• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Oficial APIMAR: Nu sunt probleme cu stocurile de utilaje agricole și piese de schimb

    Angelica Lefter -

    Venirea iernii marchează și deschiderea sezonului pentru serviciile de mentenanță pentru utilajele agricole. Mașini agricole sunt staționate în ferme și supuse reviziei tehnice, piesele uzate fiind acum înlocuite. Vestea bună din partea furnizorilor de utilaje este că nu sunt probleme cu stocurile de piese de schimb, așa că servisarea se face rapid.

    Stocurile de mașini și utilaje agricole, dar și de piese de schimb, nu mai sunt o problemă în acest an, a dat asigurări Mihai Ivașcu, Director de Marketing APIMAR – Asociația Producătorilor și Importatorilor de Mașini Agricole în România. Acesta a menționat că verificarea unor utilaje, precum combinele, se face mai ales acum, în sezonul rece, așa că și cererea de piese de schimb este crescută în această perioadă.

    Mihai Ivașcu, Director de Marketing APIMAR
    Mihai Ivașcu, Director de Marketing APIMAR

    Mihai Ivașcu a explicat, în cadrul emisiunii Agrostrategia – TVR 1, o coproducție Agrointeligența – AGROINTEL.RO și TVR, că APIMAR vine în sprijinul fermierilor, iar dacă anul trecut au mai fost probleme cu stocurile, anul acesta nu este cazul ca agricultorii să-și facă griji.

    Citește și: Programul Rabla pentru tractoare – funcțional de anul viitor? Ce spune ministrul Mediului

    Reparație la tractor

    Directorul de Marketing al APIMAR a subliniat că piața utilajelor agricole este în continuă evoluție, tocmai pentru a veni în ajutorul fermierilor care își doresc să practice o agricultură durabilă.

    ”Vreau să menționez că există stocuri, pentru că dacă ne gândim la anul trecut, stocurile de mașini și utilaje agricole au fost o problemă. Lucrurile s-au reglat. Pe partea pieței, avem piese de schimb, avem utilaje, putem oferi aproape toată gama de mașini și echipamente agricole cu toate dotările. Nu se mai pune problema să plece tractorul și ulterior să venim să mai punem un microcip sau o altă dotare. Noi suntem pregătiți, suntem alături de fermieri, că până la urmă, în funcție de ei și piața de mașini și utilaje agricole evoluează, întotdeauna interesul fermierilor a primat în cazul nostru. Suntem alături de ei și i-am susținut în toate demersurile lor pentru că până la urmă fără ei noi nu existăm”, a punctat Mihai Ivașcu, directorul de marketing al APIMAR.

    Citește și: Noua combină New Holland CR11, prezentată oficial: 775 CP, buncăr de 20.000 litri și pierderi 0%

    Mentenanța combinelor, pe timpul iernii

    În opinia reprezentantului APIMAR, stocurile de utilaje și piese sunt foarte importante, dar și momentele în care se efectuează verificarea utilajelor, pentru că unele dintre acestea sunt folosite doar câteva luni pe an, iar în acea perioadă trebuie să fie perfect funcționale.

    ”Stocul de piese este, iarăși important, și atunci toate companiile se pregătesc din timp. Există la nivelul industriei un istoric cu cele mai frecvente defecțiuni, cu lucrurile care se întâmplă cel mai frecvent, și atunci există stocurile, suntem pregătiți să intervenim, să ajutăm fermierul pentru ca acesta să nu aibă o pauză prea mare cu utilajul. Dacă este să luăm exemplul unei combine, aceasta este un utilaj care lucrează 3 luni de zile pe an. Dacă în aceste trei luni de zile nu-și face treaba…De aceea noi facem campanii de pregătire a acestor utilaje, adică pe timp de iarnă combinele sunt verificate, unii membri fac chiar o diagnoză gratuită. Toți membrii noștri fac reduceri în această perioadă, sunt reduceri mari la piese, tocmai pentru a veni în sprijinul fermierilor și aceștia să fie pregătiți cu utilajele pentru noua campanie”, a mai specificat Mihai Ivașcu, Director de Marketing APIMAR, în cadrul Agrostrategia, emisiune pe care o puteți urmări de luni până joi, de la ora 10:00, pe TVR 1.

    Agrostrategia – TVR 1. Invitat: Mihai Ivașcu, Director de Marketing APIMAR (20.11.2023)


    Te-ar mai putea interesa

    Subvențiile care se achită fermierilor până la finalul anului Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Fermierii care pierd subvenția APIA de 42,47euro pe hectar

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”