Top 5 cele mai ieftine combine agricole din România
agrointeligenta.ro -Cinci mașini agricole de recoltat concureză pentru titlul de cea mai ieftină combină agricolă din România. Pentru agricultori, una dintre cele mai importante achiziții este cea a utilajelor agricole, așa că este normal ca fermierii să fie mereu în căutare de oferte bune, de reduceri și de oportunități de creditare. Iar când suprafața lucrată nu este de ordinul miilor de hectare, opțiunile agricultorilor se îndreaptă și către utilajele noi cu prețul cel mai bun, chiar dacă acestea nu sunt vârf de serie sau fabricate de către un mare brand, dar vin cu garanția unor mașini agricole noi și fiabile, cu preț aproape de nerefuzat.
Agrointeligența – AGROINTEL.RO a făcut o scurtă analiză a prețurilor de referință pentru combinele agricole noi, descoperind în sutele de modele disponibile pe piața din România și câteva mașini agricole sub 100.000 de euro, și al căror preț – listat fără TVA, cu siguranță, mai poate fi negociat direct cu dealerii.
Iată care sunt cele mai ieftine combine agricole din România în acest moment:
1. Combina Rostselmash VECTOR 420 – preț 82.900 euro+TVA
Rostselmash Vector 420 este cea mai ieftină combină agricolă înscrisă de dealerii români de utilaje în baza de date a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și figureză în oferta celor de la AgriAlianța. În prezentarea dealerului, combinele Rostselmash sunt prezentate ca fiind ”cele mai eficiente mașini agricole pentru recoltare, indiferent de tipul de cultură și condiții agroclimatice”.
Brand rusesc, Rostselmash a fost fondat în anul 1929 ca și fabrică de stat. Astăzi, compania rusească deține 13 fabrici în Rusia, SUA, Canada, Europa, Ucraina și Kazahstan, are peste 11.000 de angajați și produce 15 tipuri de combine în patru serii, între care și VECTOR, alături de TORUM, ACROS și NIVA.
Despre combina Vector 420, cei de la Agri Alianța spun că este compactă, rapidă și economă, ideală pentru suprafețe medii.
Cu o greutate de puțin peste 10 tone în varianta standard, cu tocător, dar fără header, combina Rostselmash Vector 420 este dotată cu un motor Cummins/QSB care dezvoltă 220 de cai putere, are 6 cilindri și o capacitate a rezervorului de carburant de 640 de litri. Transmisia este hidrostatică.
Un avantaj important al combinelor Vector este că sunt singurele din clasa lor care oferă o varietate de operațiuni de manevrare a paielor care pot fi tocate, dar și împrăștiate. Cu un echipament opțional, aceste mașini agricole pot descărca și pot face stive de paie.
Combina rusească are un bătător cu diametru de 800 mm și lungime 1180 mm, 4 căișori și o zonă de separare de 5 mp. Cu o suprafață de curățare de 3,59 mp, Rostselmash Vector 420 are o capacitate a buncărului de 6000 de litri și o viteză de descărcare de 50 litri/secundă.
2. Combină agricolă Massey Ferguson 7240 – preț 90.100 euro+TVA
Massey Ferguson 7240 se numără printre cele mai ieftine combine din România. Model al cunoscutului producător de utilaje nord-american Massey Ferguson, combina face parte din seria Activa și este promovată ca fiind mașina agricolă perfectă pentru fermele mici și mixte, care oferă rezultate optime la costuri minime de operare.
Combinele MF 7240 sunt echipate cu motoare puternice și fiabile de 176 de cai putere, ce asigură un consum minim de combustibil și dispun de cinci scuturători de paie.
Astfel, un avantaj al combinei MF 7240 este nu doar prețul, dar și faptul că peste 80% din componentele combinei au fost galvanizate și vopsite înainte de asamblare. Acest lucru sporește și mai mult longevitatea mașinii, crescând totodată considerabil valoarea sa reziduală. Totodată mașinile MF 7240, la fel ca și suratele sale din seria Activa, sunt construite pe un șasiu extrem de solid și rigid, deci sunt ideale pentru a recolta cereale, porumb sau orez – cultură abrazivă ce nevesită o combină puternică și durabilă.
