• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Trichineloza a fost inclusă pe lista bolilor pentru care fermierii sunt despăgubiţi

    agrointeligenta.ro -

    Trichineloza a fost inclusă pe lista bolilor pentru care proprietarii animalelor sunt despăgubiţi.

    După o primă constatatare a prezenţei trichinelozei în laboratoarele Direcţiei Sanitar Veterinare se formează o comisie la nivelul instituției. Dacă boala se confirmă se stabileşte şi valoarea de piaţă a animalului, iar proprietarul lui este despăgubit, din bugetul Direcţiei Judeţene Sanitar Veterniare.

    Autorităţile le recomandă gospodărilor care îşi sacrifică animalele în curte să ducă probe de carne la verificat.

    „Măcelarii care se ocupă de tranşarea animalului ştiu ce trebuie trimis la analize. Prin urmare, bucăţile de carne pot fi luate din muşchii intercostali, muşchii diafragmei sau din limbă. Examinarea trichineloscopică se poate face la orice cabinet veterinar din judeţ şi este obligatorie. În cazul în care rezultatele analizelor confirmă prezenţa bolii la un animal, acesta va fi confiscat în vederea distrugerii. Dacă proprietarul are acte care să ateste provenienţa animalului, va fi despăgubit în urma depunerii unui dosar la DSVSA, iar banii vor fi viraţi de la Bucureşti. Anul trecut, în perioada sărbătorilor de iarnă, au fost depistate patru focare de trichineloză“, a declarat Mihai Jula, directorul DSVSA Hunedoara.

    Trichineloza este o boală parazitară gravă, care se transmite la om prin consumul de carne de la un animal infestat cu Trichinella spiralis. În acest an, până în momentul de faţă, în judeţul Hunedoara, nu au fost înregistrate astfel de cazuri.

    Sursa: Ziarul Unirea, Mesagerul Hunedoarean


    Te-ar mai putea interesa

    ANSVSA: Vietnamul a trimis o delegație în România pentru a definitiva acordul de export de carne de pasăre Laptele la 5 lei care i-a înfuriat pe fermieri. Cine îl produce Mic fermier: ”Am stat cu dovlecii până s-au stricat. N-am reușit să îi vând. Rafturile magazinelor sunt pline de dovleci importați”

    Ultimele știri

    Analiza pe care gospodarii trebuie să o facă dacă taie porcul de Crăciun Câtă apă se pune la brazii de Crăciun. Udări pentru a-i menține verzi în perioada sărbătorilor Cum va fi vremea de Crăciun 2025 și Revelion 2025. Prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor