• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Reprezentanții Greenpeace din Germania: Subvențiile pentru motorina agricolă trebuie eliminate

    Violina Gorcinschi -

    Reprezentanții organizației Greenpeace din Germania sunt de părere că subvențiile pentru carburantul folosit în agricultură ar trebui eliminate treptat până în 2030, în favoarea practicilor ecologice. În contextul protestelor masive ale fermierilor care au loc pe teritoriul Germaniei, un expert al Greenpeace s-a arătat, într-un interviu acordat recent, împotriva finanțării motorinei agricole, considerând-o dăunătoare pentru mediu. Stoparea acestui sprijin nu ar reprezenta, în opinia acestuia, o daună prea mare pentru fermieri.

    „Un total de șase miliarde de euro se investesc în agricultura și producția alimentară în fiecare an sub formă de subvenții dăunătoare mediului. Pe lângă fondurile de la bugetul federal, mai sunt disponibile șase miliarde de euro din Politica Agricolă Comună a UE. Aceste subvenții ar trebui eliminate treptat și complet până în 2030”, a declarat expertul german în agricultură Greenpeace, Martin Hofstetter.

    tractoare in Berlin
    Subvențiile pentru combustibilul agricol, considerate un pericol pentru mediu (foto: aljazeera.com)

    Experții Greenpeace din Germania vor eliminarea subvențiilor pentru motorina agricolă

    Cei de la Greenpeace Germania au o părere negativă despre protestele fermierilor germani, declanșate în urma anunțului guvernului federal de a elimina subvențiile pentru combustibilul agricol. Martin Hofstetter, a susținut, într-un interviu publicat pe site-ul Greenpeace Deutschland, că ar trebui să se renunțe la subvențiile pentru combustibili, în beneficiul fermierilor înșiși, deoarece combustibilii fosili ar distruge mediul înconjurător, a relatat Wrp.pl.

    „Inundațiile cauzate de schimbările climatice tocmai au ajuns în câmpurile și pășunile din toată Germania, iar Asociația Fermierilor Germani vrea să continue să protesteze împotriva protecției climei – acest lucru este de neînțeles pentru mine. (…) Utilizarea masivă a combustibililor fosili este și rămâne dăunătoare climei. Prin urmare, este bine ca subvențiile să se termine acolo”, a spus Hofstetter.

    Citește și: Protest al fermierilor din Germania – drumuri blocate! Se cere menținerea subvenției pentru motorină

    În opinia expertului Greenpeace, fermierii greșesc (mint) atunci când susțin că agricultura este în pragul colapsului, iar retragerea subvențiilor pentru combustibil nu va face decât să accelereze acest colaps. La urma urmei, ei primesc „miliarde de subvenții”, așa că majoritatea dintre ei „vor face față cu ușurință eliminării planificate a subvențiilor pentru motorină”. În general, agricultura primește prea mulți bani și de aceea fermierii se revoltă acum, în timp ce niciun alt sector nu este atât de susținut cu bani publici. Agricultura ar trebui să contribuie la atingerea obiectivelor climatice, iar retragerea subvențiilor va fi un semnal către industrie pentru a depune eforturi mai mari pentru introducerea pe piață a tractoarelor electrice.

    Potrivit lui Hofstetter, fermierii nu doar că ar trebui să înceteze să primească subvenții pentru combustibil, dar ar trebui să li se impună și o taxă pentru utilizarea pesticidelor, care ar ajunge să finanțeze agricultura ecologică.

    „De asemenea, avem nevoie de o taxă pe pesticide pentru a reduce utilizarea excesivă a acestora, sprijinind, în același timp, măsuri alternative ecologice de protecție a plantelor (cum ar fi rotația eșalonată și, prin urmare, sănătoasă) a culturilor”, a adăugat reprezentantul Greenpeace.

    Citește și:  GAEC 7 – în vigoare. Regulile APIA pentru rotația culturilor


    Te-ar mai putea interesa

    Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    APIA – ultima oră despre plata subvențiilor! O colaborare de succes în domeniul agricol între Dancereal și ROfert Romania Fabrica de lână de la Făgețelu a pierdut ajutorul de stat de la Ministerul Economiei