• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum se păstrează roșiile proaspete mai mult timp

    Oana Timar -

    Păstrarea roșiilor proaspete mai mult timp. Abia culese, tomatele trebuie să fie ținute cât mai protejate pentru a nu-și pierde calitățile. Dacă mulți se gândesc că roșiile se țin la frigider, specialiștii spun că această ”procedură” este greșită și că, din cauza frigului, tomatele se întăresc și își pierd din gust și din prospețime.

    Primul pas pentru a avea roșii proaspete mai mult timp este să le alegem cu grijă, în funcție de când dorim să le consumăm. Nu se recomandă să cumpărăm roșii în cantități mari, iar dacă sunt din producție proprie, ele trebuie culese atunci când sunt bine coapte.

    Dacă mergeți la piață, vorbiți cu producătorii să vă aleagă tomatele după cum știți că le veți consuma. Dacă vreți să aveți roșii în casă mai mult timp și le veți mânca în decurs de câteva zile, alegeți acele legume care sunt mai tari, mai ferme, dar coapte, de un roșu uniform. Dacă veți mânca roșiile într-o zi, două sau trei, puteți alege tomatele mai moi, suculente, care nu se țin timp de o săptămână.

    Citiți și: Roșii mari de grădină – cinci secrete ale cultivatorilor cu experiență

    Nu se recomandă păstrarea roșiilor la frigider

    Cum se păstrează roșiile mai mult timp

    Roșiile nu se recomandă să fie ținute la frigider unde devin mai tari și își pierd din aromă. Tomata se poate pune la frigider dacă este mare și ați tăiat din ea, dar nu puteți să o mâncați pe toată. Atunci puneți bucata de roșie rămasă într-un recipient ermetic (cutie cu capac) și puneți-o la frigider.

    Specialiștii spun că roșiile trebuie păstrate pe blatul din bucătărie la temperatura camerei, departe de lumina directă a soarelui, care le va coace, potrivit Adevărul.

    Cum grăbim coacerea roșiilor culese

    Dacă aveți roșii care nu sunt coapte, dar vreți să le ajutați să capepe mai repede culoare uniformă și gust, ele trebuie păstrate într-un loc însorit, cu partea de la codiță în sus. De asemenea, puteți încerca să le plasați într-un recipient respirabil, cum ar fi o pungă de hârtie, pentru a prinde o parte din gazul etilenă. Pentru a accelera și mai mult procesul, puteți adăuga banane sau mere în pungă, care vor contribui la coacerea roșiilor.

    Citiți și: Cum grăbim coacerea roșiilor în mod natural, fără a folosi chimicale


    Te-ar mai putea interesa

    Inspectorii ANZ vor controla peste 1.000 de ferme de animale în perioada ianuarie-martie Dispare subvenția APIA plătită pe hectar? Calculele care dau peste cap planurile fermierilor Șeful ANZ – anunț despre plata ajutorului de stat în sectorul de creștere a animalelor

    Ultimele știri

    Fermierul Neculai Dulceanu renunță la sfecla de zahăr: ”În doi ani avut pierderi de 190.000 de euro” Oierii, decizie tranșantă: Ori plafon de minim 50 de femele la ajutorul de 50 euro/cap, ori NIMIC! Prețurile la îngrășăminte continuă să crească și în februarie. Ureea, vândută cu 530 euro/tonă în Europa