• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Avans APIA pentru crescătorii de animale. Județele unde fermierii au anunțat că au banii în cont

    Roxana Dobre -

    Fermierii din sectorul zootehnic au primit direct de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) confirmarea că a început autorizarea în avans și pentru Sprijinul Cuplat la animale. În plus, crescătorii au început să anunțe pe grupurile de subvenții că plățile au ajuns în conturi.

    Plățile în avans pentru campania 2023 au început și pentru Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ), pe lângă cele din sectorul vegetal. APIA a anunțat că a început să efectueze autorizări și pentru crescătorii de animale iar fermierii confirmă primirea banilor.

    Citiți și: Apelul unui fermier pentru APIA: Faceți comisiile pentru controale, ca să putem intra la avans!

    APIA: Am început să efectuăm autorizări și pentru plata Sprijinului Cuplat în sectorul zootehnic

    APIA a anunțat chiar pe pagina de Facebook pe care o gestionează că a început să efectueze autorizări și pentru plata Sprijinului Cuplat în sectorul zootehnic. Agenția nu a detaliat însă care este numărul fermierilor care au intrat la plată și nici dacă sumele au ajuns în conturi. În plus APIA nu a specificat nici ce scheme au fost autorizate.

    ”Am început să efectuăm autorizări și pentru plata Sprijinului Cuplat în sectorul zootehnic. Verificați la centrul local APIA care vă gestionează cererea emiterea deciziei de plată pentru aceste măsuri”, a răspuns APIA direct unui fermier care s-a interesat de stadiul plăților.

    Citiți și: Avans APIA bovine. Plata minimă și maximă ce se achită crescătorilor de vaci

    Plăți în avans pentru crescătorii de animale

    Fermierii au confirmat primirea subvențiilor pe zootehnie 

    Pe grupul de Facebook Subvenții APIA, fermierii au început să confirme că și sumele pentru sectorul zootehnic au început să intre în conturi. Primele județe unde crescătorii de animale au confirmat plata sunt: Constanța, Neamț, Prahova și Iași.

    APIA a transmis fermierilor că perioada de plată pentru avans nu va depăși data de 30 noiembrie, pentru nicio schemă de subvenții care se achită în campania 2023.

    ”Perioada de efectuare a plăților în avans este 16 octombrie – 30 noiembrie. Plățile efectuate de APIA după această perioadă nu mai sunt plăți în avans”, a adus precizări APIA răspunzând unui fermier care a întrebat dacă se poate depăși termenul limită pentru avans la cei care au avut probleme la dosar.

    Crescătorii primesc subvențiile în lei la cursul de 4,9735 lei pentru un euro, fixat pentru campania 2023. În conturi vor intra în prima tranșă de plată 70% din sumele stabilite oficial pentru campania 2023, astfel:

    – PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte: 338,00 euro/cap de animal adică 1.681,043 lei/cap subvenția integrală în 2023.

    Calcul avans: 1.681,043 lei/cap X 70%=1.176,73 lei/cap de vacă;

    – PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită: 279,00 euro/cap de animal adică 1.387,606 lei/cap subvenția integrală în 2023.

    Calcul avans: 1.387,606 lei/cap X 70%=971,32 lei/cap de vacă.

    – PD-23 Sprijin cuplat pentru venit — bivolițe de lapte: 169,19 euro/cap de animal adică 841,466 lei/cap subvenția integrală în 2023.

    Calcul avans: 841,466 lei/cap X 70%=589,026/cap de vacă.

    – PD-24 Sprijin cuplat pentru venit ovine—caprine: 16,9448 euro/cap de animal adică 84,2749 lei/cap de oaie sau de capră subvenția integrală în 2023.

    Calcul avans: 84,2749 lei/cap X 70% = 58,9924 lei/cap de oaie sau capră.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit! Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Praful saharian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură