• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii vor putea preda floarea-soarelui la o nouă fabrică de ulei construită cu fonduri de la stat

    Roxana Dobre -

    Investiție majoră în România într-o fabrică de ulei de floarea-soarelui. Noua fabrică de procesare se va realiza cu un sprijin financiar obținut printr-un program derulat de Ministerul Agriculturii iar unitatea va prelua producțiile de oleaginoase din două județe.

    O investiție de aproximativ 40 milioane de euro va fi realizată în sudul județului Gorj, la granița cu județul Dolj, în comuna Țânțăreni. Fabrica de procesare a semințelor de floarea-soarelui pentru obținerea de ulei va fi construită printr-un sprijin financiar obținut printr-un program derulat de Ministerul Agriculturii. Primul pas a fost deja făcut: Consiliul Local Țânțăreni a concesionat investitorului un teren de suprafață de 12 hectare.

    Citiți și: Cea mai mare fabrică de lapte românesc funcționează cu roboți și va fi independentă energetic

    Investiție de 40 milioane de euro în România într-o fabrică de ulei

    Investiție de 40 milioane de euro într-o fabrică de ulei de floarea-soarelui

    Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a precizat că fabrica va fi construită printr-un sprijin financiar obținut printr-un program derulat de Ministerul Agriculturii. „Ajutorul este realizat prin programul «Investalim» derulat de Ministerul Agriculturii. Un operator economic este declarat câștigător și s-a aprobat Ordonanța de Urgență prin care s-a finanțat și în cel mult zece zile va fi semnat contractul de finanțare pentru realizarea unei fabrici de ulei“, a spus Cosmin Popescu la Radio Infinit, potrivit Antena 3 CNN.

    Investiția se ridică la 40 milioane de euro. Cosmin Popescu a spus că interesul oamenilor de afaceri a crescut, după ce s-a aprobat acest ajutor de stat.

    „Gorjul, conform unei noi hotărâri de guvern, aprobată acum trei săptămâni, are o intensitate a ajutorului de stat pe tot teritoriul județului de 70%, iar acest lucru a dat idei multor oameni de afaceri care doresc să vină și să investească, pentru că este cea mai mare intensitate a ajutorului de stat acordată la nivelul țării. Intensitatea ajutorului de stat înseamnă gradul de cofinanțare. Vorbim de investiții mari. Investiția minimă este de 10 milioane de euro, iar maximum este 57 de milioane de euro, conform hotărârii de guvern. Sunt 60 de coduri CAEN eligibile“, a declarat Cosmin Popescu.

    Citiți și: Producătorii de ulei din Bulgaria cer reluarea importurilor de floarea-soarelui din Ucraina

    Terenul pe care se va construi fabrica a fost concesionat de la primărie

    Firma care va face fabrica de ulei la Țânțăreni a ales această localitate întrucât este apropiată de producătorii de floarea-soarelui din județele Dolj și Olt de unde se va contracta și materia primă de la fermieri.

    „Concesiunea terenului de 12 hectare a fost pusă la dispoziție pentru realizarea fabricii de ulei. S-a semnat contractul, iar acum va începe investiția propriu zisă. Semințele de floarea-soarelui de la fermierii din județele Dolj și Olt vor fi procesate la Țânțăreni“, a mai precizat Cosmin Popescu.


    Te-ar mai putea interesa

    Grindina a făcut prăpăd! Culturi puse la pământ și case distruse. ”Era cât oul de găină” Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi torențiale în jumătate de ţară. Județe sub alertă! Polonezii se plâng că cireșele românești le-au invadat piețele și se vând la prețuri foarte mici

    Ultimele știri

    Semănătoarea strip-till Czajkowski și dezmiriștitorul Kelly Tillage păstrează apa în sol Dezastrul lăsat în urmă de vijeliile cu grindină cât un ou și rafale de peste 100 de km/h! Alexandru Potor, fost secretar de stat MADR, este noul primar al municipiului Slobozia: “Deschidere totală către fermieri!”