• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Taxe majorate în UE pentru cerealele din Rusia și Belarus. De când se aplică noua măsură

    Angelica Lefter -

    Tarifele majorate impuse de Uniunea Europeană pentru produsele din Rusia și Belarus vor intra în vigoare. În urma adoptării de către Consiliul European, regulamentul de punere în aplicare a tarifelor va intra în vigoare la 1 iulie. Propunerea a fost prezentată de CE încă din luna martie.

    Consiliul Uniunii Europene a adoptat astăzi, joi – 30 mai, un regulament prin care majorează în mod semnificativ tarifele la importurile în UE de anumite produse din Rusia și din Belarus. Aceasta urmează propunerii prezentate de Comisia Europeană la 22 martie, potrivit unui comunicat transmis de Comisia Europeană.

    Citiți și: Este oficial! Șefa Comisiei Europene cere taxarea vamală a cerealelor din Rusia

    UE aplică tarife majorate pentru cereale, semințe, oleaginoase și produse derivate din Rusia și Belarus (foto: capital.ro)

    Tarifele majorate pentru cereale, semințe, oleaginoase și produse derivate se  aplică pentru Rusia și Belarus

    Măsurile sunt menite să elimine importurile în UE de cereale, de semințe oleaginoase și de produse derivate, precum și de mazăre uscată și de pelete din pulpă de sfeclă, fără a afecta exporturile către țări terțe și menținând securitatea alimentară la nivel mondial. Tarifele majorate se aplică și Belarusului, având în vedere legăturile politice și economice strânse ale acestei țări cu Rusia.

    Noile tarife sunt menite să prevină destabilizarea pieței din UE și să protejeze comunitatea agricolă din UE, să soluționeze problema exporturilor ilegale de cereale ucrainene etichetate greșit drept rusești și să întrerupă fluxurile de venituri care ar putea finanța războiul de agresiune purtat în continuare de Rusia împotriva Ucrainei.

    Citiți și: UE introduce o taxă de 95 euro/tonă la importurile de cereale din Rusia şi Belarus

    Măsura reprezintă răspunsul UE la utilizarea de către această țară a exporturilor de alimente ca instrument geopolitic

    Conform informării CE, regulamentul vine ca răspuns la rolul Rusiei de exportator mondial de cereale și la utilizarea de către această țară a exporturilor de alimente ca instrument geopolitic. UE se poziționează ferm alături de Ucraina și de poporul ucrainean și va continua să sprijine cu hotărâre economia Ucrainei, precum și societatea, forțele armate și reconstrucția viitoare a acestei țări.

    În urma adoptării de către Consiliu astăzi, regulamentul de punere în aplicare a tarifelor va intra în vigoare la 1 iulie.

    Valdis Dombrovskis, vicepreședinte executiv și comisarul european pentru comerț, a declarat că prin impunerea unor tarife mai mari pentru produsele din Rusia și Belarus, se încearcă prevenirea destabilizării sectorului agricol european.

    ”Prin impunerea unor tarife mai mari, luăm măsuri decisive pentru a preveni destabilizarea sectorului nostru agricol de importurile rusești, protejând în același timp exporturile ucrainene împotriva etichetării eronate ca exporturi rusești. Vom menține acest sprijin atât timp cât va fi necesar. Angajamentul nostru față de securitatea alimentară la nivel mondial rămâne de asemenea ferm, asigurând faptul că țările în curs de dezvoltare nu sunt afectate negativ de aceste măsuri”, a declarat Valdis Dombrovskis.


    Te-ar mai putea interesa

    Emil Turdean, fermierul care face agricultură pe model olandez. Sfecla de zahăr, o cultură de bază Cel mai scump porumb din lume la acest moment. Prețuri pe tonă Plăți avans APIA. Primele județe unde fermierii au confirmat că le-au intrat banii în conturi

    Ultimele știri

    ”Regele Uleiului” a cumpărat un terminal în Portul Constanța și îl va extinde cu bani de la Guvernul României Începe Programul Tomata – Ciclul II. Anunțul făcut de ministrul Barbu direct din solar! APIA: 12.380 de crescători de animale au avansul în conturi. Situația plăților la zi!