Capacitatea buncărului de boabe la Massey Ferguson 7240 este de 5200 de litri, iar la fel ca și în cazul celorlalte modele, Activa 7240 dispune de un șnec de descărcare de mari dimensiuni ce asigură o golire precisă și rapidă de până la 72 de litri/secundă.
Privind confortul fermierului aflat în câmp, MF se remarcă prin vizibilitate excelentă din cabină, poziționare ergonomică a butoanelor de comandă, inslație de aer condiționat, oglinzi retrovizoare cu reglaj electric, scaun cu suspensie pneumatică și un monitor Agritronicplus cu toate informațiile necesare în timpul lucrului: suprafața recoltată, turația motorului, pierderile de material, etc.
3. Combină agricolă Laverda REV 200 – preț 90.100 de euro+TVA
În lista celor mai accesibile combine agricole figurează și o mașină agricolă italiană – Laverda REV 200 comercializată în România și prin General Leasing. Cu un motor cu 6 cilindri și 176 de cai putere, transmisie hidrostatică și cutie cu 3 viteze, mașina agricolă fabricată la uzina din Breganze vine cu o cabină dotată cu computer de bord, manetă multifuncțională, aer condiționat și încălzire. Ca si performanță la recoltat, Laverda Rev 200 are cuplare mecanică bătător-heder-descărcare buncăr, elevator frontal cu sistel de inservare sens. Aparatul de treier are un bătător de 600mmX1340mm, 8 bare de batere fără bară de inerție.
Mașina agricolă fabricată de italieni are o capacitate a buncărului de boabe de 5.200 de litri, un debit de descărcare de 72 de litri/secundă și o greutate (fără header) de 10.450 kilograme.
4. Combină de recoltat Fendt 5180 E – preț 92.400 euro+TVA
Cu un motor care dezvoltă 176 de cai putere, combina Fendt 5180 E figurează în oferta dealerilor de utilaje agricole de la MEWI care o prezintă că având ”productivitate ridicată la un preț bun”. Așa și este, dacă luăm în calcul dotările combinei, pornind de la bătătorul 600 mm x 1340 mm cu 12 șine de batere, grătarul pentru păioase, floarea soarelui și porumb și numărul de 5 scuturători. Mașina agricolă nou-nouță are o suprafață totală de separare de 6,72 mp, tocător de paie, sistem de separare intensivă a paielor și o turbină care aspiră praful.
Buncărul de boabe al combinei Fendt 5180 E are o capacitate de 5200 de litri, iar debitul de descărcare al utilajului este de 85 de litri/secundă.
Când vine vorba despre motorizare, cea mai ieftină combină agricolă de la Fendt se laudă cu o transmisie hidrostatică în 3 trepte, cu frâne hidraulice multidisc. Motorul este IVECO 129kW cu șase cilindri, răcire cu apă.
Nu este uitat nici confortul fermierului, care primește, în schimbul a mai puțin de 100.000 de euro , o cabină cu vizibilitate mare, cu climatizare și sistem de încălzire. Scaunul are suspensie mecanică.
5. Combina de recoltat Claas Avero 160 – preț 92.938 euro+TVA
Prima combină cu sistemul de treierat APS Claas în acest segment, Avero 160 vine cu o cabină cu confort sporit, cu climatizare și încălzire, radio cu CD și MP3 player, handsfree prin Bluetooth, scaun pentru însoțitor, un sistem performant de monitorizare a pierderilor și un computer de bord.
Potrivit dealerilor, combina Claas Avero 160 vine cu un motor Caterpillar C6.6 cu 160 de cai putere, transmisie hidrostatică și un buncăr cu o capacitate de 4.200 de litri. Sistemul de batere este clasic, cel de tăiere este Class Contour, iar mașina agricolă vine dotată cu curățire cu suflantă, tocător de paie, 4 căișori și atinge o viteză de deplasare de 25 km/oră.
Bonus pentru fermieri în varianta standard: lumini de lucru pe cabină, extinctor și un kit segmenți pentru porumb.
Citiți și:
*** Care este cel mai ieftin tractor pe care îl poţi cumpăra direct cu fonduri europene
Notă: Selecția celor mai ieftine combine agricole din România s-a făcut conform Bazei de date cu prețuri de referință pentru PNDR 2014-2020. Prețurile listate sunt, în general, prețuri maximale, nu conțin TVA și pot suferi modificări la cererea dealerilor care comercializează aceste utilaje pe piața din România.