• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • VTol Agrobee 200, cea mai mare dronă agricolă poate pulveriza 380 de hectare pe zi

    Violina Gorcinschi -

    Drona VTol Agrobee 200, cea mai mare dronă agricolă din lume la acest moment, este la mare căutare. Agrobee un start-up din Brazilia, a scos pe piață o dronă cu capacități impresionante, printre care se numără autonomia și capacitatea de încărcare, calități care face posibilă pulverizarea a 380 de hectare pe zi. Deja 50 de astfel de unități au fost cumpărate de fermierii brazilieni.

    Agrobee, un start-up brazilian care produce avioane agricole autonome, a anunțat vânzarea a 50 dintre cele mai mari drone ale sale la Agrishow 2024. Echipamentul a atras atenția datorită proprietăților și performanței sale. Potrivit producătorului, Agrobee 200 are o capacitate de încărcare de 200 kg de pesticide și un timp de funcționare de o oră și 20 de minute – depășind semnificativ performanța anterioară a dronelor, care puteau funcționa de obicei aproximativ 30 de minute, potrivit futurefarming.com.

    O dronă Agrobee 200 costă 300.000 de dolari (foto: futurefarming.com)

    Drona Agrobee 200 prelucrează 380 de hectare pe zi

    Drona VTol Agrobee 200 este echipată cu un motor mic care poate fi alimentat cu etanol, motorină sau benzină. Aceasta, la rândul său, alimentează bateria, ceea ce prelungește timpul de funcționare al dronei.

    „Deservim 380 de hectare pe zi cu Agrobee 200 pentru că drona poate funcționa practic 24 de ore pe zi, cu doar cinci minute pauze pentru realimentare”, a declarat Marco Minerbo, managing partner la Agrobee.

    Citește și: Drona agricolă DJI Agras T50 este acum în portofoliul Agricover Technology

    Aeronava fără pilot VTol Agrobee 200 utilizează un sistem care cartografiază câmpurile în care urmează să fie efectuat tratamentul, fiind capabilă să zboare la o înălțime de circa patru metri deasupra culturilor, cu o viteză de 60 km/oră. Pe baza analizei terenului, folosind sisteme GPS, ultrasunete și camere speciale care cartografiază automat și evită obstacolele, drona își face treaba. Agrobee 200 este potrivită pentru o varietate de culturi, inclusiv pentru cereale, cafea, trestie de zahăr etc.

    Prețul unei astfel de drone se ridică la suma de 300.000 de dolari.

    În patru luni, 50 de drone au fost vândute către fermieri (foto: futurefarming.com)

    Dezvoltare rapidă record a dronelor agricole

    Cea mai mare dronă din lumea, produsă de brazilieini, poate decola, ateriza pe verticală și poate zbura la viteze mici. Compania are gata modelul Agrobee 200, dar dezvoltă și alte două versiuni. Agrobee 100 și Agrobee 900 vor avea o capacitate de 100, respectiv 900 de litri.

    Citește și: Drone profesionale, eficiente și performante în portofoliul Agricover, pentru fiecare tip de fermă

    Interesant este că actualul model 200 a fost creat în mai puțin de 4 luni. Crearea utilajului în timp record are o explicație – echipa care a dezvoltat drona se poate lăuda cu zeci de ani de realizări în domeniu. Anterior, adică înainte de Agrobee, a fost creată drona Tupã, care a stârnit chiar interesul familiei regale a Arabiei Saudite, fiind una dintre cele mai bune cinci inovații dintre 13.000 expuze la MEBAA 2022, care a avut loc în Dubai.


    Te-ar mai putea interesa

    Declararea terenurilor și animalelor la primărie. Termene în vigoare în acest an APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    Florin Constantin, AGXecutive, despre mediul de agribusiness în 2025: ”Companiile sunt mai precaute” Fermierii, convocați la MADR. Ministrul Barbu – primele ședințe de lucru din acest an cu liderii asociațiilor Fermă din Teleorman, prădată! Hoții au furat sistemele GPS de pe tractoare