• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Un expert din SUA va oferi asistență serviciului vamal din portul Constanța

  Angelica Lefter -

  Experiența americană în domeniul vamal va ajunge în România prin intermediul unui reprezentant al Serviciul Vamal şi de Protecţie a Fontierelor al Statelor Unite ale Americii (CBP). Acesta va veni în țara noastră pentru a oferi asistență domeniul analizei de risc şi controlului vamal.

  Un schimb de experiență în domeniul vamal va avea loc între România și Statele Unite ale Americii (SUA). O delegaţie a Autorităţii Vamale Române va participa, în Statele Unite ale Americii, în cadrul Programului Internaţional de Vizite (IVP), la operaţiunile CBP pentru a face schimb de experienţă şi a afla metodele de lucru folosite de CBP pentru un control mai bun asupra mărfurilor şi persoanelor care intra în SUA, totodată un reprezentant american va oferi asistență în țara noastră.

  Citiți și: Camioanele de peste 12 tone – acces în Portul Constanța doar pe baza rezervării prin aplicație

  Schimb de experiență în domeniul vamal între România și Statele Unite ale Americii (foto: Facebook/Autoritatea Vamală Română)Un reprezentant al Serviciul Vamal şi de Protecţie a Fontierelor al Statelor Unite ale Americii va oferi asistență în portul Constanța

  Autoritatea Vamală Română va beneficia, în Portul Constanţa, de sprijinul unui reprezentat al Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierelor al Statelor Unite ale Americii în domeniul analizei de risc şi controlului vamal.

  ”Autoritatea Vamală Română şi Serviciul Vamal şi de Protecţie a Fontierelor al Statelor Unite ale Americii (CBP) au agreat ca de la începutul anului 2024 un reprezentant din cadrul CBP să înceapă activitatea de consultanţă în domeniul analizei de risc şi controlului vamal în Portul Constanţa”, se menţionează într-un comunicat al Autorității Vamale Române.

  Totodată, o delegaţie a Autorităţii Vamale Române va participa, în Statele Unite ale Americii, în cadrul Programului Internaţional de Vizite (IVP), la operaţiunile CBP pentru a face schimb de experienţă şi a afla metodele de lucru folosite de CBP pentru un control mai bun asupra mărfurilor şi persoanelor care intra în SUA.

  Citiți și: Haos la intrarea în Portul Constanța! Aplicația de rezervare a accesului șoferilor în port s-a blocat

  Preşedintele Autorităţii Vamale Române, Ion Cupă, a avut luni, 27 noiembrie 2023, o întrevedere cu reprezentanţii CBP.

  ”Întâlnirea a fost mediată de către Biroul Regional al Agenţiei pentru Reducerea Ameninţărilor din domeniul Apărării din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România (DTRA). Discuţiile s-au axat pe coordonarea proiectelor viitoare (2023-2026) privind schimbul reciproc de bune practici şi sporirea măsurilor de siguranţă în domeniul operaţiunilor vamale”, se mai precizează în comunicat.

  Preşedintele AVR, Ion Cupă, a subliniat faptul că Autoritatea Vamală Română apreciază contribuţia CBP la crearea unei relaţii constructive şi a unor condiţii îmbunătăţite pentru control vamal în frontieră. Cupă şi-a manifestat deschiderea pentru consolidarea colaborării, exprimându-şi încrederea că sprijinul unui expert pe analiză de risc şi control vamal va fi foarte benefic pentru activitatea din Portul Constanţa.

  România va primi sprijin în domeniul vamal pentru Portul Constanța, din partea SUA (foto: Facebook/Autoritatea Vamală Română)

  Securitatea schimburilor comerciale la nivel mondial şi facilitarea comerţului, o prioritate

  Partea americană a reafirmat ideea că securitatea schimburilor comerciale la nivel mondial şi facilitarea comerţului trebuie să fie o prioritate pentru toate agenţiile care asigură securitatea frontierelor.

  „Experţii au oferit o prezentare a Programului de schimb electronic de date privind mărfurile străine, un program global de control al mărfurilor, care este totodată un instrument de verificare globală a încărcăturilor ce oferă acces la datele despre mărfuri deţinute de Statele Unite ale Americii.”, se mai precizează în comunicat.

  Portul Constanţa este principala poartă de intrare şi de ieşire a mărfurilor în şi din România. Anul trecut, autorităţile portuare au raportat un volum de trafic record de 75,550 milioane de tone faţă de 67,483 milioane de tone anul precedent, anul 2022 însemnând maximul volumului de trafic operat de Portul Constanţa în istoria sa.

  ”În cadrul unei cooperări determinate de recentele evenimente mondiale şi de suprapunerea misiunilor în regiunile balcanice, Agenţia pentru Reducerea Ameninţărilor din domeniul Apărării (DTRA), Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) şi Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierelor SUA (CBP) s-au angajat colaborativ să dezvolte o strategie de evaluare şi dezvoltare pentru a spori capacităţile de securitate la frontieră în cadrul naţiunilor aliate. Primul pas în acest demers a fost efectuarea unei evaluări a frontierelor terestre şi maritime ale României pentru a identifica capabilităţile şi provocările cu mediul operaţional”, se mai precizează în comunicat.

  Plan de măsuri în domeniul vamal, elaborat în urma unei vizite efectuate anul trecut 

  Astfel, în octombrie 2022, o echipă condusă de managerul de program al DTRA din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România şi ataşatul regional al CBP din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Bulgaria a efectuat mai multe vizite de studiu în domeniul securităţii frontaliere la Birourile Vamale de Frontieră Constanţa, Giugiuleşti, Albiţa şi Siret.

  În urma respectivelor vizite de studiu a fost elaborat un plan de măsuri care vizează îmbunătăţirea dezvoltării şi gestionării criteriilor de risc, modernizarea şi digitalizarea controalelor vamale, extinderea capacităţilor de combatere proactivă a corupţiei, precum şi investiţia în formarea profesională a angajaţilor Autorităţii Vamale Române.


  Te-ar mai putea interesa

  Prețul roșiilor românești s-a prăbușit după sărbători. Cât costă acum un kilogram de tomate la fermieri Mușuroirea tomatelor. Când și cum se face Vaci de rasă donate de fermieri pentru crescătorul căruia i-au ars animalele într-un incendiu în grajd

  Ultimele știri

  Fusilade Forte, de la Nufarm, a distrus buruienile din solele de floarea-soarelui lucrate de Biță Răcman Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an! Anchetat de fraudă după ce a câștigat licitația pentru a cumpăra un port la Dunăre