• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții APIA tăiate pentru fermierii sub 100 ha? Ministrul Barbu a răspuns!

    Angelica Lefter -

    Fermierii care lucrează suprafețe sub 100 de hectare urmează să nu mai primească subvenții agricole prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură? Această întrebare circulă prin rândul producătorilor agricoli după ce ipoteza a fost lansată în spațiul public de către Mihai Daraban, preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), o organizaţie neguvernamentală. Întrebat care este adevărul, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a tranșat problema în direct la Realitatea PLUS, în emisiunea ”România Suverană cu Alexandra Păcuraru”.

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a dat asigurări fermierilor care lucrează mai puțin de 100 de hectare că își vor primi toate subvențiile din partea statului și din partea Uniunii Europene și în anul 2024. Acesta a dat lămuriri asupra zvonurilor lansate după  propunerea preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, conform căreia fermierii sub 100 de hectare nu ar mai trebui să primească subvenții.

    Șeful de la Agricultură a răspuns întrebărilor fermierului Valentin Popa, Prim-vicepreședinte al Asociației Forța Fermierilor, în cadrul unei emisiuni televizate, și a menționat că până în 2027 agricultorii vor beneficia de subvențiile de până acum. Invitat la emisiunea ”România Suverană cu Alexandra Păcuraru, pe Realitatea PLUS, fermierul Valentin Popa, din comuna Sohatu, județul Călărași a luat activ parte la dezbaterea la care a fost prezent, prin telefon, și ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Întrebat direct de fermierul călărășean dacă micii fermieri își vor primi subvențiile, șeful de la Agricultură a apreciat că semnalele sunt false și sunt ”date de campania electorală”.

    Citiți și: Mihai Daraban, CCIR, către ministrul Barbu: Nu mai dați subvenții fermierilor sub 100 ha!

    Ministrul Florin Barbu a dat asigurări, în cadrul emisiunii televizate că orice român care cultivă mai mult de un hectar, până va primi în continuare subvenție directă pe suprafață, plătită din fonduri europene și de la bugetul de stat.

    ”Sunt semnale date de campania electorală, ascultați-mă un pic, vorbiți aici cu ministrul Agriculturii, Programul Național de Tranziție este 2023 până în 2027. Orice român care cultivă mai mult de un hectar în România, până în 2027 va primi subvenție de plată directă pe hectar, subvenție de la Uniunea Europeană și completare subvenția de la bugetul statului pe care noi o acordăm”, a explicat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

    Citiți și: Subvenție anuală de 100 euro/ha de la APIA. Condiții, documente obligatorii

    Mihai Daraban (foto: replicaonline.ro)

    Preşedintele CCIR , Mihai Daraban, a cerut tăierea subvențiilor pentru fermierii care lucrează mai puțin de 100 de hectare

    Ideea ca fermierii care lucrează sub 100 de hectare să nu mai primească subvenții de la APIA, a pornit de la preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban. Acesta a susținut că mediul de afaceri nu mai poate satisface apetitul de consum al statului, chiar dacă anul 2022 a fost unul de succes pentru economia românească, în timp ce majorarea deficitului balanţei comerciale „ar trebui să ne pună pe gânduri”.

    Preşedintele CCIR a opinat anterior că ar trebui luate nişte măsuri coercitive, în aşa fel încât să nu se mai dea subvenţii fermierilor care au sub 100 de hectare, chiar dacă ”dă prost electoral”, având în vedere această lipsă de asociere din agricultură.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură