• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenția APIA de 100 euro/UVM – start depunere cereri. Termen limită pentru crescători!

  Oana Timar -

  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cereri de solicitare aferente schemei de ajutor de stat pentru susținerea activitații crescătorilor din sectorul suin și avicol în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că până la data de 14 martie, inclusiv, primește cereri de solicitare aferente schemei de ajutor de stat pentru susținerea activitații crescătorilor din sectorul suin și avicol în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

  Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de:
  – 126.694.400,00 lei reprezentând echivalentul a 25.600.000,00 euro, pentru sectorul suin;
  – 151.934.300,00 lei reprezentând echivalentul a 30.700.000,00 euro, pentru sectorul avicol
  și se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pe anul 2024.

  Cuantumul ajutorului de stat este de:
  a) 100 euro/UVM pentru capacitatea de producție suine la îngrășat și/sau animale de reproducție, respectiv scoafe și/sau scrofițe montate;
  b) 100 euro/UVM pentru capacitatea de producție pui de carne, pui de curcă, găini reproducție rase grele și/sau tineret de reproducție, găini ouătoare și/sau tineret de înlocuire, precum și pui de găină eclozionați și/sau pui de curcă eclozionați.

  Cererile de solicitare a ajutorului de stat și documentele justificative se depun/ transmit la Centrele Judeţene ale APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti pe raza cărora își au sediul social sau unde au depus cererea de plată pentru M14 sau DR 06.

  Documentele depuse/transmise în copie de către beneficiar vor purta sintagma „conform cu originalul”, vor fi datate şi însuşite prin semnătură de către beneficiar.

  Citiți și: Guvernul a aprobat Creditul Fermierului cu o dobândă de 1,95% și ROBOR suportat de stat

  Sprijin pentru crescători poate ajunge la 280.000 de euro pe fermă

  Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 280.000 euro.
  Cursul utilizat este cel stabilit la rata de schimb de 4,9334 lei pentru 1 euro.

  Schema se cumulează cu orice alte scheme de sprijin finanţate de la bugetul de stat pe secţiunea 2.1 – Cuantumuri limitate ale ajutoarelor pct. 62 lit. a) întreprinderi care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole din Comunicarea Comisiei Europene (2023/C 1.188), cu respectarea pragului maxim de 280.000 euro/beneficiar.

  Plata ajutorului de stat se efectuează de către APIA – Aparat Central până la data de 30 iunie 2024, în baza cererilor autorizate la plată de către Centrele APIA. Se pot efectua plăți și după această dată pentru conturi invalide, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2024.

  Măsura de sprijin se derulează în baza Ordonanţei Guvernului nr. 12/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sustinerea activității crescătorilor din sectoarele suin și avicol, în perioada 1 august 2022-31 august 2023, în contextul crize provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

  Citiți și: Ce impozit plătește la stat un oier cu 100 de oi pe persoană fizică


  Te-ar mai putea interesa

  China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate!

  Ultimele știri

  Reguli simplificate la subvențiile APIA. Oficialii de la Bruxelles cer mai puține controale în ferme Guvernul a aprobat noi granturi pentru micii fermieri afectați de criza Ucraina Slovacia menține restricțiile de import pentru produsele ucrainene, în ciuda deciziilor UE Peter Tamas Nagy se alătură echipei ANZ în funcția de director general adjunct Guvernul a aprobat subvenția de 200 de euro la hectar. Cererile se depun până pe 20 mai