• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Parlamentul European cere includerea țării de origine pe eticheta produselor din carne

    agrointeligenta.ro -

    Majoritatea membrilor Parlamentului European militează pentru ca eticheta cărnii să conțină informații legate de țara de origine, așa cum se practică acum la carne de vită. Potrivit portalului Agri.eu, eurodeputații au cerut deja Comisiei Europene să elaboreze o propunere legislativă în acest sens pentru a reconstrui încrederea consumatorilor după scandalurile recente din sectorul european al cărnii, inclusiv cel al cărnii de cal.

    Reprezentanții statelor UE susțin că cererea lor are la bază un studiu recent care arată că 90% dintre consumatori consideră că este important să cunoască origine cărnii și că aceasta trebuie inclusă pe etichetă. În mod similar, dorința cumpărătorilor se transpune și pentru produsele din carne, la care cumpărătorul vrea să aibă informații despre țara de proveniență a materiilor prime.

    Dacă solicitarea aleșilor europeni va avea succes, România are de pierdut pe termen scurt, fiind țara al cărui nume a fost implicat – de multe ori ca țap ispășitor, în scandaluri alimentare. De la carnea de cal comercializată ca fiind de vită sau curcanii cu antibiotice, producătorii români au fost mereu primii arătați cu degetul, deși ulterior s-a dovedit că acuzațiile erau nedrepte. Totuși, aceste informații false intens mediatizate ar putea determina consumatorii să fie reticenți la carnea românească. Pe termen mediu, însă, un posibil scandal aliemntar va tranșa încă de la început cine se face vinovat, România nemaiputând fi acuzată pentru calitatea cărnii exportate de alte state.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuni puternice, dar și caniculă. Județele vizate de noile alerte meteo! Untul produs din aer, fără a mai fi nevoie de lapte, este în curs de aprobare pentru a intra pe piață Porumb de 12 to/ha, distrus de secetă în numai 2 zile. Fermier: ”Nu am mai pățit așa ceva!”

    Ultimele știri

    Pesta oilor și caprelor se extinde: 5 noi focare de boală. Încă 50.000 de animale – sacrificate și îngropate Oierii și autoritățile – decizie la ANSVSA: Exportul de ovine rămâne deschis, se pregătesc culoare verzi Mugurel Drăgănescu, AGVPS: Îndemnăm vânătorii să aplice responsabil vânarea ursului, conform legii