INTERESANTTractoare și combine

Cel mai ieftin tractor pe care îl poţi cumpăra direct cu fonduri europene

Un tractor de 25 de cai putere este cel mai ieftin tractor ce poate fi cumpărat din fonduri europene, prin achiziţie directă, adică fără licitaţie. Este vorba despre o mașină agricolă fabricată în China și care se bucură de mare succes în rândul micilor fermieri români.

În Baza de Date cu Prețuri de Referință pentru mașini, utilaje și echipamente specializate, listă publicată recent de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), tractorul Foton Europard FT 254 figurează cu cel mai mic preț de catalog, de numai 5.161 de euro plus TVA. Prețul final al utilajului este de 6.399 de euro.

Deși mic, tractorul Foton Europard FT254 este destul de cunoscut la noi în țară. Fabricat în China, tractorașul se bucură de o mare trecere în rândul fermierilor mici din România, mai ales din cauza preţului foarte accesibil. Maşina agricolă cântăreşte 1.170 de kilograme, are tracţiune 4X4 și un motor în trei cilindri, cu 25 de cai putere.

Dimensiuni:
• Lungime(m): 3,210
• Lăţime (m): 1,475
• Înălţime (m): 1,792

Conform specificaţiilor sale tehnice, Foton Europard FT 254 este un tractor conceput pentru gospodărie, putând executa orice lucrare agricolă ca: arat, prăşit, discuit, semănat, cosit. Utilajele agricole ataşate trebuie să fie compatibile cu puterea sa de 25 CP.

Specificaţii motor licenţă Perkins
• Tip: diesel, 4 timpi , injective directa, racit cu apa, Diesel
• Putere (KW/CP): 18.4 / 25
• Turatie nominala( rpm): 2350
• Numar cilindri: 3
• Capacitate cilindrica (cmc):1532

Pe forumurile agricole, despre tractorul Foton Europard FT 254 se discută că se comportă bine în fermele mici de legume, în livezi, podgorii şi pentru muncile agricole în jurul casei. În ciuda faptului că se spune despre utilajele agricole aduse din China că nu sunt rezistente, fermierii semnalau că nu întâmpină nici o probleme după mii de ore de lucru, în timp ce alţii se declară mulţumiţi că, atunci când au avut nevoie de piese de schimb, au reuşit să le găsească foarte uşor.

FOTON-Europard-FT254 cel mai ieftin tractor mic Foton Europard FT 254 motor Foton Europard FT 254 tractor ieftin Foton Europard FT 254”Și plugul reversibil merge destul de bine pe el are putere destulă. este perfect pentru fermele de până în 10 ha. de coasă nu mai vorbesc, are vitezele prizei destul de bune și o viteză de înaintare foarte bună. Consumul este undeva la 2litri/oră, iar garanția este de 2 ani, cu piese de schimb direct de la importator”, spune un fermier care  achiziționat tractorașul chinezesc și cu care a făcut mai multe demonstrații video pe care le-a postat pe YouTube.

Singura problemă de care s-au plans agricultorii este că cel mai ieftin tractoraş nu are decât o copertină care asigură protecţia de razele solare, dar care, în schimb, nu este suficientă în timpul ploilor cu vânt. Pentru varianta cu cabină, dar exact aceleași dotări tehnice, agricultorii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar: 7.000 de euro plus TVA.

cel mai ieftin tractor tractorul Foton Europard FT 254

Viteza maximă de deplasarea a unui tractor Foton Europard FT 254 este de 30 km/oră.

VIDEO: Demonstrație cu Foton Europard FT 254 la arat teren foarte greu, cu plug cu 2 cormane


Cum funcționează lista prețurilor de referință pentru utilaje agricole

Lista prețurilor de referință pentru utilaje agricole este disponibilă pe site AFIR sub forma unei aplicaţii web gratuite şi poate fi utilizată atât de viitorii beneficiari ai PNDR, cât şi de beneficiarii care vor demara procedura de achiziţie.

Practic, în cazul în care beneficiarul privat doreşte să achiziţioneze un produs care se regăseşte în Baza de date cu preţuri de referinţă a AFIR, acesta va putea să-l achiziţioneze direct, fără a mai parcurge procedura de selecţie de oferte.

Beneficiarul care urmează acest tip de achiziție trebuie să se asigure că bunul care urmează a fi cumpărat trebuie să se regăsească în memoriul justificativ (pentru proiecte care nu prevăd lucrări de construcţii‐montaj) sau în studiul de fezabilitate (pentru proiecte care prevăd lucrări de construcţii‐montaj) depus de beneficiar odată cu proiectul de investiţie şi să respecte întocmai cerinţele şi caracteristicile tehnice menţionate în aceste documente.

Preţul maxim eligibil al bunului achiziţionat este cel înscris în Baza de date. În cazul în care bunul achiziționat are un preț mai mare decât cel menționat în Baza de date, diferența de preț va reprezenta o cheltuială neeligibilă și va fi suportată întegral de către beneficiar.

Pentru decontare, beneficiarul va prezenta la Agenție contractul de vânzare – cumpărare, însoţit de certificatul de conformitate al produsului, în care marca şi modelul trebuie să fie identice cu cele înregistrate în Baza de date. De asemenea, este necesară prezentarea unei anexe la contractul de vânzare cumpărare în care este detaliat standardul de echipare al bunului care face obiectul cererii de plată.

