• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii din toată țara sunt așteptați în weekend la Târgul Regional de Zootehnie de la Popăuți (11-12 mai)

    Roxana Dobre -

    A început numărătoarea inversă pentru a XVI-a ediție a Târgului Regional de Zootehnie de la Popăuți, județul Botoșani care va avea loc în perioada 11-12 mai. Atracția evenimentului va fi Parada berbecilor din rasa Karakul, unde vor defila cei mai valoroși masculi din ferme care fac Controlul Oficial al Performanțelor (COP).

    Județul Botoșani va deveni pentru două zile ”polul” zootehniei în cadrul unui eveniment dedicat fermierilor, la care sunt așteptați oficiali din zona centrală a agriculturii. Ediția din acest an a târgului care a devenit tradiție la Botoșani va avea loc în perioada 11 – 12 mai la Stațiunea de Cercetare, Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuți.

    Citiți și: Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor

    Ce vor găsi fermierii la Târgul Regional de Zootehnie, ediția a XVI-a 

    Ionică Nechifor, organizatorul târgului care va avea loc în județul Botoșani anunță, prin intermediul Agrointeligența-AGROINTEL.RO cum se va desfășura așteptatul eveniment dedicat fermierilor.

    ”Fermierii sunt extrem de entuziasmați când vine vorba despre un eveniment de o asemenea anvergură. Iar surpriza mea a venit când la data când am anunțat evenimentul, deja la două zile nu mai aveam standuri goale pentru crescătorii de ovine din regiunea Moldovei. Iar pentru ei interesul major îl reprezintă parada berbecilor Karakul de Botoșani. Este momentul cel mai așteptat de toată lumea chiar dacă avem și o prezentare de rase de taurine existente în zona noastră. Pentru că pentru prima dată se face o prezentare a raselor locale și  performanțele pe care le-au atins aceste animale și aceste ferme care sunt în controlul oficial al producțiilor. Și ca o noutate de asemenea noi reluăm programul de promovare a consumului de carne de oaie”, a dezvăluit Ionică Nechifor pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

    Citiți și: Ionică Nechifor, Moldoovis, propune Ministerului Agriculturii o strategie pentru rasa Karakul

    200 de producători vor expune la Târgul Regional de Zootehnie. Sunt așteptați 15.000 de vizitatori

    Ionică Nechifor a dezvăluit și care sunt așteptările organizatorilor în materie de participanți dar și cine va reprezenta Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la evenimentul din zona Moldovei.

    ”Avem foarte mulți producători, circa 200 de participanți și inclusiv cei din zona utilajelor agricole, în special pentru fermele zootehnice. Noi ne concentrăm mult pentru această zonă pentru că fermierii din regiunea Moldovei nu au posibilitatea, nici n-au timp să meargă să vadă în altă zonă astfel de utilaje și atunci încercăm să le aducem cât mai aproape de ei, să le vadă și în măsura în care au potențial să-l achiziționeze pentru a-și înlocui practic resursa umană. Avem de asemenea 70 de crescători de ovine care participă cu animale, 20 de crescători de bovine, circa 50-60 de producători locali care pun în vânzare și promovare produse lactate, produse din carne. Apicultori avem foarte mulți anul acesta, undeva la 20 de apicultori, avem vreo 20 de legumicultori. Iar vizitatori ne așteptăm la peste 15.000 de persoane. Dacă anul trecut am avut între 10.00 și 12.000 așa cum ne-au anunțat cei de la jandarmerie, anul acesta ne așteptăm la mult mai mult. Din partea autorităților centrale vor participa doamna Elena Tatomir de la Direcția Generală Politici Agricole și Strategii din Ministerul Agriculturii, secretarul de stat Violeta Mușat și secretarul de stat Adrian Pintea. Vom avea reprezentanți și de la Academia de Stiinte Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti” și o să mai fie parlamentari din Botoșani și senatori”, a mai spus Ionică Nechifor.

    Târgul Regional de Zootehnie de la Popăuți – program 2024

    Târgul își va deschide porțile sâmbătă, 11 mai de la orele 11.00 când va avea loc un spectacol cu ansambluri folclorice din zona Moldovei. Restul evenimentului se va desfășura conform următorului proogram:

    Sâmbătă, 11 mai 2024

    Ora 12.00: Spectacol la scenă
    Ora 12.30: Întâlnire cu fermierii în amfiteatrul Vasile Niga
    Ora 13.30: Demonstrație și prezentare câini de rasă. Se vor prezenta exemplare din rasa de câini Ciobănesc de Bucovina
    Ora 15:00 – 15:30: Coffee Break și Fanfara Trei Prăjini Vaslui. La sfârșitul prezentărilor se organizează o gustare , după care se face o vizită în interiorul evenimentului.

    Duminică, 12 mai 2024

    Ora 10.00: Se deschid porțile Târgului Expozițional ediția a XVI-a
    Ora 11:30: Demonstrație cu câini de rasă Ciobănesc de Bucovina. Demonstrație de tuns oi
    Ora 12:30: Parada berbecilor. Va fi o paradă a celor mai frumoase exemplare care vor fi și premiate
    Ora 13.30: Prezentare Bovine de rasă
    Ora 14:30: Transmitere mesaje de la oficialitățile prezente
    Ora 15:15: Promovare produse tradiționale din carne de oaie, sub sloganul: ”Mânâncă sănătos, Mănâncă cu Moldoovis”. Vor fi expuse produse din carne de oaie la ceaun, gulaș, berbec la protap, telemea, brânză, caș de oi
    Ora 15:30: Vizită la standurile participanților: Piața Mobilă, Utilaje Agricole, Ovine/caprine, Taurine/cabaline.

    Deschiderea oficială a Târgului Agro-Zoo va avea loc în data de 11 Mai orele 12:00


    Te-ar mai putea interesa

    Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă Prețul roșiilor românești s-a prăbușit după sărbători. Cât costă acum un kilogram de tomate la fermieri O familie de fermieri și-a găsit culturile din solar arse cu erbicid

    Ultimele știri

    Prețul mieilor după Paști. Oierii mizează pe cererea venită pentru export Înghețată din lapte de porc – inovația unui fermier olandez Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare