• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Teren gratuit pentru tinerii care vor să își facă o casă. Acte necesare

  Oana Timar -

  Teren gratuit pentru tinerii care vor să își facă o casă. Atribuirea terenurilor se face în baza Legii nr. 15/2003, republicată, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.

  Încă de acum mai mulți ani, Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă informa că tinerii au dreptul de a primi loc de casă din partea autorităților locale. Legea nr. 15/2003 este în vigoare și, prin modificările aduse în 2013, suprafața la care au drept tinerii a fost majorată. În prezent, actul normativ stabilește ca suprafețele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală pot cuprinse între 250 mp si 1.000 mp în comune și satele aparținătoare unităților administrativ-teritoriale. Până în 2013, limita maximă a fost de 500 mp.

  ”Suprafețele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personala, potrivit prevederilor art. 1, vor fi cuprinse între 150 m2 si 300 m2 în municipii și sectoarele municipiului București, între 250 m2 si 400 m2 în orașe și între 250 m2 și 1.000 m2 în comune și satele aparținătoare unităților administrativ-teritoriale”, se arată în lege.

  Loc de casă gratuit de la primărie – condiții minime

  Tinerii care pot primi loc de casă gratuit trebuie să aibă împlinită vârsta de 18 ani și să nu aibă mai mult de 35 de ani.

  O altă cerință a programului este ca tinerii să înceapă construcţia în termen de un an de la data atribuirii terenului, dar și să o finalizeze în termen de maxim 3 ani de la data obținerii autorizației de construire, cu respectarea reglementărilor de urbanism impuse prin autorizare. Se consideră data finalizării construcției, data procesului-verbal de recepție a lucrărilor, eliberat de Compartimentul urbanism.

  Acte pentru loc de casă gratuit de la primărie

  Lista de acte pentru loc de casă gratuit de la primărie

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă prezintă un exemplu de listă de documente cerute de autorități din partea tinerilor care vor să obțină teren gratuit pentru construcția unei case. Atât în privința actelor necesare, cât și a suprafețelor alocate, decizia aparține Consiliului Local care poate solicita documente suplimentare, inclusiv dovada existenței resurselor financiare pentru construirea casei pe terenul primit de la stat.

  Exemplu de listă de documente cerută de o primărie pentru teren gratuit pentru casă:

  Dosarele cu cererile însoțite de toate documentele prevăzute se depun la Registratura primăriilor de pe raza localității unde tinerii au domiciliul.

  De precizat că nu toate primăriile au dat curs acestei legislații, dar în multe localități există deschidere pentru a acorda tinerilor loc de casă, fiind alocate suprafețe întinse care, în timp, au devenit cartiere noi cu case ridicate de tineri.


  Te-ar mai putea interesa

  Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi

  Ultimele știri

  Reguli simplificate la subvențiile APIA. Oficialii de la Bruxelles cer mai puține controale în ferme Guvernul a aprobat noi granturi pentru micii fermieri afectați de criza Ucraina Slovacia menține restricțiile de import pentru produsele ucrainene, în ciuda deciziilor UE Peter Tamas Nagy se alătură echipei ANZ în funcția de director general adjunct Guvernul a aprobat subvenția de 200 de euro la hectar. Cererile se depun până pe 20 mai