• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • OUG pentru reorganizarea MADR, finalizată în această săptămână. Ar putea rămâne doar 3 secretari de stat

    Violina Gorcinschi -

    Ordonanța privind reorganizarea Ministerului Agriculturii  – finalizată în această săptămână. În cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), se așteaptă schimbări mari în următoarea perioadă. Ministrul Barbu a anunțat că ordonanța privind reorganizarea ministerului va fi finalizată în această săptămână. Printre modificări, se numără comasarea mai multor instituții, ceea ce presupune desființarea mai multor ordonatori de credite și a anumitor funcții de conducere. În plus, numărul de secretari de stat ar putea fi redus.

    În cadrul ediției de astăzi, luni – 5 februarie, al emisiunii Agrostrategia, o coproducție Agrointeligența – AGROINTEL.RO și TVR1, invitat a fost ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, care a discutat și despre reorganizarea din cadrul MADR ce va avea loc în perioada următoare. Ministrul a argumentat că unul dintre principalele motive pentru aceste ajustări este nevoia de a ușura drumul fermierilor în procesul de obținere a fondurilor europene, prin faptul că aceștia nu vor mai fi „plimbați” pe la mai multe instituții pentru a primi actele necesare în acest proces.

    Reorganizarea MADR. Florin Barbu: „Nu mai vreau să plimb fermierii”

    În această săptămână, va fi finalizată ordonanța privind reorganizarea Ministerului Agriculturii. Prin acest act, se are în vedere comasarea mai multor instituții, ceea ce presupune desființarea mai multor funcții de conducere.

    „Reorganizarea MADR – începând din această săptămână vom finaliza ordonanța. În următoarea săptămână va intra în Guvernul României. Vom încerca să comasăm acele instituții – aproape 74 ordonatori terțiari de credite vor fi desființați, precum și la nivelul MADR, vor fi desființate aproape 378 funcții de conducere, inclusiv cu structurile teritoriale”, a declarat ministrul MADR.

    Aceste modificări în organizarea instituției ar avea ca scop și ușurarea procesului de obținere a actelor necesare de către fermierii care aplică pentru fonduri europene.

    Citește și: Agențiile din Ministerul Agriculturii care scapă de reorganizare

    „Organizarea va intra în linie dreaptă pentru că îmi doresc ca atunci când fermierii accesează fonduri europene să meargă, pe partea de agricultură, acolo unde le trebuie aviz să îl ia de la o singură instituție, nu vreau să mai plimb fermierii români”, a explicat șeful de la Agricultură.

    Reorganizare MADR. Mai puțini secretari de stat

    Pe lângă restructurarea în ceea ce privește comasarea instituțiilor, ministrul Barbu a spus că dorește să insiste pentru a reduce numărul de secretari de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, de la șapte la trei, fiind suficienți oameni pentru această funcție.

    Citește și: Adrian Pintea, secretar de stat: Reorganizarea MADR, amânată până la jumătatea lui 2024

    „Voi solicita inclusiv coaliției de guvernare ca MADR să aibă doar trei secretari de stat din cei șapte.Din experiența pe care am acumulat-o administrativ, trei secretari de stat sunt suficienți la MADR, nu șapte”, a concis Florin Barbu.

    Agrostrategia, TVR 1. Invitat: Florin Barbu, Ministru al Agriculturii (05.02.2024)


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului