• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pipelife – partener de încredere pentru principalul producător de pepeni din România

    Roxana Dobre -

    Principalul producător de pepeni verzi din România își extinde operațiunile cu soluțiile de irigare prin picurare de la Pipelife. Cooperativa agricolă Gheorghe Doja, amplasată în județul Ialomița, este cunoscută pentru pepenii de primă clasă în toată România și nu numai. Cu toate acestea, producerea culturii iubitoare de apă este departe de a fi simplă și necesită atât know-how, cât și echipamente agricole de calitate. După ce s-a convins de precizia și fiabilitatea sistemelor de irigare prin picurare Pipelife, cooperativa oferă acum cu încredere aceste soluții de înaltă calitate celor peste 200 de fermieri locali.

    Citiți și: Pipelife reciclează gratuit de la clienții companiei benzile de picurare utilizate

    Peste 200 de fermieri locali din cadrul Cooperativei Gheorghe Doja folosesc soluțiile de irigare prin picurare de la Pipelife

    Parteneriat de încredere care durează de 3 ani. Noi oportunități din 2024 

    În România, sezonul de irigare a pepenilor începe în luna aprilie și continuă timp de 5-6 luni până la recoltarea ultimului pepene. Aproximativ 20-25 de linii de picurare sunt așezate pe fiecare hectar de teren. Gheorghe Doja a dat peste soluțiile de irigare de precizie Pipelife în urmă cu trei ani.

    „Am fost contactat de un reprezentant Pipelife”, își amintește Ionel Cârstoiu, unul dintre co-fondatorii Cooperativei Gheorghe Doja din județul Ialomița, specializată în cultivarea pepenilor verzi. „Am experimentat, am testat produsele iar în următorii ani, am obținut randamente destul de consistente – cel puțin”, a completat el.

    Impresionată atât de calitatea produsului, cât și de serviciul clienți al Pipelife, Cooperativa Gheorghe Doja a început să ofere clienților linia plată de picurare Pipelife, iar produsul a fost foarte bine primit. Mulți fermieri din România apreciază posibilitatea de a cumpăra împrumutat utilaje agricole, rambursând suma rămasă după recoltare. Condițiile de plată flexibile și abordarea individuală au cimentat și mai mult parteneriatul nou format.

    Anul acesta, Cooperativa Gheorghe Doja și-a extins stocul cu bandă de picurare premium și furtun plat din PVC de la Pipelife, oferind și mai multă alegere și flexibilitate fermierilor ialomițeni. Decizia a fost luată ținând cont de feedback-ul pozitiv al clienților și de succesul continuu al cooperativei în agricultură.

    „Ultimii doi ani au mers destul de bine”, a rezumat Ionel Cârstoiu parteneriatul cu Pipelife. „Sperăm să continuăm să creștem cantitativ și să continuăm această colaborare în viitor”, a mai spus el.

    Citiți și: Rentează irigarea prin picurare în câmpurile de porumb?

    Ionel Carstoiu este unul dintre co-fondatorii Gheorghe Doja — o cooperativă agricolă din judetul Ialomita, Romania, specializată în cultivarea pepenilor verzi

    De la semințe pe rafturi

    Astăzi, cooperativa agricolă Gheorghe Doja este unul dintre cei mai importanți producători și angrosisti de pepene verde din județul Ialomița, România. Cooperativa a plantat 125 de hectare de pepeni doar în acest sezon, cu scopul de a crește în continuare suprafața cultivată cu 10-15% în 2024. Ionel Cârstoiu, unul dintre co-fondatorii Cooperativei Gheorghe Doja, a dezvăluit că ideea cooperativei s-a născut în urmă cu 11 ani. În 2023, câțiva tineri români, pasionați de cultivarea pepenilor verzi și de bogatele tradiții agricole ale regiunii, au decis să-și combine expertiza și să facă loc producției lor în marile lanțurile de supermarketuri din țară.

    După ce a atins recolte sigure de aproximativ 60 de tone la hectar, Cooperativa Gheorghe Doja a îndeplinit și a depășit obiectivul inițial – pepenii lor deliciosi pot fi cumpărați nu numai în România, ci sunt și exportați în Europa și Emiratele Arabe.

    Cooperativa nu își păstrează rețetele de succes în spatele ușilor închise, ci le împărtășește cu alți fermieri din regiune. Pe lângă consultanță și consiliere, Gheorghe Doja vinde echipamente agricole utilizate și testate la nivel local, inclusiv sisteme de irigare și fertirigare de la Pipelife

    Agricultura de succes pe fondul schimbărilor climatice

    În timp ce solurile nisipoase, dar fertile ale județului Ialomița sunt perfecte pentru cultivarea pepenilor, climatul din sudul României din ce în ce mai uscat este mai puțin așa. Pentru o dezvoltare optimă, cultura necesită 400 până la 600 mm de precipitații în timpul perioadei de creștere – cantitate de apă care ar fi imposibil de realizat fără irigare.

    Printre cultivatorii de pepeni, irigarea de precizie este metoda cea mai utilizată, economisind resurse de apă prețioase și asigurând că fiecare plantă primește cantitatea potrivită de apă și nutrienți.

    „Apa este esențială, este esența vieții”, a subliniat Carstoiu, adăugând că producătorii de pepeni se concentrează adesea prea mult pe îngrășăminte, trecând cu vederea importanța unui regim optim de apă în obținerea unor recolte mari.

    „Ca și cooperativă, folosim aproximativ un milion de metri de picurare pe an și vindem alte două milioane”, a mai explicat el.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou Urături haioase de Anul Nou. Cea mai comică urare pentru Revelion

    Ultimele știri

    Calendarul foilor de ceapă 2025. Lunile bogate în ploi și lunile în care va fi secetă Alerte meteo de viscol și ninsori! Harta județelor intrate sub Cod portocaliu și Cod galben Post vacant de secretar de stat în Ministerul Agriculturii. Funcția va reveni UDMR