• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Marius Micu: Inovația și tradiția pot merge mână în mână pentru un viitor rural prosper și durabil

    Angelica Lefter -

    Satul inteligent, securitatea alimentară sau impactul digitalizării în agricultură, au fost câteva dintre temele dezbătute de sute de studenți, alături de profesori și invitați din mediul economic, în cadrul conferinței ”Rural Sustainable Plan”, desfășurată la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

    La conferința ”Rural Sustainable Plan”, aflată la prima ediție, a fost invitat astăzi, joi – 14 decembrie și vicepreședintele COPA în cadrul COPA-COGECA, Marius Micu, care a împărtășit câteva concluzii ale evenimentului, pe pagina sa oficială de Facebook.

    Citiți și: Fermierii români, susținuți de Copa Cogeca prin apelul AAC. Temele ”atacate” la Bruxelles!

    Conferința ”Rural Sustainable Plan” a reunit peste 400 de participanți (foto: Facebook/Marius Micu)

    Conferința ”Rural Sustainable Plan”, prilej de a explora cum inovația și tradiția pot merge mână în mână

    În mesajul transmis, Marius Micu a apreciat că atunci când comunitatea academică și sectorul economic colaborează, rezultatele obținute au și puterea de a transforma atât domeniul educațional, cât și pe cel economic. Totodată, a apreciat diversitatea prezentărilor și dezbaterilor.

    ”Efervescența și entuziasmul au definit atmosfera la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală din Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, care a găzduit Conferința ”Rural Sustainable Plan”, aflată la prima ediție. Astăzi, 14 decembrie, amfiteatrul P33 a devenit centrul unui univers academic efervescent, unde peste 450 de participanți, printre care amintim studenți, cadre didactice și reprezentanți de seamă ai mediului economic, au împărtășit și dezbătut viziuni și idei pentru un viitor sustenabil. Temele abordate în cadrul conferinței au răspuns nevoilor academice, ale mediului de afaceri, dar mai ales nevoilor societății, punând în discuție subiecte precum ”Smart Village”, ”Securitatea Alimentară” și ”Impactul Digitalizării în Agricultură”. Fiecare sesiune a fost un prilej de a explora cum inovația și tradiția pot merge mână în mână pentru a modela un viitor rural prosper și durabil. Participarea numeroasă și angajamentul fiecărei persoane prezente au creat un mediu dinamic, propice schimbului de idei și dezvoltării de noi perspective. Prezentările și dezbaterile din cadrul conferinței s-au distins prin diversitatea și profunzimea experiențelor și cunoștințelor aduse de fiecare participant, transformând evenimentul într-un spațiu excepțional de învățare și evoluție personală și profesională”, a arătat vicepreședintele COPA în cadrul COPA-COGECA, Marius Micu.

    Citiți și: Fonduri UE pentru roboți de muls și automatizare în ferme. Marcel Boloș, MIPE: Până la 3 milioane de euro pe proiect

    Conferința ”Rural Sustainable Plan”, prilej de a explora cum inovația se poate împleti cu tradiția (foto: Facebook/Marius Micu)

    Dezbateri pentru îmbunătățirea practicilor în domeniul ingineriei economice și managementului rural

    Oficialul a mai opinat că evenimentul, în întregul său, a depășit așteptările, iar ideile dezbătute sunt baze pentru îmbunătățirea practicilor în domeniul ingineriei economice și managementului rural.

    ”Recunoștința noastră profundă merge către agenții economici, pentru sprijinul și contribuția lor esențială la succesul conferinței. Apreciem participarea activă și interesul manifestat de toți cei prezenți, a căror energie și entuziasm au fost pilonii acestui eveniment reușit. Totodată, mulțumim echipei de organizare a conferinței, cadrelor didactice, dar mai ales studenților facultății noastre. Conferința ”Rural Sustainable Plan” a depășit așteptările, reușind să surprindă într-un mod extrem de plăcut, demonstrând că atunci când comunitatea academică și sectorul economic colaborează, rezultatele obținute nu sunt doar remarcabile, ci au și puterea de a transforma fundamental atât domeniul educațional, cât și pe cel economic. Continuăm să purtăm cu noi lecțiile învățate și să aplicăm ideile discutate pentru a îmbunătăți practicile în domeniul ingineriei economice și managementului rural”, a mai transmis Marius Micu, vicepreședintele COPA în cadrul COPA-COGECA și vicepreședinte al Federației Naționale PRO AGRO.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români