• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Incendiu izbucnit la tăierea porcului – momentul de tradiție, la un pas de tragedie

    Angelica Lefter -

    O tragedie a fost evitată în ultimul moment de o familie care-și sacrifica porcul de Crăciun. Întreaga acțiune s-ar fi putut termina cu distrugerea gospodăriei din cauza unui incendiu izbucnit pe neașteptate.

    Evenimentul neplăcut s-a petrecut în localitatea Foltești, din județul Arad. Porcul a fost scarificat, practic, pe marginea unui drum, DN26, iar când s-a ajuns la partea de pârlire, flacăra s-a extins la gardul din imediata apropiere. Riscul mare era să ardă întreaga gospodărie, dar sătenii au intervenit la timp și au lichidat flăcările.

    Citește și: Mușcătura de porc, periculoasă. Cum se tratează

    Cetățenii care taie porc în gospodărie trebuie să respecte regulile de siguranță (foto: puterea.ro)

    Flăcări uriașe au cuprins un gard, în timp ce o familie își pârlea porcul sacrificat

    Incendiul care a pornit de la flacăra cu care a fost pârlit porcul avea șanse mari să se extindă, însă după ce a fost izolat și stins de săteni, au fost chemați și pompierii, pentru ca familia în cauză să se asigure că nu există niciun risc.

    Bărbatul a sunat la 112 imediat ce și-a dat seama că gospodăria e în pericol, dar, ajutat de vecini, a reușit să stingă repede focul. Pompierii s-au asigurat însă că nu mai există niciun risc, potrivit antena24.ro.

    Citește și: Cât scade porcul la tăiere: calcul greutate finală în carcasă

    Comunitățile, informate despre riscurile unor obiceiuri și tradiții – oamenii ar trebui să fie mai atenți și să respecte anumite reguli

    Astfel de incidente amintesc de riscurile asociate cu tradițiile de Crăciun. Pățania familiei din Foltești poate reprezenta un avertisment pentru toți cei care își sacrifică animalele în curte. Aceștia trebuie să fie extrem de atenți și să ia toate măsurile de precauție necesare pentru a evita situațiile periculoase.

    Autoritățile locale și specialiștii în siguranță sunt sfătuiți să ofere informații și sfaturi comunității despre modul sigur de a desfășura activitățile tradiționale, astfel încât să fie evitate potențialele pericole care pot apărea. O prioritate trebuie să fie siguranța comunității, astfel încât bucuria tradițiilor să nu se transformă în tragedie.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români