• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Parlamentul European cere includerea țării de origine pe eticheta produselor din carne

    agrointeligenta.ro -

    Majoritatea membrilor Parlamentului European militează pentru ca eticheta cărnii să conțină informații legate de țara de origine, așa cum se practică acum la carne de vită. Potrivit portalului Agri.eu, eurodeputații au cerut deja Comisiei Europene să elaboreze o propunere legislativă în acest sens pentru a reconstrui încrederea consumatorilor după scandalurile recente din sectorul european al cărnii, inclusiv cel al cărnii de cal.

    Reprezentanții statelor UE susțin că cererea lor are la bază un studiu recent care arată că 90% dintre consumatori consideră că este important să cunoască origine cărnii și că aceasta trebuie inclusă pe etichetă. În mod similar, dorința cumpărătorilor se transpune și pentru produsele din carne, la care cumpărătorul vrea să aibă informații despre țara de proveniență a materiilor prime.

    Dacă solicitarea aleșilor europeni va avea succes, România are de pierdut pe termen scurt, fiind țara al cărui nume a fost implicat – de multe ori ca țap ispășitor, în scandaluri alimentare. De la carnea de cal comercializată ca fiind de vită sau curcanii cu antibiotice, producătorii români au fost mereu primii arătați cu degetul, deși ulterior s-a dovedit că acuzațiile erau nedrepte. Totuși, aceste informații false intens mediatizate ar putea determina consumatorii să fie reticenți la carnea românească. Pe termen mediu, însă, un posibil scandal aliemntar va tranșa încă de la început cine se face vinovat, România nemaiputând fi acuzată pentru calitatea cărnii exportate de alte state.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA