• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Moldova Economică: Fermele soților Alina și Cătălin Moraru, printre cele mai inovatoare afaceri din sectorul agricol

    Oana Timar -

    Agricultura din regiunea Moldovei se dezvoltă prin curajul antreprenorilor de a-și asuma riscuri și de a inova în domenii ce aduc plus valoare comunităților. Fermele Moraru reprezintă un model în acest sens, iar povestea soților Alina și Cătălin Moraru a fost recent inclusă în Moldova Economică, un proiect media regional pe care Agrointeligența – AGROINTEL.RO îl susține în calitate de partener.

    ”Am în minte acest proiect de peste 3 ani. Ideea unui proiect multimedia care să facă vizibilă partea întreprinzătoare, creativă, dinamică și plină de succes a regiunii Moldova, zonă aflată pe nedrept într-un deficit de percepție, o considerammai mult decât necesară a fi pusă în practică. (…) Proiectul Moldova Economică are la bază o nouă viziune economică ce susține că, într-un viitor apropiat, nu mai mult de 5-7 ani, regiunea Moldovei, la care se va adăuga și Republica Moldova, au toate șansele de deveni împreună noua zonă emergentă economic a Europei. (…) Era deci nevoie de un proiect regional, cum este Moldova Economică, pentru a scoate la iveală, a examina în detaliu problemele de dezvoltare ale zonei, pentru a afirma public partea de succes antreprenorial din Moldova, pentru a genera evenimente relevante de business și educație”, arată Dan Radu, Redactor șef Moldova Economică.

    Citiți și: Familia Moraru a investit în prima fermă pentru creșterea tradițională a puilor în aer liber

    Alina Moraru

    Fermele Moraru vor să investească și într-un FNC

    Primul număr al publicației Moldova Economică a fost lansat luna aceasta și include, printre modelele regionale de succes, și povestea soților Moraru care au rebranduit afacerea familiei sub brandul ”Fermele Moraru”. Afacerea include șapte ferme de creștere a pasărilor pentru carne și ouă, abator de pasări cu o capacitate de 7.000 cap/h, cu echipamente de ultimă generație, 7 mărci proprii de carne și ouă, o rețea de 7 magazine proprii (Iași, Vaslui, Huși, Negrești). În prezent au în derulare înființarea unei ferme noi de păsări, cu o capacitate semnificativă de 70.000 cap/serie, și extinderea capacității de producție a abatorului de la 7.000 cap/h la 9.000 cap/h. Pe termen scurt își propun înființarea propriei fabrici de nutrețuri combinate (FNC) pentru a integra activitatea și a obține o eficiență tehnică și economică sporită.

    ”Ca o provocare, vedem concurența puternică în domeniul producției și comercializării cărnii de pui. Acest aspect determina prețuri scăzute pe piață, uneori chiar mai mici decât costurile de producție. Costurile noastre de producție sunt mai reduse datorita folosirii energiei regenerabile pentru încălzit păsările. Suntem printre primii fermieri de păsări care au dotat fermele cu centrale termice pe baza de biomasă“, a declarat Alina Moraru pentru Moldova Economică.

    Proiectul media Moldova Economică include revista interactivă trimestrială, website-ul moldovaeconomica.eu, un newsletter săptămânal trimis abonaților în fiecare marți, canal video, podcast și evenimente.


    Te-ar mai putea interesa

    Ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara. Lista județelor sub alertă ANM Document pe surse: Programul Rabla pentru tractoare – condiții și documente necesare Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi torențiale în jumătate de ţară. Județe sub alertă!

    Ultimele știri

    Adrian Pintea, MADR: Subvenția care ajunge în conturi în maxim o săptămână! Lupu, Holstein RO: Ar trebui să se oprească modul în care sume importante ajung la ferme fără un minim de performanţă Valentin Jecu, cultivator de usturoi: Nu știu dacă vom recolta cele 3 tone la hectar pentru ajutorul de minimis