Spor mare de producție la castraveți, în Arad, cu ajutorul Red K, din portofoliul Chemark Rom
Adrian Radu -Cultura castravetelui este mare iubitoare de potasiu, astfel că legumicultorii au nevoie de soluții pentru a-i oferi din plin acest element nutritiv. Cătălin Ioan Neag, din județul Arad, a apelat la Chemark Rom și a primit soluția cea mai bună: aplicarea produsului Red K. Efectele s-au văzut repede. În plus, legumicultorul a recomandat acest produs și în fitofarmacia proprie.
Cătălin Ioan Neag este un tânăr fermier din Sântana, județul Arad. Cultivă 1.200 mp și are 3 cicluri de producție pe an: tomate, castravete și salată verde. Pe lângă culturi, legumicultorul arădean se ocupă și de o fitofarmacie, în care îi ajută pe cei care au sere, solarii și terenuri agricole în zonă.
În tehnologia pentru castraveți, Cătălin Ioan Neag a introdus și produsul Red K, de la Chemark Rom. “Cultura de castravete este mare iubitoare de potasiu și de aceea avem nevoie să suplimentăm, ori foliar, ori radicular. În tehnoloogia noastră, am înlocuit produsul pe bază de oxid de potasiu cu Red K. Am ajuns la Red K prin Chemark Rom. După prezentarea produsului, am vrut ca prima oară să-l încercăm în ferma proprie, să vedem de ce este capabil produsul, apoi, să-l putem recomanda fermierilor cu care lucrăm în fitofarmacie, să-i ajutăm prin folosirea de produse atât calitative, dar și la un preț accesibil pentru toată lumea”, a explicat legumicultorul din Sântana.
Caracteristici RED K
– Fertilizant foliar cu conţinut ridicat de potasiu uşor asimilabil
– Nu conţine cloruri sau nitraţi
– Compoziție: potasiu (K2O) din formiat de potasiu 42%
– Doză recomandată: 2.0-3.0 l / ha în mai multe aplicări
Red K a fost aplicat prima dată la momentul apariției primelor fructe pe plantă. “Am început cu aplicare radiculară, pentru a spori nivelul de potasiu, apoi am venit cu aplicare foliară la 7-10 zile, cu doza de 30-40 ml la 10 l, iar radicular am avut doza de 2-3 l / ha. După aplicare, putem vedea rapiditatea cu care se dezvoltă fructul, în special la cultura de castravete, pentru că e o cultură care regenerează foarte bine, mai ales când are toate micro și macroelementele de care are nevoie”, a completat Cătălin Ioan Neag.
Efectele aplicării Red K s-au văzut foarte bine în recolte. Cătălin Ioan Neag a înregistrat un plus săptămânal de 100-150 kg de castraveți per recoltare. Creșterea mai viguroasă a plantei și a fructelor s-a văzut repede. Rezultatele obținute de legumicultorul arădean l-au determinat să ia decizia de a introduce Red K și la tomate, dar și salata verde. Toate detaliile despre Red K și despre celelalte produse din portofoliul Chemark Rom pot fi găsite pe www.chemarkrom.ro.