor din spațiul comunitar au fost realizate de fermierii români. Pentru ca semințele de calitate Rodbun, din brandul Fertillia, să ajungă la potențialul maxim, un pas important este semănatul.
Luigi Pârvulescu, consultant tehnic Rodbun, a fost de data aceasta profesorul care a învățat-o pe Cristina Strecopîtov la ce să fie atentă când începe să pună în pământ semințele de grâu. Totul, în cadrul unui nou episod din Școala Fermerilor Rodbun, un proiect media realizat în colaborare cu grupul Agrointeligența-BT Video.
La Siliștea Crucii, în județul Dolj, în ferma unui partener Rodbun, s-au desfășurat toate operațiunile necesare unui start excelent al culturii de grâu. S-a pregătit terenul, cultura premergătoare fiind floarea-soarelui, s-au făcut lucrări scurte, din cauza secetei care a afectat zona, iar apoi s-a semănat.
Soiul ales a fost PG 102, un adevărat campion, care îi atrage pe fermieri nu doar cu producțiile ridicate, ci și cu rezistența la principalii factori de stres, și anume seceta, arșița, lipsa de apă din sol, bolile și dăunătorii specifici. Semănătoarea aleasă a fost echipată cu toate utilajele necesare bune desfășurări a acestei operațiuni, astfel încât răsărirea să fie uniformă.
Toate informațiile legate de PG 102, dar și de celelalte soiuri de grâu Rodbun, grupate sub umbrela Fertillia, se găsesc pe www.fertillia.ro sau la numărul de telefon 0769.000.942.