• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Magazinul Casei Unirea – prețuri mai mici decât în supermarket la carne, brânză sau legume

    Violina Gorcinschi -

    Casa de Comerț Unirea a inaugurat, recent, un magazin de tip cash&carry cu produse de la fermieri, lângă capitală. În localitatea Afumați, județul Ilfov, oamenii pot găsi produse tradiționale, locale, unele cu 40% mai ieftine decât în supermarketuri. Momentan se poate cumpăra doar en gros, dar de la anul clienții vor avea oportunitatea să se aprovizioneze cu produse la bucată.

    Casa de Comerț Unirea a deschis primul magazin de tip cash&carry, unde se comercializează produse alimentare de la 50 de fermieri locali, mici și mijlocii. Peste 10.000 de produse pot fi cumpărate la prețuri mai avantajoase decât cele oferite de marii retaileri. Anul viitor, se plănuiește deschiderea a încă 10 magazine în toată țara, a relatat Observator.

    Noul magazin cu produse de la fermieri – oferte mai avantajoase decât în supermarket

    Lângă București, s-a deschis un nou magazin unde se vând produse românești grație unei colaborări între stat și distribuitorii locali. Comparativ cu prețurile oferite de marile supermarketuri, produsele din acest magazin se vând cu până la 40% mai ieftin.

    Unitatea comercială se află în localitatea Afumați, județul Ilfov, întinzându-se pe o suprafață de 2.500 mp. Oferta este generoasă: 10.000 de produse alimentare venite direct de la 50 de producători locali mici și mijlocii.

    „Începând de la mezeluri, lactate, paste făinoase, băuturi, uleiuri. Absolut tot ce se poate produce la noi în România. Este aproape imposibil să ajungă pe rafturile marilor retaileri pentru că nu au volumul cerut şi preţurile, raportat la calitate, i-ar duce pe producători în pierdere”, a declarat Mariana Cotoi, director la Casa de Comerț Unirea.

    În acest caz, adaosul comercial aplicat este mai mic, de până la 12%, din care câștigă statul, dar și investitorul. De exemplu, un kg de pulpă de porc fără os costă doar 18,5 lei, în timp ce în supermarketuri, același produs se vinde cu 30 de lei kilogramul.

    Pulpele de pui sunt comercializate la doar 14,6 lei, iar în magazin se vând cu 16,5 lei. Cașcavalul este cu 10 lei mai ieftin la noul magazin decât în supermarketuri, iar cartofii sunt 3 lei, mai ieftini cu 50 de bani.

    legume in magazin
    10.000 de produse de la fermierii locali (foto: wall-street.ro)

    10 magazine noi, planificate pentru anul viitor

    În momentul de față, cumpărăturile se fac doar engros, însă de pe 22 ianuarie clienții pot cumpăra și produse la bucată. În cadrul acestui proiect, investiția s-a ridicat la 1,5 milioane de euro, numai din fonduri private, fără contribuția statului.

    „Noi venim cu conceptul şi cu producătorul. Partenerul nostru suportă toată investiţia, inclusiv cheltuielile cu salariile şi inclusiv este răspunzător de avizele şi autorizaţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii. Acelaşi tip de parteneriat dorim să-l dezvoltăm şi pentru o reţea de depozite, la nivel naţional”, a mai spus Mariana Cotoi.

    În octombrie 2019, Petre Daea inaugura, în centrul capitalei, primul magazin Casa Unirea, după ce un alt magazin fusese deschis la Sibiu.

    „Până la sfârşitul anului, ne-am făcut planul să avem în fiecare judeţ, în fiecare capitală de judeţ, un magazin. Continuăm la Craiova, la Slatina, la Piteşti, la Teleorman”, declara, pe atunci, Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii.

    Din păcate, planurile mari ale politicianului nu au mers mai departe, iar magazinul s-a închis, din cauza incapacității statului de a plăti marfa luată de la fermieri. Acum, reprezentanții Casei de Comerț Unirea au anunțat că se planifică inaugurarea a încă 10 magazine anul viitor, în principalele orașe din România.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români