• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sana, chefirul, cabanosul şi pâinea albă cu cartofi au intrat în Registrul Naţional al Reţetelor Consacrate. Vezi lista completă!

    agrointeligenta.ro -

    Ordinul privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești a fost postat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, împreună cu o listă completă a produselor care au intrat în Registrul Naţional al Reţetelor Consacrate (RNRC).

    „Reţeta consacrată românească reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziţiei utilizate cu mai mult de 30 de ani îninate de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obţinute conform reţetelor consacrate româneşti (2 aprilie 2014), la care operatorii în sectorul alimentar aderă voluntar în vederea înregistrării”, precizează oficialii MADR.

    Instituţia specifică şi că produsele înregistrate în RNRC sub aceeaşi denumire, respectă aceleaşi cerinţe de compoziţie şi calitate, prevăzute de reţeta consacrată respectivă. „Reprezentanţii împuterniciţi ai MADR, Ministerul Sănătăţii şi ANPC verifică, la unitatea de producţie, în secţia de fabricare şi la locul de comercializare, respectarea condiţiilor şi criteriilor care au stat la baza acordării atestatului şi a logo-ului pentru produsul alimentar obţinut conform reţetei consacrate româneşti”, se mai arată în documentele postate pe www.madr.ro.

    Lista reţetelor consacrate româneşti

    Categoria Produsul Cod categorie – Cod produs
    Produse din carne Cabanos 01-01
    Muşchi file afumat 01-02
    Jambon afumat fără os 01-03
    Parizer 01-04
    Crenvurşti cu carne de vită 01-05
    Salam Torpedo 01-06
    Ciolan presat 01-07
    Produse de panificaţie Pâine albă cu cartofi 02 -01
    Pâine semialbă cu cartofi 02-02
    Pâine neagră cu cartofi 02 -03
    Pâine secară 02-04
    Împletiţi suprapuşi 02-05
    Franzelă Bucureşti 02-06
    Produse din lapte Sana (3,6 grăsime) 03-01
    Chefir (3,3% grăsime) 03-02
    Lapte bătut 03-03
    Unt superior 80% 03-04
    Caşcaval Feteşti 03-05
    Caşcaval afumat Brădet 03-06
    Caşcaval Râmnic 03-07
    Caşcaval Rucăr din lapte crud 03-08
    Caşcaval Rucăr din lapte pasteurizat 03-09
    Caşcaval Dalia din lapte crud 03-10
    Caşcaval Dalia din lapte pasteurizat 03-11

    Documente utile:

    Ordinul privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești – PDF

    Foto: www.facos.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români