• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Start plăți integrale APIA! Sumele pe hectar și animale care intră acum în conturi

  Roxana Dobre -

  Fermierii din sectorul vegetal și crescătorii de animale urmează să fie autorizați la plata subvențiilor pe hectar și cap de animal pentru sumele finale din campania 2023. Beneficiarii de plăți din bani europeni primesc în conturi tranșa a doua de plată care are termen final de încheiere data de 30 iunie 2024.

  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a încheiat oficial la 30 noiembrie campania de plăți în avans care a adus în conturile fermierilor subvenții în cuantum de 70% pentru schemele directe din sectorul vegetal și zootehnic și 85% pentru o serie de scheme are se achită sub formă de plăți compensatorii. Conform datelor publicate în premieră de Agrointeligența-AGROINTEL.RO, prima tranșă de subvenții a fost plătită pentru un număr de 669.224 fermieri, reprezentând un procent de 88,05% din totalul beneficiarilor care au depus cereri de plată în campania 2023. De astăzi, luni – 4 decembrie, APIA începe plata finală pentru o serie de scheme.

  Citiți și: Violeta Mușat, MADR: Final avans APIA – 88,05% procentul de fermieri autorizați la plată

  Circa 669.224 de fermieri au primit subvențiile APIA pentru avansul din campania 2023

  Ce subvenții sunt autorizate de astăzi pentru plata finală

  APIA a achitat în conturile fermierilor în campania de avans, care s-a desfășurat în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie subvenții în cuantum de 867.062.397,55 euro. Sumele au fost plătite atât pentru o serie de scheme din sectorul vegetal dar și zootehnic în procent de 70% din cuantumul schemelor pe suprafață și zootehnie și 85% pentru măsurile compensatorii.

  Astfel începând de astăzi fermierii care intră la plată se pot afla în două situații: cei care au încasat avans și APIA le mai plătește restul de 30% cât a rămas de la 70% până la 100% respectiv 15 % pentru plățile compensatorii sau cei care nu au luat deloc bani și primesc subvenția întreagă.

  Citiți și: Tranșa a doua din subvenția APIA. Sumele care intră în conturile fermierilor

  Sumele care vor intra în conturile fermierilor la plata finală

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO a făcut un calcul pentru sumele care urmează să intre în conturile fermierilor, conform cuantumurilor care au fost stabilite până la acest moment. De precizat că în prezent mai există o serie de subvenții care au rămas în așteptare și nu au nici cuantum final stabilit: ecoschemele, ajutoarele naționale tranzitorii, sprijinul cuplat vegetal.

  Sumele ajung în conturile fermierilor în lei, la cursul 4,9735 lei/euro.

  Iată ce sume urmează să primească fermierii care nu au luat nicio plată la campania de avans:

  Sumele pe care le încasează fermierii care au primit deja 70% din subvenții

  Și pentru fermierii care au încasat avans schemele care intră la plată sunt aceleași ca și pentru producătorii agricoli care nu au primit niciun leu, astfel:

  La campania curentă, cea din 2023, APIA a autorizat la plata în avans suma de 867.062.397,55 euro pentru un număr de 669.224 fermieri, reprezentând un procent de 88,05% din totalul fermierilor care au depus cereri de plată în campania 2023.

  În 2022 APIA a anunțat la finalul campaniei că a autorizat la plată suma de 1,247 miliarde de euro pentru 695.049 de fermieri.


  Te-ar mai putea interesa

  Anunț de la APIA pentru fermieri: Verificați-vă conturile, am plătit subvențiile! China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA

  Ultimele știri

  Reguli simplificate la subvențiile APIA. Oficialii de la Bruxelles cer mai puține controale în ferme Guvernul a aprobat noi granturi pentru micii fermieri afectați de criza Ucraina Slovacia menține restricțiile de import pentru produsele ucrainene, în ciuda deciziilor UE Peter Tamas Nagy se alătură echipei ANZ în funcția de director general adjunct Guvernul a aprobat subvenția de 200 de euro la hectar. Cererile se depun până pe 20 mai