• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sana, chefirul, cabanosul şi pâinea albă cu cartofi au intrat în Registrul Naţional al Reţetelor Consacrate. Vezi lista completă!

    agrointeligenta.ro -

    Ordinul privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești a fost postat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, împreună cu o listă completă a produselor care au intrat în Registrul Naţional al Reţetelor Consacrate (RNRC).

    „Reţeta consacrată românească reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziţiei utilizate cu mai mult de 30 de ani îninate de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obţinute conform reţetelor consacrate româneşti (2 aprilie 2014), la care operatorii în sectorul alimentar aderă voluntar în vederea înregistrării”, precizează oficialii MADR.

    Instituţia specifică şi că produsele înregistrate în RNRC sub aceeaşi denumire, respectă aceleaşi cerinţe de compoziţie şi calitate, prevăzute de reţeta consacrată respectivă. „Reprezentanţii împuterniciţi ai MADR, Ministerul Sănătăţii şi ANPC verifică, la unitatea de producţie, în secţia de fabricare şi la locul de comercializare, respectarea condiţiilor şi criteriilor care au stat la baza acordării atestatului şi a logo-ului pentru produsul alimentar obţinut conform reţetei consacrate româneşti”, se mai arată în documentele postate pe www.madr.ro.

    Lista reţetelor consacrate româneşti

    Categoria Produsul Cod categorie – Cod produs
    Produse din carne Cabanos 01-01
    Muşchi file afumat 01-02
    Jambon afumat fără os 01-03
    Parizer 01-04
    Crenvurşti cu carne de vită 01-05
    Salam Torpedo 01-06
    Ciolan presat 01-07
    Produse de panificaţie Pâine albă cu cartofi 02 -01
    Pâine semialbă cu cartofi 02-02
    Pâine neagră cu cartofi 02 -03
    Pâine secară 02-04
    Împletiţi suprapuşi 02-05
    Franzelă Bucureşti 02-06
    Produse din lapte Sana (3,6 grăsime) 03-01
    Chefir (3,3% grăsime) 03-02
    Lapte bătut 03-03
    Unt superior 80% 03-04
    Caşcaval Feteşti 03-05
    Caşcaval afumat Brădet 03-06
    Caşcaval Râmnic 03-07
    Caşcaval Rucăr din lapte crud 03-08
    Caşcaval Rucăr din lapte pasteurizat 03-09
    Caşcaval Dalia din lapte crud 03-10
    Caşcaval Dalia din lapte pasteurizat 03-11

    Documente utile:

    Ordinul privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești – PDF

    Foto: www.facos.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii scapă de ciori și grauri! O lege depusă în Parlament dă undă verde la vânarea acestor ”dăunători” Avans APIA 2025. Suma pe cap de oaie și de capră care se achită la prima tranșă din subvenții Subvențiile APIA 2025 – scădere pe linie! Sumele sunt mai mici în acest la fiecare hectar

    Ultimele știri

    ITM – controale în ferme. Probleme găsite și sancționate! MASCHIO GASPARDO a deschis un nou magazin integrat gamă completă în Slovenia Tractor furat din fermă, vopsit și vândut. Fermierul păgubit le-ar fi datorat bani hoților