• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an!

    Roxana Dobre -

    Un șef al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a lansat un avertisment pentru fermierii care vor să primească subvenții în campania de plăți din 2024. Directorul executiv APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă a semnalat că data de 7 iunie este termenul limită pentru depunerea cererilor la centrele locale sau cele județene.

    Ovidiu Săvâșcă a atras atenția fermierilor asupra perioadei de depunere a cererilor, termenul limită fiind data de 7 iunie. Acesta a subliniat că cine nu reușește să se încadreze în acest termen este exclus din dreptul de a mai depune cerere pentru anul 2024. Reamintim că secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a precizat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că până la acest moment nu s-a luat în calcul o prelungire a termenului.

    Citiți și: Celulă de criză la APIA! Adrian Pintea, MADR, i-a băgat în priză pe funcționarii agenției de plăți

    Directorul executiv al APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă (foto: radiomures.ro)

    Șef APIA: Data de 7 iunie este ultima zi pentru solicitarea subvențiilor la APIA

    Ovidiu Săvâșcă a reamintit fermierilor în cadrul unui eveniment agricol că termenul limită pentru solicitarea subvențiilor este data de 7 iunie în acest an nemaifiind perioada cu sancțiuni.

    „Campania 2024 a început cu un decalaj de aproximativ o lună de zile, respectiv 4 aprilie în loc de 1 martie, cu termenul final de depunere, 7 iunie. Dacă tot am pomenit de acest termen și de această perioadă, dorim să informăm fermierii asupra faptului că până pe 7 iunie sunt mai puțin de trei săptămâni și suntem doar la nivelul de aproximativ jumătate din numărul de potențiali beneficiari la care evident ne raportăm, beneficiari care au depus cereri în Campania 2023, respectiv aproximativ 22.000 de fermieri (la nivelul județului Mureș n.r). Dorim să informăm în sensul de a mobiliza fermierii ca până la data de 7 iunie, toți care pot fi eligibili pentru depunerea cererii să se prezinte la APIA, la primării pentru eliberare adeverințelor în registrul agricol. Așa cum știm, acea adeverință este documentul primordial de eligibilitate pentru ca fermierii să poată depună cererea”, a spus Ovidiu Săvâșcă potrivit Zi de Zi.

    Citiți și: Veste bună de la APIA pentru crescătorii de animale!

    Ovidiu Săvâșcă: Nu va mai exista perioada cu penalități. La 7 iunie e stop-joc

    Șeful APIA Mureș a avertizat fermierii că nu vor mai beneficia de perioada în care se puteau cere subvenții cu penalizări astfel că data de 7 iunie este ultima zi în care se mai pot cere subvențiile pe hectar și cap de animal.

    ”Dat fiind faptul că am avut această derogare a termenului, nu mai avem acea perioadă de depunere cu penalități, deci la 7 iunie stop joc, cine nu reușește să depună până în data de 7 iunie este cumva exclus din dreptul de a mai depune cerere pentru anul 2024. Insist pe această chestiune, așa cum am comunicat și primăriilor și aici chiar vreau să le mulțumesc funcționarilor din cele 102 de UAT-uri din județ care ajută fermierii în depunerea dosarelor, eliberarea documentelor, inclusiv în digitizarea întocmirii declarațiilor pe care fermierii trebuie să le depună la APIA. Revin pe această cale, îi rog să ne mobilizăm cu toții de așa manieră, funcționari din primărie, fermieri, colegii mei, funcționari APIA ca să închidem cu succes campania de depunere a cererilor așa cum o facem în fiecare an. Am ajuns la majorat în acest an, suntem în cel de-al 18 an de depunere a cererilor la APIA și de ce să nu încheiem majoratul cu succes, să preluăm tot ceea ce e de preluat de la toți potențialii beneficiari din județul Mureș”, a precizat Ovidiu Săvâșcă.

    Reamintim că în campania 2023, intervalul 1 martie  – 9 iunie au fost depuse un număr de 759.976 cereri de plată pentru o suprafață de peste 9,98 milioane hectare, conform datelor oficiale transmise de APIA.


    Te-ar mai putea interesa

    Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare Ajutor de 42.000 de euro/fermă. Banii, direct în conturile fermierilor ca sumă forfetară Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal

    Ultimele știri

    Fragedo, brandul de carne numărul 1 pentru copii: alegerea părinților pentru calitate și siguranță, 6 ani la rând Ucraina: 200.000 de fermieri în armată și terenuri agricole confiscate ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Chesnoiu: Autoritatea este esențială pentru sănătatea populației!