Citiți și: LISTA cu prețurile de referință pentru utilaje agricole și echipamente. David Eugen Popescu, AFIR: Se simplifică radical procesul de accesare a fondurilor europene 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


31 comentarii

 1. Pai ar trebui produse si la noi tractorase mici pentru gospodariicu suprafete pana la 3-4000 de metri cu dotarile aferente pentru diferite lucrari sa poata fi folosite si la camp pentru suprafete mici.

  1. ok…o parere directa si corecta cred….am tot citit despre super tractorasul asta….la banii care ii dai pe el am vazut multe alte oferte care stau mai bine in picioare cand spui ca are motor mitsubhisi sau ca este fabricat in anglia…..lucru chinezesc tot chinezesc este….o fi smecheria la unul bine pus sa faca si el ceva bani prin reclama articolului…nu ar fi promovat si ei un tractoras gen solis la fel de ieftin si mai bun poate

 2. Un Pasquali SH de 33 cp este mult mai bun ca Foton şi te costă mult mai puţin. Are răcirea pe aer şi cu 5000 de euro îţi poţi lua toate utilajele după el inclusiv remorcă cuplată la priza de putere, sau instalaţie de erbicidat.

 3. Tractorul este f. bun pentru lucrari agricole reduse ca suprafata. Doresc sa imi spuna cineva cum pot sa primesc un imprumut in E pentru a achizitiona un asemenea utilaj.

 4. In lista de preturi Afir sunt mai multe criterii de cautare pentru Caracteristica Tehnica a tractorului ca : Putere, Putere maxima, Putere nominala, Puterea motorului. Care din criteriile enumerate mai sus trebuie sa-l introduc ca sa vad lista cu tractoare de pana la 100 CP caci atat i-mi permite exploatatia sa iau pe fonduri. Multumesc

  1. Cel mai simplu este să căutați în funcție de preț (dați click pe acest cuvânt în capul tabelului și vi se ordonează automat). Vi se aranjează mai ușor, întrucât în funcție de capacitatea motorului, ordonarea nu este atât de eficientă. Spor!

  2. CARE putere este luata in considerare pe AFIR: Putere, Putere maxima, Putere nominala, Puterea motorului?

 5. Cum se poate procura tractorul FOTON EURO PARD FT 254 cu fonduri europene?
  Accesoriile pot constitui obiectul proiectului?
  De unde se pot procura accesoriile, de ex. plug, discuitor, etc.?

  1. Eu am luat un foton lovol de 50 cp pe submasura 6.1.E foarte ușor de achiziționat,ai date de contact pe net.Sunt fff mulțumit de el si il recomand oricărui fermier mic.

 6. De tractoarele Ecotrac ( 16cp-20cp), ce păreri aveți? Este vre-un posesor sa ne furnizeze si noua tinerilor fermieri niste păreri relevante( feedback)

 7. In conditiile in care sunt angajat in depunerea unui proiect pentru prima impadurire pe cele 7 ha. proprietate, pentru executatea tuturor lucrarilor prevazute in proiect am nevoie stricta de tractorul FOTON FT 254 cu cabina , burghiu pentru sapat gropi, remorca, plug cu 2 cormane, cositoarea . Va rog sa-mi comunicati daca este posibil sa-l achizitionez in rate in functie de cum mi se vireaza in cont contravaloarea lucrarilor SI cat trebuie sa achit dupa ce se aplica subventia de 45 la suta. ?

 8. Chiar ca suntem umiliti de niste neispraviti.Don prof. ai dat o lege nesimtita care i-a bani de la toti amaratii ca” sa traiti bine “.Unde sunt soselele,autostrazile,scolile,spitalele,caile ferate,uzinele agricole…?Suport umilinte la munca an strainatate ca sa pot face ceva,cand ajung acasa,iar voi filozofati? Va credeti isteti,soriciul de pe fata voastra a devenit atat de groasa de se mira si porcii de Craciun.Pentru cei care muncesc cinstit-SARBATORI CU BINE,NOROC SI SANATATE !

 9. Tractoarele romanesti s-au vandut pe tot globul.In unele tari si copiii le conduceau.Ma duc sa culeg capsuni vreo doi ani,poate reusesc sa-mi cumpar un second-hand jon deere,new-holand sau ceva nemtesc.Respect reclama,dar parca n-am fata de prost.Fonduri europene….sa fim seriosi,nu-s pentru cei mici

  1. Prin anii 1962, elev la generala, am arat cu U 650, tractor cu volanta, etc. etc. Acest tractor se folosea si la treierat – batoza. Ce vremuri! Pacat ca romanul astazi nu mai este interesat de ,,mandria de roman”.

 10. Tractorul Brasov producea si exporta tractoare de calitate in toata lumea , au inchis si distrus fabrica si acum importam chinezarii de 2 lei !!!!
  Sint inca in functiune am vazut prin Ardeal) unele tractoare vechi de 35-40 de ani din cele facute la Tractorul, ia sa vedem chinezariile astea , tin mai mult de 2-3 ani ?

 11. La noi nu se pot produce tractoare pentru agricultura si la un pret accesibil pentru tarani romani ?Fabrica tractorul din Brasov este inchisa si pe nimeni de la conducere nu a interesat ca sa sprijine redeschiderea si produrea unui tractor la un pret minim ,pentru a da un stimul acestui sector ,care se pare este o sursa de venit importanta pentru economie.

  1. Fabrica Tractorul nu este inchisa.Este cartier de blocuri…Si Electroputere Craiova este mall.Capitalism ati vrut,capitalism vi s-a dat.

Scrie un comentariu