• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Salariul minimim în agricultură. Cum se calculează de la 1 iulie

    Roxana Dobre -

    Salariul minim în agricultură – cum se aplică de la 1 iulie. Creșterea salariului de bază brut de la 3.300 de lei la 3.700 lei lunar, începând cu data de 1 iulie, nu se aplică salariaților din agricultură și industria alimentară, pentru aceste categorii aplicându-se prevederile legale în vigoare, a anunțat Ministerul Muncii pe site-ul propriu. Astfel, în cazul acestui sector se va aplica valoarea mai mică, respectiv 3.436 lei și nu 3.700 lei.

    Ministerul Munci a anunțat că de la 1 iulie salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va crește la 3.700 lei lunar, după ce săptămâna trecută Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens. Pentru sectorul agricol însă calculele se vor aplica la fel ca și până acum.

    Citiți și: OUG pentru salariul minim în agricultură: 3.436 lei/lună, începând din luna noiembrie

    Salariul minim în agricultură de la 1 iulie. Anunț oficial

    Ministerul Muncii a anunțat că în cazul sectorului agricol se va aplica valoarea mai mică pentru salariul minim, respectiv 3.436 lei și nu 3.700 lei.

    “Menționăm că salariul minim brut pe țară garantat în plată aprobat prin H.G. nr.598/2024 a fost stabilit în baza prevederilor art.164 alin(1) din Legea nr.53/2003-Codul muncii. Salariile minime pentru sectorul agricol și industria alimentară, precum și salariul minim în construcții au fost stabilite prin derogare de la art.164 alin.(1) din Legea nr.53/2003-Codul muncii. Potrivit prevederilor art.II din O.U.G. nr.59/2024 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi alte măsuri fiscale”. Începând cu veniturile din salarii şi asimilate salariilor aferente lunii iulie 2024, suma de 200 lei/lună reprezentând venituri din salarii şi asimilate salariilor pentru care nu se datorează impozit pe venit şi care nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii, prevăzută la art. LXXIII alin. (1), (4) şi (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează la nivelul de 300 lei/lună”, a precizat ministerul pentru hotnews.ro.

    Salariul minim în agricultură

    Guvernul a aprobat creșterea salariului minim

    Guvernul a aprobat pe 6 iunie Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede majorarea nivelului acestuia la 3.700 lei lunar, începând cu data de 1 iulie 2024, față de 3.300 lei cât este în prezent. Conform Ministerului Muncii, tariful orar va fi de 22,024 lei/oră pentru un program normal de lucru în medie de 168 ore/lună.

    Valoare netă majorată a salariului minim brut pe țară este de 2.363 lei, pentru o deducere de 300 lei, majorarea pe net fiind de 284 lei. În România beneficiază în prezent de salariul minim brut garantat în plată aproximativ 760.000 de salariați, respectiv în jur de 14% din numărul total de salariați activi. De majorarea salariului de bază minim la 3.700 de lei vor beneficia 1.871.266 de salariați.


    Te-ar mai putea interesa

    Porumb de 12 to/ha, distrus de secetă în numai 2 zile. Fermier: ”Nu am mai pățit așa ceva!” Plăți subvenții APIA – banii virați în conturile fermierilor în aceste zile Casa Verde Fotovoltaice 2024 – sesiune nouă. Când se depun dosarele pentru cei 30.000 lei/locuință

    Ultimele știri

    Universitatea de Științele Vieții din Timișoara deschide al doilea magazin Akademika Market Premierul Ciolacu: România nu e în pericol în ceea ce priveşte securitatea alimentară. Investițiile în irigații vor continua Condiția ca fermierii afectați de secetă să nu piardă subvenția de 500 euro/hectar