• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenții APIA tăiate pentru fermierii sub 100 ha? Ministrul Barbu a răspuns!

  Angelica Lefter -

  Fermierii care lucrează suprafețe sub 100 de hectare urmează să nu mai primească subvenții agricole prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură? Această întrebare circulă prin rândul producătorilor agricoli după ce ipoteza a fost lansată în spațiul public de către Mihai Daraban, preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), o organizaţie neguvernamentală. Întrebat care este adevărul, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a tranșat problema în direct la Realitatea PLUS, în emisiunea ”România Suverană cu Alexandra Păcuraru”.

  Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a dat asigurări fermierilor care lucrează mai puțin de 100 de hectare că își vor primi toate subvențiile din partea statului și din partea Uniunii Europene și în anul 2024. Acesta a dat lămuriri asupra zvonurilor lansate după  propunerea preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, conform căreia fermierii sub 100 de hectare nu ar mai trebui să primească subvenții.

  Șeful de la Agricultură a răspuns întrebărilor fermierului Valentin Popa, Prim-vicepreședinte al Asociației Forța Fermierilor, în cadrul unei emisiuni televizate, și a menționat că până în 2027 agricultorii vor beneficia de subvențiile de până acum. Invitat la emisiunea ”România Suverană cu Alexandra Păcuraru, pe Realitatea PLUS, fermierul Valentin Popa, din comuna Sohatu, județul Călărași a luat activ parte la dezbaterea la care a fost prezent, prin telefon, și ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Întrebat direct de fermierul călărășean dacă micii fermieri își vor primi subvențiile, șeful de la Agricultură a apreciat că semnalele sunt false și sunt ”date de campania electorală”.

  Citiți și: Mihai Daraban, CCIR, către ministrul Barbu: Nu mai dați subvenții fermierilor sub 100 ha!

  Ministrul Florin Barbu a dat asigurări, în cadrul emisiunii televizate că orice român care cultivă mai mult de un hectar, până va primi în continuare subvenție directă pe suprafață, plătită din fonduri europene și de la bugetul de stat.

  ”Sunt semnale date de campania electorală, ascultați-mă un pic, vorbiți aici cu ministrul Agriculturii, Programul Național de Tranziție este 2023 până în 2027. Orice român care cultivă mai mult de un hectar în România, până în 2027 va primi subvenție de plată directă pe hectar, subvenție de la Uniunea Europeană și completare subvenția de la bugetul statului pe care noi o acordăm”, a explicat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

  Citiți și: Subvenție anuală de 100 euro/ha de la APIA. Condiții, documente obligatorii

  Mihai Daraban (foto: replicaonline.ro)

  Preşedintele CCIR , Mihai Daraban, a cerut tăierea subvențiilor pentru fermierii care lucrează mai puțin de 100 de hectare

  Ideea ca fermierii care lucrează sub 100 de hectare să nu mai primească subvenții de la APIA, a pornit de la preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban. Acesta a susținut că mediul de afaceri nu mai poate satisface apetitul de consum al statului, chiar dacă anul 2022 a fost unul de succes pentru economia românească, în timp ce majorarea deficitului balanţei comerciale „ar trebui să ne pună pe gânduri”.

  Preşedintele CCIR a opinat anterior că ar trebui luate nişte măsuri coercitive, în aşa fel încât să nu se mai dea subvenţii fermierilor care au sub 100 de hectare, chiar dacă ”dă prost electoral”, având în vedere această lipsă de asociere din agricultură.


  Te-ar mai putea interesa

  Când vine vara – anunțul șefei ANM, Elena Mateescu: Cresc temperaturile! Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare Cum va fi vremea în această săptămână. Anunț de la șefa ANM

  Ultimele știri

  Ministrul Agriculturii: Vom aloca sumele necesare pentru despăgubiri în zonele afectate de secetă Florin Barbu: România poate obține 30 de milioane de tone de porumb pe an după reabilitarea sistemului de irigații Micii fermieri din Olt și-au făcut o moară cu pietre ce produce făină integrală de grâu și secară