• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Expert: Companiile trebuie să-și scadă cheltuielile cu cel puțin 15% pentru a fi competitive în 2024

    Angelica Lefter -

    Anul 2024 vine cu noi impozite, majorarea unor taxe, presiuni inflaționiste, declinul zonei euro, plus un context geopolitic tensionat. Pentru a face față dificultăților, primul pas pe care ar trebui să-l facă o companie ca să rămână profitabilă este optimizarea costurilor cu cel puțin 15%, este rezultatul unui analize realizate de Remus Hîrceagă, Country Manager al Expense Reduction Analysts (ERA) România.

    Citește și: Ferme agricole, scoase la vânzare la început de an

    Remus Hîrceagă, Country Manager al Expense Reduction Analysts (ERA) România

    Principalele costuri pe care companiile vor trebui să le optimizeze în cursul acestui an sunt cele cu utilitățile, combustibilul, logistica, asigurările, managementul flotelor auto și cele aferente capitalului de lucru.

    ”În orice domeniu de activitate, urmează un an dificil și un context volatil. Ca urmare, ar putea fi necesare reduceri de cheltuieli de cel puțin 15%, dar depinde mult de sectorul de activitate al fiecărei companii și de segmentul de clienți căruia i se adresează fiecare afacere. Spre exemplu, pentru a nu transfera costurile crescute către consumatorul final persoană fizică și a menține astfel volume de vânzări în creștere, pentru companiile din sectorul FMCG ar fi necesară o reducere a cheltuielilor de circa 20-25%. Ce este cert este că 2024 va fi anul optimizării inteligente a resurselor”, a declarat Remus Hîrceagă, Country Manager al Expense Reduction Analysts (ERA) România.

    Economia în recesiune, anul 2024 poate fi unul marcat de incertitudini

    Fabricile din zona euro şi-au redus semnificativ producţia în decembrie, activitatea economică contractându-se pentru a 18-a lună consecutiv, arată un raport S&P publicat recent, care indică faptul că economia este aproape sigur în recesiune.

    Anul 2024 va fi, fără îndoială, un an al marilor câștiguri, dar și al volatilității și incertitudinii. În tabăra câștigătoare vor fi însă doar acei antreprenori care vor înțelege cum să se adapteze regulilor jocului.

    Remus Hîrceagă adăugat că inteligența va fi cuvântul anului în afaceri, atât în ceea ce privește implementarea unor tehnologii bazate pe inteligență artificială, cât și în legătură cu stabilirea unor obiective ambițioase, dar realizabile din partea companiilor. În plus, capacitatea liderilor companiilor de a lua rapid decizii în favoarea optimizării costurilor, va face diferența în termeni de succes într-un mediu concurențial fără precedent.

    Citește și: Două mari ferme agricole au fost scoase la vânzare de lichidatori!

    Optimizarea costurilor pentru maximizarea profitului

    Pentru a fi eficientă, optimizarea costurilor – operațiune în mai multe etape al cărei scop final este minimizarea costurilor și maximizarea profitului –  trebuie realizată de specialiști pentru a aduce valoare măsurabilă unui business. Odată cu identificarea și eliminarea surselor de risipă apar diverse schimbări la nivel de procese de afaceri aflate deja în derulare, care cer timp. Astfel, un proces de optimizare a costurilor într-o companie poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni sau chiar ani, în funcție de contextele economice, circumstanțele în care se desfășoară business-ul respectiv și de obiectivele specifice ale organizației.

    ”Pe parcursul fiecărei etape se identifică și se elimină toate sursele de rentabilitate scăzută. Se reduc, de asemenea, costuri de infrastructură și întreținere, astfel încât compania economisește resurse multiple pe mai multe segmente (energie, logistică, ambalaje, managementul deșeurilor,  asigurări, capital de lucru etc.), efectul fiind creșterea”, a mai declarat Remus Hîrceagă.

    ERA, o companie globală specializată în optimizarea de costuri

    Expense Reduction Analysts (ERA) este o companie globală activă în domeniul consultanței și managementului și specializată în gestionarea și optimizarea de costuri.

    Compania, prezentă și în România din 2011, a dezvoltat un model de afaceri care a fost implementat în peste 60 de țări și, din 1992, își oferă expertiza companiilor, acoperind o gamă largă din sectoarele industriale de la producția de alimente, restaurante, hoteluri, spitale, organizații non-guvernamentale, fabrici de producție și alte afaceri care acoperă mai mult de 40 de industrii.


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till