• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Reducerea TVA la produsele ecologice: apă de ploaie pentru fermierii bio

    agrointeligenta.ro -

    Bugetul pe 2015 va presupune reducerea TVA-ului pentru produsele bio de la 24% la 9% așa cum s-a întâmplat la pâine. Deși guvernanții susțin că este o măsură foarte bună, producătorii bio din țară nu sunt impresionați spunând că majoritatea celor care fac agricultură ecologică sunt prea mici pentru a fi plătitori de TVA.

    Darius Vâlcov, ministrul delegat pentru Buget a anunțat marți că bugetul pentru 2015 nu va presupune taxe și impozite noi, dimpotrivă vor fi mai multe surprize plăcute, printre care și reducerea TVA la produsele bio. ”Ţinem foarte mult, domnul prim-ministru ţine foarte mult, ca măcar la produsele bio să aibă loc această scădere, măcar de la 1 ianuarie, a TVA de la 24% la 9% şi vor fi şi multe alte măsuri pe care le putem adopta, dar le discutăm cu FMI”, a declarat Vâlcov.

    Marin Dumbravă, unul dintre promotorii agriculturii bio din țara noastră spune că măsura anunțată de Guvern este mai mult de fațadă și că numărul celor care vor beneficia de ea este redus. ”Câți producători de produse bio sunt în țara noastră care să fie plătitori de TVA? Sunt foarte puțini, majoritatea celor care produc biologic au culturi mici, deoarece investiția într-o cultură mare este uriașă și pierderile la rândul lor sunt mari. Această reducere a TVA este apă de ploaie, e doar așa de ochii lumii”, a declarat Dumbravă pentru Agrointeligența.

    Proprietarul fermei ecologice Biodumbrava din Joița, județul Giurgiu, spune că o fermă ecologică ar trebui să funcționeze pe cel puțin 5 hectare pentru a putea ajunge să producă suficient încât să se ajungă la plata TVA-ului.

    Pentru a fi plătitoare de TVA, o societate comercială trebuie să ruleze cel puţin 60.000 de euro.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români